Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook Pro a rzutnik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcinka

marcinka
  • 3 postów
  • SkądMokotów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 13 marca 2013 - 23:42

hej, mam takie pytanie - może dla niektórych wyda się to śmieszne, ale trapi mnie pewnie kwestia. Posiadam Macbook'a Pro z system OS x 10.7.5 - po podłączeniu do rzutnika pokazuje mi standardowe tło tego systemu - kosmos. Po pierwszym podłączeniu do rzutnika, tła wyświetlane na pulpitach (same tła, bez zawartości) zmieniały się wraz ze zmianą pulpitu. w tym momencie się już tak nie dzieje - mam standardowe tło kosmiczne. czy można to jakoś zmienić? z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za poziom pytania

#2 Michalek

Michalek
  • 1 031 postów
  • SkądWołomin/ Chełm

Napisano 14 marca 2013 - 00:06

A na obrazie z projektora pokazuje Ci to samo co na MacBooku? Jeśli nie, a chciałbyś tak to: Preferencje systemowe>Monitory>Układ>klonuj - zaznaczone, a jeśli nie, to kursorem na obszar biurka na obrazie z projektora, pacnij dwoma palcami i "zmień tło biurka".

#3 marcinka

marcinka
  • 3 postów
  • SkądMokotów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 14 marca 2013 - 01:41

właśnie nie chcę przez klonowanie, ponieważ nie chcę, żeby były widoczne wszystkie ikonki na moim pulpicie - zresztą, przez klonowanie też tła się zmieniają na kosmos. spróbuję drugą opcję z dwoma palcami

#4 L00zak

L00zak
  • 68 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 23:09

Mam podobny problem po aktualizacji do Mavericksa. Do tej pory jak podłączyłem kabelkiem rzutknik pojawiała się "kosmiczna tapeta" bez podglądu ikon na pulpicie i tapety, którą mam aktualnie na pulpicie. Teraz po podłączeniu kablem rzutnika pojawia się identyczny obraz jak mam w kompie. Nie ukrywam, że nie chce aby pojawiał się obraz z pulpitu, poprzednia opcja była dla mnie lepsza. Jest jakaś opcja aby wyłączyć obraz pulpitu na podglądzie ekranu przed uruchomieniem prezentacji?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych