Tzn galaxy Nexus można wyrwać używke za 1000 zł spokojnie a to już jest dobry sprzęt i będzie miał jeszcze pełną aktualizacje napewno, a Nexus S to ma takie same bebechy jak dhd tylko tyle że czysty android i może smigać ale czy lepiej niż IP4? :-)

HTC DESIRE HD vs iPhone 4 16GB
Rozpoczęty przez
smartfonomaniak
, 10 mar 2013 11:56
104 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 marca 2013 - 16:59
Napisano 20 marca 2013 - 17:32
Nexus S nie imponuje już być może specyfikacją, ale za to jest na nowszym systemie niż DHD a nawet część flagowych 4 rdzeniowych maszyn, które miały dopiero premiere. Co więcej, z tym systemem (4.1.2) radzi sobie bardzo sprawnie co obala mit, że Android potrzebuje Core i7 żeby ruszyć. Od iPhone 4 jest mocniejszy, od DHD niewiele.
Jeśli chodzi o działanie iPhone 4 i Nexus S? Dopóki iPhone 4 był na iOS 4 a Nexus S na Android 2.3 to ten pierwszy był sporo szybszy i płynniejszy. Sytuacja uległa zmianie jak iPhone 4 dostał iOS 6 a Nexus S Android 4.1.2. Teraz to iPhone działa wolniej a Nexus dostał kopa
Co do Galaxy Nexus to jeszcze lepsza opcja, choć nie tak dobra jak iPhone 4S. Tyle, że do Galaxy Nexus trzeba będzie dopłacić 400 zł od sprzedaży DHD.
Reasumując, iPhone 4 to najmniej opłacalna opcja, bo:
Działa niewiele lepiej od DHD a jest 400zł droższy
Działa nieco gorzej od Nexus S a jest 400 zł droższy
Działa sporo gorzej od Galaxy Nexus a kosztuje tyle samo
Gdybyś miał tego iPhone 4 za 600/650 zł to mógłbyś się wymieniać za DHD bo to jedyny sensowny argument za jego zakupem

Napisano 20 marca 2013 - 17:38
Homer:Zapewne masz rację, więc tak jak mówiłem przy najbliższej okazji pójdę się pobawić i jednym i drugim żeby zobaczyć
a jak uznam że ip4 jest jednak lepszy od dhd dla mnie to wezmę 4 żeby spróbować ios'a:p Ale muszę pierwsze sprawdzic jak to działa;)

Napisano 20 marca 2013 - 18:14
Pewnie dałoby rade gdzieś wyrwać też coś używanego na Windows Phone 8, ale nie wiem czy ten system i dostępne na niego aplikacje Ci odpowiadają. Sam nie testowałem to nie będę namawiał, ale może warto coś poszukać

Napisano 20 marca 2013 - 18:49
Homer: nie nie windows phone odpada, miałem okazje sie pare razy pobawić i nawet dłużej i to nie jest system dla mnie poprostu mi nie odpowiada a przede wszystkim brak jakichkolwiek aplikacji gier, ja tylko android albo ios

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych