Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 3 Problem z szybkością i płynnością

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Sieyo

Sieyo
  • 8 posts

Posted 12 March 2013 - 14:34

Witam forumowiczów. Mój problem niestety wiąże się z historią którą w skrócie spróbuję opisać. Otóż to, kupiłem iPada 3 64gb cellular w Maju poprzedniego roku. Po jakiś 3 miesiącach zauważyłem intrygujące rysy na ekranie. Okey powiedziałem sobie, przecież to tylko urządzenie. Niestety w ciągu następnych miesięcy i przypatrywania się tej skazie zauważyłem, że są to rysy na całą szerokość ekranu pod szkłem, nie spowodowane moim użytkowaniem. Postanowiłem więc oddać iPada na gwarancję do najbliższego autoryzowanego serwisu Maqsimum który znajduje się w Szczecinie. Nie byłem przekonany co w takiej sytuacji zrobią, ale szczęśliwie przyjęli moje urządzenie. Już po tygodniu dostałem 'nowego' iPada. Niestety, po dniu zauważyłem paproch pod ekranem w jego środkowej części. Oddałem znów urządzenie, przyjęli, jak się okazało w kolejnym tablecie był ten sam problem z paprochem, nawet urządzenia nie przyjąłem. Dowiedziałem się, że prawdopodobnie, a nawet w 100% są to urządzenia refurbished. Wymieniana obudowa i bateria, całkiem wporządku. Jak na złość, w kolejnym serwisowanym iPadzie znów był paproch pod ekranem. Jako, że iPad był mi potrzebny i nie chciałem czekać kolejny tydzień na nowe urządzenie, przyjąłem go z tą lekką skazą. Myślałem, że to już koniec problemów. Niestety, 'nowy' iPad się zacina, laguje przt przewijaniu stron, trudno jest grać w gry typu fifa albo real racing, przy każdym przejściu są po prostu lekkie lagi, nic nie chodzi płynnie, tekst który piszę czasem wczytuje się z opóźnieniem. Po prostu nie jest to sprzęt jaki miałem, nie wart 3 tysięcy złotych. Teraz gdybym miał możliwość to chętnie bym wymienił o na mojego starego ipada. Co o tym myślicie. Znacie jakieś rozwiązanie? Spotkaliście się kiedyś z takim problemem wiążącym się z produktami typu refurb? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

#2 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 12 March 2013 - 14:57

Nie są to raczej problemy bo to refuby. Po prostu ta partia sprzętu była wadliwa. Spróbuj w innym serwisie.

#3 Sieyo

Sieyo
  • 8 posts

Posted 12 March 2013 - 15:42

Nie mam już żadnych podstaw by oddać na gwarancję tego ipada niestety. Próbuję znaleźć rozwiązanie problemu zacinania się i lagowania tego sprzętu. Dzięki za odp.

#4 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 12 March 2013 - 16:03

Spróbuj zainstalować iOS 6.1.2 bez przywracania kopii zapasowej, po za tym skoro masz ten syf pod ekranem to chyba jest to wystarczający argument aby oddać go na gwarancję, którą masz jeszcze do maja 2013.

#5 Sieyo

Sieyo
  • 8 posts

Posted 12 March 2013 - 16:11

Niestety, sądzę, że w innym serwisie nie przyjęli by tego ipada. Teraz ten paproch jest bardzo malutki (dlatego też nie reklamowałem go 4 raz). Przy tym ipadzie także nie przywracałem kopii zapasowej, tylko instalowałem wszystko od nowa. A żeby nie tworzyć już nowego tematu. Zdażyło wam się kiedyś tak, że iPad o ile nawet miał ponad 10% procent baterii wyłaczął się nagle i wymagał ładowania? Pytam bo dzisiaj stało się to nawet z iphonem 5. Miałem 7% baterii, zrobiłem dwa zdjęcia w Evernote'cie i nagle czarny ekran który pojawia się podczas wyłączania sprzętu.

#6 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 12 March 2013 - 18:04

Wg mnie zdecydowanie nadaje się to na gwarancję, radziłbym próbować oddać póki jeszcze możesz. A później biorąc pod uwagę Twojego pecha to chyba nie głupim pomysłem byłoby dokupienie AppleCare ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users