Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

HTC DESIRE HD vs iPhone 4 16GB

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#76 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 18 marca 2013 - 22:12

Cześć, to częściowo ja namówiłem ernesta (o ile dobrze pamiętam, bo na forum Androida co najmniej z 6 osób mnie o iPhone wypytywało) do zmiany telefonu na iPhone, więc teraz namówię Ciebie ;) Na początku wnerwi Cię iPhone, brak przycisku back, brak rozbudowanych "Opcji" w aplikacjach, brak włączników w pasku powiadomień itp., ale z biegiem czasu (tak u mnie trwało z 2 tygodnie) przyzwyczaisz się i w końcu (tak jak ja i ernest05) uznasz, że iOS jest dużo LEPSZY od Androida.

To sa swiete slowa. Zupelnie o tym zapomnialem hehe. Rowniez na poczatku szukalem klawisza back caly czas paluch lecial mi na lewo od fizycznego home ;-) Do tego stopnia ze smialem sie z samego siebie

#77 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 18 marca 2013 - 22:23

W takim razie widzę że jednak skuszę się na iPhone'a;) bo poprostu mam obawy ale z tego co teraz mówicie jestem pewien że się przyzwyczaję do ios a co lepsza będę wolał jego prostotę;)

Na pewno ;) Desire HD już nigdy nie dotkniesz jak się do iP4 przyzwyczaisz ;]

#78 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 18 marca 2013 - 23:53

iP4 można raczej jeśli chodzi o szybkość to przyrównać do sgs2. Od dhd na pewno będzie szybszy :)

#79 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 19 marca 2013 - 12:04

A to skoro tak mówicie to jestem już prawie przekonany do IP4 :-) teraz tylko sprawdzę ten egzemplarz który mam na oku ;) i teraz odpowiedzi są sensowne :-)

#80 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 19 marca 2013 - 12:23

iP4 można raczej jeśli chodzi o szybkość to przyrównać do sgs2. Od dhd na pewno będzie szybszy :)

Strony internetowe na iPhone 4 potrafią nieźle przymulić w porównaniu do SGS2. Sam system działa sprawnie natomiast w pewnych momentach 3GS potrafi być niewiele szybszy.

#81 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 marca 2013 - 13:32

rybek-17 wiem, wiem. Jednak podczas normalnego użytkowania ip na spokojnie dorównuje s2. Chociaż w grach odstaje.

#82 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 19 marca 2013 - 13:34

Sprecyzuj swoją myśl , bo wprowadzasz w błąd.

#83 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 19 marca 2013 - 14:15

No ale chyba w grach powinien wypaść lepiej niż DHD?

#84 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 marca 2013 - 14:21

Z czym wprowadzam w błąd. Po prostu mówię ze ip4 szybkością dorównuje s2 jednak odstaje troszkę podczas przeglądania internetu i w grach, ale za to nadrabia jakością muzyki. W grach lepiej sobie radzi niż dhd

#85 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 19 marca 2013 - 14:29

A to jak lepiej sobie radzi niż dhd to myślę że mi wystarczy bo dhd nawet też daję radę w grach;) to na ip4 powinienem odczuć jednak pozytywne wrażenia:D

#86 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 marca 2013 - 15:16

Tak, tłumaczymy Ci to od 9 stron.

#87 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 19 marca 2013 - 15:34

No tak tłumaczycie za co jestem wam wdzięczyn:razz: No ale jednak wole sie dowiedzieć co i jak dokładnie więc sorry za upierdliwość w temacie heh

#88 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 marca 2013 - 15:51

Adreno 205 jest blisko 2x bardziej wydajne od PowerVR SGX535. Do tego w DHD jest nizsza rozdzielczosc. Ja bym z tymi grami nie przesadzal, optymalizacja ok, ale takich roznic sie nie nadrobi. Nie wolisz Nexus S? Od iPhone 4 duzo fajniejszy a cena podobna jak nie nizsza.

#89 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 marca 2013 - 15:53

Homer: Na dhd gorzej gry chodzą niż na sgs, a na ip4 lepiej chodzą niż na sgs :) Tyle, że ja nie korzystam z ip4, a sprawdzam na touch 4g, który ma 256mb ram :)

#90 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 19 marca 2013 - 17:06

No to już wszystko miałem jak na tacy heh:D a po wypowiedzi homera jestem w punkcie wyjścia:cry: A nexsus s jakoś mnie nie ciągnie chodź tak teraz mam takie podejście że albo czysty android albo iPhone;) bo nie będzie wtedy problemu z aktualizacjami jak to w dhd który został na 2.3:evil:

#91 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 marca 2013 - 17:34

Ja juz na poczatku mowilem ze z DHD na iPhone 4 to owszem, za friko mozna sie przesiasc. Ale jakbym mial doplacac to doplacilbym do 4S bo tu faktycznie dostajesz sporo lepszy sprzet od czegokolwiek o czym tu dyskutujemy. Natomiast w Twojej sytuacji, jesli na 4S Cie nie stac jest wlasnie Nexus S. Ustawie to w kolejnosci, ktora najlepiej Ci zobrazuje jak ja widze te sprzety: DHD = iPhone 4 < Nexus S < iPhone 4S Sorry, ze mieszam w ostatniej chwilii jak juz prawie podjales decyzje, ale mowie przyjrzyj sie Nexus S. Mysle, ze po pierwsze tanszy a po drugie mocniejszy od iPhone 4 telefon i da Ci duzo satysfakcji z przesiadki z DHD. No i wiecej kasiorki w portfelu na aplikacje zostaje.

#92 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 marca 2013 - 17:35

Tyle, że za cenę ip4 masz galaxy nexus, który już jest lepszym wyborem :)

#93 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 marca 2013 - 18:33

No ten bylby mniej wiec po srodku Nexus S i iPhone 4S. Tyle, ze one mialy wade w postaci ekranu AMOLED. Dziwne rzeczy dzieja sie u obecnych jeszcze posiadaczy tego modelu. Nie mowie, ze u kazdego. Tak poza tym to w okolicach 1000zl chyba najlepszy wybor bo czeka go jeszcze update do Android 5.0.

#94 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 19 marca 2013 - 19:52

Homer: nie mieszasz tylko poprostu z innych wypowiedzi wynikało że ip4 jest dużo lepszy od dhd, ale licze się z Twoim zdaniem bo z tego co przeglądam forum to sensownie się wypowiadasz w kwesti obu systemów,a i masz styczność z i androidem jak i ios'em. Także jeszcze raz wszystko przemyślę pobawie sie w komisie ip4 pochodze może się i trafi nexus s to też bym go porównał ip4. Bo poprostu zależy mi na aktualizacjach jak i płynności działania no i wykonaniu bo dhd jest dobrze wykonany;)

#95 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 marca 2013 - 20:47

Jak będziesz próbował Nexus S, zwróć uwagę czy ma Android JB 4.1. To dużo zmienia na korzyść w działaniu tego telefonu :)

#96 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 19 marca 2013 - 20:52

Tak wiem, napewno na to zwrócę uwagę;) Ale właśnie przed tem oglądałem porównanie dhd iphone4 tylko że ip4 na 4.3.3 i wychodziło na to że ip4 trochę lepiej działał;) Ale teraz wezmę pod uwagę tego nexusa s:D Bo stwierdziłem że mam dość tego że producent nie wydaje aktualizacji do starszych modeli:evil:

#97 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 19 marca 2013 - 23:11

Tyle,że nexus s już nie dostanie aktualizacji...

#98 cwirke

cwirke
  • 117 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 marca 2013 - 23:18

Mialem kontakt z DHD i iPhonem 4 . Mimo wszystko brałbym iPhone'a . Jakość wyświetlacza jest dużo leppsza niż w desire hd :) Neta też płynnie poprzegladasz . Ludzie na forum coraz częściej piszą , że iP4 na iOS 6.x.x chodzi wolniej niż na 5.x.x , zaczynają się spadki fps w animacjach itd :D ale iPhone to ten design , ma to "coś". Praktycznie wszystkie gry z App Store chodzą płynnie (poza tymi najnowszymi typu Modern Warfare 4 itp) , muzycznie wymiata , zdjęcia są dobrej jakości - nie ma na co narzekać :) No i iPhone zawsze będzie kosztował więcej niż twój Desire :D

Również miałem kontakt z HTC Desire HD i iPhonem 4, którego mam już prawie od roku. Powiem krótko: Nie uznam, że Desire HD to słaby telefon bo tak nie jest. Ale jest coś w Androidzie co mnie strasznie odrzuca. Udało mi się odłożyć na iPhona 4 i jestem tak zadowolony, że jak będe wymieniał telefon to tylko na kolejne generacje. To jest tak piękny, minimalistyczny, szybki, płynny i zaskakujący pozytywnie telefon, że chodź by nie wiem co mi wciskali od konkurencji no nie zmienie mojego jabłuszka. :)

#99 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 19 marca 2013 - 23:33

Czyli w apple jest jednak jakaś magia :P heh bo ja też sie napaliłem na ten sprzęt i jak się z nim zapoznam pobawie to wtedy zobaczę a i jeszcze porównam z nexusem jak będze okazja;)

#100 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 20 marca 2013 - 16:52

Czy ja dobrze widzę? Ktoś poleca Nexusa S? :| Toż to padło takie jak Desire HD. Chyba Galaxy nexusa masz na myśli.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych