Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

HTC DESIRE HD vs iPhone 4 16GB

• Please log in to reply
104 replies to this topic

#51 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 15 March 2013 - 23:13

No tak SMS muzyka proste gry da radę ale jednak od iPhone'a oczekiwał bym czegoś wiecej ;) więc teraz to dalej nie wiem czy jednak warto,heh. No ale Ci co używają obecnie iPhone 4 to faktycznie tak zacina i muli? Czy jest płynny ?

#52 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 16 March 2013 - 08:45

Myśle ze na pewno szybciej będzie chodził niż dhd. Po drugie masz filmiki na yt ;)

#53 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 16 March 2013 - 09:15

Filmiki na yt to są na innych wersjach softu a na 6.1 nie ma nic ciekawego. Kilka porównań z galaxy s2 i iPhone 4 chodzi płynnie i wgl śmiga, tylko troszkę wolniej wczytuje strony internetowe, ale to tylko trochę wolniej. A czy na iPhone 4 będą chodzić lepiej gry niż na 3gs?

#54 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 16 March 2013 - 09:36

Ze względu na wysoka rozdzielczość to raczej porownywalnie, ewentualnie ciut lepiej:)

#55 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 16 March 2013 - 09:45

Z grami to tam się nie rozpędzaj , kilka tytułów 'optimized for iPhone 4" i nic więcej z tych wymagających ;) Owszem , włączysz każdą ale co to za przyjemność gdy grasz na low detalach i jeszcze muli...;) Jak chcesz poczuć naprawdę co to jest iPhone , dlaczego świat uważa go za jeden z najlepszych telefonów na świecie to kup 4S albo 5 . iP4 to tylko design , muzyka i ten Retina. Niczym więcej Cię nie zaskoczy a może Cie jeszcze zniechęcić na iOS 6.x.x :D Ja bym brał 4S .

#56 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 16 March 2013 - 10:16

tzn wiesz ja tez bym wziął 4s ale narazie mnie nie stać, a jak juz coś lepszego z iPhone'a to dopiero 5 ze wzgledu na większy wyświetlacz ale to pewnie dopero na wakacjach aż będe miał wolną gotówkę;) A co do gier no to na brata 3gs nawet jakoś da sie grać w niektóre przyzwoicie, najgorzej w gta vice city bo słabe detale i czasem przytnie ale daje radę. Dlatego sie waham nad zmianą:)

#57 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 16 March 2013 - 10:23

W sumie warto spróbować czegoś nowego. Do lata starczy Ci iP4 , a potem wymienisz go na 5 albo 5S w okolicach września/października :)

#58 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 16 March 2013 - 11:03

No własnie chodzi o chęć sprobowania ios tej płynności i bezproblemowego działania;) ale jakbym siezdecydował na 4 to wymienił bym ją dopiero gdzies w nowym roku początkiem... Więc warto?

#59 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 16 March 2013 - 11:34

Idź do jakiegoś komisu czy coś i sie pobaw. Jak szybkość będzie ci pasować to kup i tyle.

#60 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 16 March 2013 - 12:13

No właśnie w komisie się bawiłem ale wiecie jak to jest, jak się bawiłem to wszystko było ok zdjęcia robi fajne i wgl ale gier już nie mogłem potestować bo nie było żadnej lepszej...

#61 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 16 March 2013 - 12:26

Niech moderator zakończy tą jałową dyskusję... Ile można się pytać czy ta zamiana a raczej czy sam iPhone 4 jest nadal szybki ?Jak masz okazje to się zamieniaj i tyle w tym temacie. Ile jeszcze użytkowników ma Ci potwierdzić , że iPhone 4 jest lepszy od dhd...

#62 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 16 March 2013 - 12:29

No może i jałowa ale kazda wypowiedź jest inna, jednemu muli drugiemu smiga jeden zadowolony kolejny nie.. heh No ale ok dzieki za odpowiedzi.

#63 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 16 March 2013 - 12:45

Bardziej przeżywasz niż ja jak się przesiadałemz androida na iOS. Najlepiej zamiast zastanawiać się, pójdź kup ip4, poużywaj, a jak się nie spodoba to sprzedaj. Proste.

#64 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 16 March 2013 - 13:25

No to może ernest ostatnie pytanie skierowane do Cb wiem że powinno byc w innym dziale ale powiedz nie miałes problemu się dostosowac do ios? z góry dzieki;) i sorry za problem

#65 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 16 March 2013 - 13:47

Nie jestem Ernest05, ale najmniejszych problemów nie miałem. Nie przeżywaj tak tego zakupu. Weź iP4. Jak Ci się spodoba, to za jakiś czas wymienisz na 5(s), a jak nie to szybko sprzedasz. Ewentualna strata finansowa będzie w tym przypadku minimalna.

#66 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 16 March 2013 - 16:17

Popieram mc_. Nie miałem problemów przy przesiadce, jedyna rzecz która do dzisiaj mnie denerwuje to brak przelacznikow w statusbarze. Tak to system przypadł mi do gustu i póki co nie myśle o przesiadce na androida.

#67 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 16 March 2013 - 16:38

Aha. to ok dzięki za wypowiedzi:)

#68 mikoko

mikoko
  • 496 posts

Posted 18 March 2013 - 17:52

Moze i ja wtrace swoje trzy grosze. Miesiac temu przesiadlem sie z Samsung Galaxy Note II (tak note 2) na ip 4s. Balem sie przesiadki bo jechalem na andku dobrych pare lat poprzez roznego rodzaju xperie neo, P, S, SGS III i Note 2. Dawno temu pracowalem na sprzecie apple jako grafik (macintosh LC, LC II, Quadra, Power PC pamieta ktos? system 7.5 :-) wiedzialem czego moge sie spodziewac po IOS. Zaryzykowalem z Nota 2 na ip4s. Przyznam ze lekkiego szoku doznalem po zmianie na mniejszy wyswietlacz po miesiacu juz prawie sie przyzwyczailem i jest ok. Note byl jedak troche za duzy na codzien. Plynnosc perfekt system bardzo dobry, uporzadkowany. Praktycznie brak mozliwosci rozwalenia go oczywisice nie majac JB. Przesiadki nie zaluje tylko pamieci wiecej by sie przydalo. Na koniec dodam szwagier mieszka w Anglii jakies 8 lat, ma prace. Telefon jaki uzywa to ip 4 i nie zmiena nia inny choc go na to stac. Jak widac ip4 daje rade

#69 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 18 March 2013 - 19:51

czyli jednak ios jest wporządku a sam iphone tak samo;)

#70 mikoko

mikoko
  • 496 posts

Posted 18 March 2013 - 20:12

jak najbardziej ok, choc szczerze mialem opory podobne do Twoich. Miesieczne uzytkowanie zweryfikowalo obawy. Zaczynam zbierac kase na jesien na 5s :-)

#71 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 18 March 2013 - 21:17

mikoko czyli Ty jako były urzytkownik androida polecasz jak najbardziej iPhone'a?

#72 schreder

schreder
  • 201 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 18 March 2013 - 21:30

Nie jestem Ernest05, ale najmniejszych problemów nie miałem. Nie przeżywaj tak tego zakupu. Weź iP4. Jak Ci się spodoba, to za jakiś czas wymienisz na 5(s), a jak nie to szybko sprzedasz. Ewentualna strata finansowa będzie w tym przypadku minimalna.

Cześć, to częściowo ja namówiłem ernesta (o ile dobrze pamiętam, bo na forum Androida co najmniej z 6 osób mnie o iPhone wypytywało) do zmiany telefonu na iPhone, więc teraz namówię Ciebie ;) Na początku wnerwi Cię iPhone, brak przycisku back, brak rozbudowanych "Opcji" w aplikacjach, brak włączników w pasku powiadomień itp., ale z biegiem czasu (tak u mnie trwało z 2 tygodnie) przyzwyczaisz się i w końcu (tak jak ja i ernest05) uznasz, że iOS jest dużo LEPSZY od Androida. Nie masz co się zastanawiać, bierz w ciemno, najwyżej sprzedasz (ale to radze tak po miesiącu co najmniej).

PS: Przed zakupem iPhone byłem zatwardziałym fanem Androida, a teraz nawet nie chcę w sklepie popatrzeć, już wolę WP8 ;)

#73 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 18 March 2013 - 21:30

Ja polecam słownik ortograficzny...

#74 schreder

schreder
  • 201 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 18 March 2013 - 21:33

jak najbardziej ok, choc szczerze mialem opory podobne do Twoich. Miesieczne uzytkowanie zweryfikowalo obawy. Zaczynam zbierac kase na jesien na 5s :-)

[ATTACH=CONFIG]14310[/ATTACH]

I powiedz, że byś teraz do Androida wrócił jeszcze ;) Ja to już w najgorszym wypadku bym mógł (co najwyżej) najnowszego Nexus'a kupić :P

#75 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 18 March 2013 - 21:48

W takim razie widzę że jednak skuszę się na iPhone'a;) bo poprostu mam obawy ale z tego co teraz mówicie jestem pewien że się przyzwyczaję do ios a co lepsza będę wolał jego prostotę;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users