Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

HTC DESIRE HD vs iPhone 4 16GB

• Please log in to reply
104 replies to this topic

#101 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 20 March 2013 - 16:59

Tzn galaxy Nexus można wyrwać używke za 1000 zł spokojnie a to już jest dobry sprzęt i będzie miał jeszcze pełną aktualizacje napewno, a Nexus S to ma takie same bebechy jak dhd tylko tyle że czysty android i może smigać ale czy lepiej niż IP4? :-)

#102 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 March 2013 - 17:32

Nexus S nie imponuje już być może specyfikacją, ale za to jest na nowszym systemie niż DHD a nawet część flagowych 4 rdzeniowych maszyn, które miały dopiero premiere. Co więcej, z tym systemem (4.1.2) radzi sobie bardzo sprawnie co obala mit, że Android potrzebuje Core i7 żeby ruszyć. Od iPhone 4 jest mocniejszy, od DHD niewiele. Jeśli chodzi o działanie iPhone 4 i Nexus S? Dopóki iPhone 4 był na iOS 4 a Nexus S na Android 2.3 to ten pierwszy był sporo szybszy i płynniejszy. Sytuacja uległa zmianie jak iPhone 4 dostał iOS 6 a Nexus S Android 4.1.2. Teraz to iPhone działa wolniej a Nexus dostał kopa :D Co do Galaxy Nexus to jeszcze lepsza opcja, choć nie tak dobra jak iPhone 4S. Tyle, że do Galaxy Nexus trzeba będzie dopłacić 400 zł od sprzedaży DHD. Reasumując, iPhone 4 to najmniej opłacalna opcja, bo: Działa niewiele lepiej od DHD a jest 400zł droższy Działa nieco gorzej od Nexus S a jest 400 zł droższy Działa sporo gorzej od Galaxy Nexus a kosztuje tyle samo Gdybyś miał tego iPhone 4 za 600/650 zł to mógłbyś się wymieniać za DHD bo to jedyny sensowny argument za jego zakupem :D

#103 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 20 March 2013 - 17:38

Homer:Zapewne masz rację, więc tak jak mówiłem przy najbliższej okazji pójdę się pobawić i jednym i drugim żeby zobaczyć;) a jak uznam że ip4 jest jednak lepszy od dhd dla mnie to wezmę 4 żeby spróbować ios'a:p Ale muszę pierwsze sprawdzic jak to działa;)

#104 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 March 2013 - 18:14

Pewnie dałoby rade gdzieś wyrwać też coś używanego na Windows Phone 8, ale nie wiem czy ten system i dostępne na niego aplikacje Ci odpowiadają. Sam nie testowałem to nie będę namawiał, ale może warto coś poszukać :D

#105 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 20 March 2013 - 18:49

Homer: nie nie windows phone odpada, miałem okazje sie pare razy pobawić i nawet dłużej i to nie jest system dla mnie poprostu mi nie odpowiada a przede wszystkim brak jakichkolwiek aplikacji gier, ja tylko android albo ios ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users