Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook update in October

• Please log in to reply
292 replies to this topic

Poll: Macbook update in October (0 member(s) have cast votes)

1. Tak, przy nadejściu Leoparda (56 votes [49.12%])

Percentage of vote: 49.12%

2. Tak, ale dopiero w nowym roku (43 votes [37.72%])

Percentage of vote: 37.72%

3. Nie, a przynajmniej nie tak szybko (15 votes [13.16%])

Percentage of vote: 13.16%

Vote Guests cannot vote

#26 LASERman

LASERman

• 2286 posts
  • SkądMaidstone, UK

Posted 30 September 2007 - 20:44

Lepszym wyborem byłaby nowa lodówka z softem z pralki...

Kolega chyba nie wie iż chodzi o fabrycznie instalowanego Linux'a, którego tak porównać zapewne nie można.

#27 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 01 October 2007 - 14:33

aha i mam prośbę jak ktoś z Was znajdzie cos nowego jakąs "pogłoske" to prosze tutaj zamieścić linka ;) czasami sobie szukam czy pokazuje sie cos nowego .. i jak narazie nie ma nowszych informacji :D

#28 emeres

emeres
  • 57 posts

Posted 03 October 2007 - 16:09

A czy są jakieś przecieki czy wymienią też MacBookPro?

#29 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 03 October 2007 - 17:52

Przecież dopiero wymienili ;p

#30 emeres

emeres
  • 57 posts

Posted 04 October 2007 - 09:24

Eeee.. jakie tam ostatnio :)

#31 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 October 2007 - 11:32

MacBooka odświeżyli chyba po MBP, a sam design MBP jest jeszcze od PowerBoka G4, więc przydałaby się jakaś zmiana wreszcie..

#32 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 04 October 2007 - 14:24

Wątpie , wygląd zmienią przy następnych upgrade hardware , i zapewne będzie coś z czarnymi paskami jak iMac i iphone i ipod

#33 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 October 2007 - 14:29

Ok, nie mówię, że zaraz teraz zmienią ;) Tylko, że przydałoby się to trochę odświeżyć ;)

#34 adix666

adix666
  • 530 posts
  • SkądPoznań, Wielkopolskie

Posted 07 October 2007 - 20:23

No zmiana design by się przydała, ale na to trzeba troszku poczekać. Ale ten desing nie jest aż taki zły ;)

#35 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 07 October 2007 - 20:29

adix znając apple to zmiana będzie pewnie kosmetyczna a narobią szumu że oto new macbook ma aluminiową obudowę a w środku większy dysk i combo...

#36 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 07 October 2007 - 20:32

Ja mam nadzieję, że przy następnym update'cie sprzętu pójdą w końcu po rozum do głowy i w końcu przestaną upychać combo do najtańszego MB...

#37 Bartek.L

Bartek.L
  • 62 posts
  • SkądGdańsk

Posted 07 October 2007 - 20:45

Chciałbym zobaczyć aluminiowego MacBook'a z tą jego klawiaturą z aluminium... Ah... Nie wiem czemu ale ta klawiatura mi się bardzo podoba! :D Może coś w stylu nowej klawiatury? ;)

#38 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 07 October 2007 - 21:00

Moje osobiste odczucie jest takie, że apple ma kłopoty z designem. Nowe iMac, iPod, klawiatury to dla mnie porażka, wyglądają koszmarnie w porównania do ich poprzedników. Obawiam się że nowe MacBooki i MacBooki Pro także zostaną "oszpecone" co do konfiguracji maszyn, będą miały wszystko to co najnowsze na rynku komputerów, bo czym jest apple? w chwili obecnej niczym się nie różni w konfiguracji od zwykłego PC. Ja się tylko cieszę że kupiłem MacBooka Pro w "starym ubranku" na odświeżenie designu wcale nie czekam, wręcz przeciwnie.

#39 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 07 October 2007 - 21:21

Powiem tak - nie podoba mi się komputery apple po za jednym MBP - jest śliczny i zapewne kiedyś będą go miał m lub G4 , natomiast podobnie mam z piecami podoba mi sie jedynie - THINKPAD . Wiem niektórzy mówią , że obrzydliwy kloc ale podoba mi się przemyslenie i praktycznosć , jego budowy i to , ze z dziecinstwa zapamiętałem , szalonych programistów z filmów , z czarnymi klockami i taki oldschoolowy jest i taki jakiś aż serce ściska czego równiez tyczy się MBP ( nie MB ) Dla mnie nie powinni zmieniać designu tak jest ok , a iphone jest straszny i ceglasty ;p

#40 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 08 October 2007 - 08:01

hehe iPhone jest ceglasty z uwagi na to ze nie ma klawiszy ;P jest dotykowy i ma trochę w sobie "mozliwosci" . technologia jeszcze nie jest taka super ;) a tak w ogole ktos sobie wyobraża iphona mniejszego ?:D hehe wyobrazacie sobie naciskanie go wtedy? czyba za pomoca pen-a ;D bo reka by nie bylo mowy :D a co do MacBook-a .. to ja uważam ze by sie przydało alu do niego .. nowa klawiatura .. a przynajmniej ta sama tylko z alu :D bo rozstawienie klawiszy jest ciekawe .. ;) fajnie by bylo gdyby pomyśleli o Polsce i zrobili tez 2 alty :D i normalne ź ż :D a tak w ogole to nie musza nic zmieniac :D ja tylko chce by zmienili tego GMA i procka ;)

#41 zebda

zebda
  • 106 posts
  • SkądŁódź

Posted 08 October 2007 - 12:00

Powiem tak - nie podoba mi się komputery apple po za jednym MBP - jest śliczny i zapewne kiedyś będą go miał m lub G4 , natomiast podobnie mam z piecami podoba mi sie jedynie - THINKPAD . Wiem niektórzy mówią , że obrzydliwy kloc ale podoba mi się przemyslenie i praktycznosć , jego budowy i to , ze z dziecinstwa zapamiętałem , szalonych programistów z filmów , z czarnymi klockami i taki oldschoolowy jest i taki jakiś aż serce ściska czego równiez tyczy się MBP ( nie MB ) Dla mnie nie powinni zmieniać designu tak jest ok , a iphone jest straszny i ceglasty ;p

Hehe jak jakies 3 lata temu ojciec zakupil ThinkPada wielkiego kloca z Pentium 4 to swierdzilem dokladnie to samo...ło jaki oldschool...i ma taki kloc taka zalete ze chyba nikt go nie ukradnie bo wyglada jak komp z poczatku lat 90tych....A tak poza tym to wiekszosc slabszych ThinkPadow (ten stary 3 lata temu kosztowal 6 tys. sic!) ma strasznie slabe Matryce na ktorych m.in. zdjecia wygladaja tragicznie...

#42 hubiii

hubiii
  • 1341 posts
  • Skądwroclaw

Posted 08 October 2007 - 15:03

mi tez sie wydaje ze zmiany beda kosmetyczne :D jak lukas powiedzial .. pewnie dodadza czarna ramke :D...... moze stevek zaskoczy i wpakuje do mbp 17 blu reja :D hehhe

#43 adix666

adix666
  • 530 posts

Posted 08 October 2007 - 16:52

no to cena tego MBP wzrośnie chyba o jakieś 1000$. Na razie bez sensu takie coś wsadzać jak i tak mało filmów wychodzi w HD i ceny ich są duże (także napędów) ;)

#44 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 08 October 2007 - 16:54

Ja myślę, że na początku może to być po prostu dostępne jako opcja, o ile w ogóle będzie of course.

#45 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 09 October 2007 - 09:05

z tymi opcjami w Applu to w ogole czasami przesadzaja ;) 3 tygodnie trzeba czekac jak sie chce cos w nim zmienic ;) gdzies czytalem ze Apple chce zmniejszyc ceny .. aby byly te laptopy bardziej dostepne ;) wg mnie jak zmniejsza cene to i jakos materialow sie zmieni (na gorsze) ..

#46 adix666

adix666
  • 530 posts

Posted 09 October 2007 - 19:14

Z tymi gorszymi materiałami to ja już bym nie przesadzał. Apple robi dobre kompy i i dobry system robi, przynajmniej taka jest moja opinia o nich.

#47 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 09 October 2007 - 19:47

Z tymi gorszymi materiałami to ja już bym nie przesadzał. Apple robi dobre kompy i i dobry system robi, przynajmniej taka jest moja opinia o nich.

Cięcie kosztów musi się na czymś odbić w tym przypadku na jakości wykonania.

#48 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 09 October 2007 - 22:22

Nie w przypadku Apple. Technologia poprostu tanieje.

#49 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 09 October 2007 - 22:33

Nie w przypadku Apple. Technologia poprostu tanieje.

tutaj bym dyskutował, stara technologia tanieje owszem, nowa jest w cenie i tak będzie zawsze. Apple nie wsadza starych bebechów do środka, zawsze to są najnowsze obecnie dostępne na rynku podzespoły ? (np. C2D Santa Rosa) więc sprzęt, podzespoły nie tanieją.

#50 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 10 October 2007 - 13:31

Ja mam nadzieję, że przy następnym update'cie sprzętu pójdą w końcu po rozum do głowy i w końcu przestaną upychać combo do najtańszego MB...

Wątpię, nawet Sony do najnowszego Vaio VGN-FZ21M daje Combo.
Rzecz jasna typu DVD-RW & BD-ROM ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users