Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook update in October

• Please log in to reply
292 replies to this topic

Poll: Macbook update in October (0 member(s) have cast votes)

1. Tak, przy nadejściu Leoparda (56 votes [49.12%])

Percentage of vote: 49.12%

2. Tak, ale dopiero w nowym roku (43 votes [37.72%])

Percentage of vote: 37.72%

3. Nie, a przynajmniej nie tak szybko (15 votes [13.16%])

Percentage of vote: 13.16%

Vote Guests cannot vote

#226 McYack

McYack
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 November 2007 - 22:39

cała nadal biała brutalny (obijany w plecaku, kilka razy spadł z dość znacznej wysokości. uzytkowany mniej wiecej od marca kilkanascie godzin dziennie)

#227 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 02 November 2007 - 23:05

cała
nadal biała
brutalny (obijany w plecaku, kilka razy spadł z dość znacznej wysokości. uzytkowany mniej wiecej od marca kilkanascie godzin dziennie)

dobra odpowiedz :D
krotka i na temat ;P

#228 dorian

dorian
  • 311 posts
  • SkądLublin

Posted 02 November 2007 - 23:34

[...] jak np ja bym mial czekac tak na te update to zamiast MB bym kupil jakis lenovo czy cos i juz :D i zamiast miec pieknego MAC-a bym dalej mial shit ale na czasie z grafika i w ogole :D

Ej, nie obrażaj Lenovo. To są bardzo dobre komputery i raczej tam nie goni się za nowinkami typu nowsza grafika, nowszy procesor. Przynajmniej nie w takim stopniu jak w roznych Acerach, Asusach, itp.
Co do piękności to rzecz gustu. Są tacy co zachwycają się ascetycznym wyglądem Thinkpadów. Co do shitu to w tym kontekście łatwiej to odnieść do systemu operacyjnego niż sprzętu :-).

#229 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 03 November 2007 - 00:53

cała
nadal biała
brutalny (obijany w plecaku, kilka razy spadł z dość znacznej wysokości. uzytkowany mniej wiecej od marca kilkanascie godzin dziennie)

Zapamietam Cie, zeby nie kupic twojego Macbooka jako uzywki ;)

#230 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 03 November 2007 - 11:09

Zapamietam Cie, zeby nie kupic twojego Macbooka jako uzywki ;)

E tam, jak będzie go sprzedawał to on będzie "Używany kilka godzin dziennie, przez kobietę, stan idealny, delikatne ryski" :lol:

Mój MB też pracuje po 15 godzin dziennie, jest kilka razy na dzień noszony w torbie itp.
Nic nie pęka i nic nie żółknie.

#231 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 03 November 2007 - 11:22

mój macbook jak szedł do sprzedania to mimo tego że codziennie do pracy ze mną jeździł to wyglądał bardzo dobrze, kupujący stwierdził: przecież one pękają i żółkną a ten co? w domu był tylko używany? To że padł dysk to nawet w toshibie za 9000zł może paść, maczek radził sobie z codziennymi podróżami do pracy (25km autem które ma zawieszenie jak deska ;) ), pracą w różnych warunkach temperaturowych, podłączaniem codziennie zewnętrznego huba z dyskiem, XBoardem i innymi pierdołami. Zwykle zasuwał w domu na podłączonym zewn. LCD i jakoś nic mu się nie stało. I coś mi się wydaje że tym razem to też będzie środkowy białas tyle że z nowym kotem.

#232 adix666

adix666
  • 530 posts
  • SkądPoznań, Wielkopolskie

Posted 03 November 2007 - 12:10

Ja tam wole czarnucha ;) Ale to już kwestia gustu i paru innych rzeczy ;)

#233 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 03 November 2007 - 12:13

jeden woli żonę drugi teściową ;) ważne jak działa a nie jaki ma kolor ;) Z drugiej strony trzeba by się zastanowić czy lepiej mieć czarnego z 1GB RAM czy białego dopasionego w 4GB :)

#234 adix666

adix666
  • 530 posts

Posted 03 November 2007 - 13:16

W sumie to chyba się muszę zastanowić :!: Tak praktycznie to tylko 40GB różnicy,a kasę można zainwestować w RAM w jakąś fajną torbę ;) Mam dużo czasu, żeby o tym pomyśleć ;)

#235 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 03 November 2007 - 21:06

a tak na marginesie .. mniej wiecej jakie WIFI ma MB ?? bo mam w domu (taaa dziecko neostrady) Livebox-a .. i sie zastanawiam czy jak bede w innym pokoju bedzie bez problemu (na HP jest dobrze .. ale np w Toshibie juz kiepsko mialem)

#236 Marchew

Marchew
  • 150 posts
  • SkądDawna stolica Polski

Posted 03 November 2007 - 22:30

Testowałem WiFi w trzech laptopach - Fujitsu Siemens, HP Pavilion i Macbooku. Tam gdzie dwa pierwsze już gubiły zasięg zupełnie, Mac miał 50% i dało radę grać w World of Warcraft. Tak dobrej karty, to jeszcze nie widziałem.

#237 KrisP

KrisP
  • 802 posts

Posted 03 November 2007 - 22:47

Wlasnie - macie jakies info dokladnie jaka karta wifi w srodku MB jest montowana ? Jakie ma dokladne cechy czyli moc itd ? Bo moj wykladowca tez byl zdziwiony, ze jego lapek za 5tysi nie chce sie laczyc z wifi na uczelni a moj MA 700 MB smigal ladnie :)

#238 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 03 November 2007 - 23:55

MacBook ma naprawdę dobre wifi. Mam lenovo i kiedy w salonie mam na nim 80% MacBook ma równiutnie 100% zasięgu :)

#239 McYack

McYack
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2007 - 11:41

E tam, jak będzie go sprzedawał to on będzie "Używany kilka godzin dziennie, przez kobietę, stan idealny, delikatne ryski" :lol:

Nie bede go sprzedawal, wszystkie stare maki oddaje starszemu bratu :)
Poza tym to jak wyglada/jak dziala a ile przeszedl to raczej zaleta:)

wracajac do wifi, potwierdzam naprawde mocna karta. u brata jest tez HP, tegoroczny. chyba sie nie zdarzylo zeby pokazywal 100% zasiegu, MacBook zawsze.
U mnie, mieszkam na 8 pietrze, jak jade winda w dol to jeszcze na parterze odbieram maile:)

#240 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 04 November 2007 - 11:59

Wlasnie - macie jakies info dokladnie jaka karta wifi w srodku MB jest montowana ? Jakie ma dokladne cechy czyli moc itd ? Bo moj wykladowca tez byl zdziwiony, ze jego lapek za 5tysi nie chce sie laczyc z wifi na uczelni a moj MA 700 MB smigal ladnie :)

a Twój lapek nie był za 5000zł??? ;)

McYack a może te 100% w macbooku to taki 'geniusz apple' - sztucznie podniesiemy to co pokazuje i znowu jesteśmy najlepsi ;) Coś w stylu: Ludzie!!! Jedzcie dorsze bo g..o gorsze!!!:lol:

#241 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 04 November 2007 - 12:06

skoro mowicie ze jest takie dobre WiFi to juz sie nie boje ;P jak to bedzie z netem ;P akurat w Rzeszowie wszedzie sa hotspoty darmowego neta :D wiec mozna go odbierac praktycznie w kazdym miejscu ;P gdzie tylko jest szkola i budynek państwowy ;) a wiecie moze kiedy bedzie w Polskich sklepach ten 2.2 GHZ ?? bo ciagle go nie ma na stronie opisanego.

#242 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 04 November 2007 - 12:43

Za jakieś 3-4 tygodnie powinny już być...

#243 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 04 November 2007 - 13:22

kurcze .. a ja chcialem jeszcac kolo 15 do krk po MB trzeba bedzie poczekac do 2x :(

#244 adix666

adix666
  • 530 posts

Posted 04 November 2007 - 13:31

Kochajmy POlskę :) Chyba warto poczekać, prawda :?:

#245 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 04 November 2007 - 13:57

poczekac warto ;P ale ogolnie apple to apple .. wiec mysle ze jak w USA jest update to powinno byc tak samow polsce .. SAD to glupia firma

#246 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 November 2007 - 14:15

Bzdura. SAD to tylko IMC.

#247 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 04 November 2007 - 15:05

ale SAD powinien wprowadzic na czasie MB ...

#248 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2007 - 15:54

To złota myśl, doprawdy, ale jak sobie to wyobrażasz w przypadku firmy z podpisaną umową na przedstawicielstwo? Mają sami je wyprodukować? Muszą grzecznie poczekać, aż Apple Europe dostarczy im ten sprzęt swoimi kanałami dystrybucyjnymi. A że Polska zawsze jest na końcu kolejki, więc...

#249 toki

toki
  • 1211 posts
  • SkądPL

Posted 04 November 2007 - 16:32

spokojnie, tyle czekaliśmy to jeszcze 2 tygodnie damy radę. Sam po sprzedaży białego rozglądałem się na rynku pecetowych notebooków i stwierdziłem że jednak to nie dla mnie i kupię nowego MB. Choroba?

---- Dodano 04-11-2007 o godzinie 21:13 ----
a tak jeszcze przy okazji to wcale aż tak źle z nami nie jest.
Kolega kupił Toshiba Satellite A200-1N5. T5550,2GB RAM, X3100, 160GB, czytnik kart itp do tego vista home premium - cena 3900zł. Niewiele brakuje do najtańszego macbooka. Vista wyjada baterię w 2 godziny. Fakt może i ładna ale patrząc bliżej na obudowę to wcale nie będzie takie trwałe. Ktoś może powiedzieć że w macbooku jest combo, 1GB RAM, 80HDD i nie ma czytnika ale jak chyba jednak jeszcze raz zaryzykuję dla samego osX

#250 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 05 November 2007 - 10:35

prodykty dla SAD nie sa najlepszej jakości

(zapraszam do lektury Ciekawy POST o SAD - zaczyna sie w polowie strony)

ale mysle ze takie bajery jak czytniki kart .. (waga ponad 3kg) 15,4" k.graficzne itd a za tym tandetna obudowa .. zwykly czarny/szary plastik i Windows ew Linux nie sa warte grzechu ;)

Mac to cos innego .. ale nie powiem by mu sie przydala k. graficzna .. czy karty PC (zawsze to lepsze niz modem na USB)

Tak czy tak kupuje sobie MB jak bedzie w iSpot-ach ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users