Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

HTC DESIRE HD vs iPhone 4 16GB

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#1 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 10 marca 2013 - 11:56

Witam. jestem nowy na tym forum także odrazu przepraszam za moje jakieś błędy. A więc chciałbym się dowiedzieć czy warto teraz jeszcze wymieniać desire hd na iphone 4? W sumię dobrze mi się sprawuje htc ale chciałbym mieć iphone aktualizacje i odpalać wszystkie gry, gram od czasu do czas sporadycznie ale chciałbym czasem w cos dobrego zagrać. Moje wymagania to tak: przegladam często net na telefonie słycham muzyki od czasu do czasu zdjęcia lubie jak są lepszej jakości, no i płynność. HTC w sumie nie moge narzekac bo daje rade ale czasem jednak sie zatnie albo coś, więc doradzcie mi czy warto teraz zmieniać na iPhone 4 czy jeszcze używać htc a kiedyś tam zmienić na coś lepszego. Z góry dzięki ;)

#2 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 10 marca 2013 - 12:03

Mialem kontakt z DHD i iPhonem 4 . Mimo wszystko brałbym iPhone'a . Jakość wyświetlacza jest dużo leppsza niż w desire hd :) Neta też płynnie poprzegladasz . Ludzie na forum coraz częściej piszą , że iP4 na iOS 6.x.x chodzi wolniej niż na 5.x.x , zaczynają się spadki fps w animacjach itd :D ale iPhone to ten design , ma to "coś". Praktycznie wszystkie gry z App Store chodzą płynnie (poza tymi najnowszymi typu Modern Warfare 4 itp) , muzycznie wymiata , zdjęcia są dobrej jakości - nie ma na co narzekać :) No i iPhone zawsze będzie kosztował więcej niż twój Desire :D

#3 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 marca 2013 - 12:15

Kilka razy pisałem o moich wrażeniach odnośnie dhd:
http://myapple.pl/of...tml#post1873002
http://myapple.pl/of...tml#post2073225

I uważam, że iPhone 4 jest lepszy od HTC Desire HD

#4 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 10 marca 2013 - 12:31

A moglibyście powiedzieć jakie zalety ma iPhone 4? bo z ios'em mam kontakt bo brat ma 3gs i system mi się bardzo podoba, no ale nie wiem co zrobić ;/ dlatego potrzebuję waszej pomocy, czy warto zamienić

#5 danielax

danielax
  • 8 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:02

Ja na Twoim miejscu poczekałabym i uzbierała do 4S, ponieważ 4 już czasami naprawdę zamula (koleżanka ma), nie ma prawie porównania do mojej 5, a z tego, co widziałam na testach szybkości, to 4S nie jest o wiele wolniejsze od 5. Więc moja rada: wytrzymaj jeszcze trochę z HTC i wtedy kup lepszego iPhona :)

#6 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 marca 2013 - 13:04

- Ma obecnie najnowszą wersje systemu i pewnie dostanie aktualizację do kolejnej - czego nie można powiedzieć o dhd. - retina - zalety iOS'a a w tym ogromna ilość dostępnych aplikacji w AppStore - iMessage / FaceTime, jeśli masz znajomych ze sprzętem apple to bardzo przydatne - ciekawy design

#7 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:11

tzn może i masz rację żeby uzbierać do 4s ale jak mam jeszcze teraz zostać przy htc to dopiero bym wolał kupić już iPhone 5 bo ma większy wyświetlacz a ja lubię duże ekrany no ale chciałbym iphone'a dlatego zobacze jeszcze no ale iphone 4 chyba jeszcze taki zły nie jest skoro brat ma 3gs i odpala mu gta vice city shadowgun gta 3 apshalt 6 itp no i da sie grać, no ok jedynie w gta vice city czasem przytnie ,ale ogólnie nie jest źle a przcież iphone ma retinę to by to jakoś wyglądało jakość;)) heh

#8 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 10 marca 2013 - 13:23

Bierz iPhone 4 , na początki z iOS'em powinien wystarczyć :) Ale za pół roku tak go zamuli następna wersja iOS , że średnio z nim będzie . Co innego 4S.

#9 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:31

no na początek z ios'em może i dobry ale chciałbym go trochę na dłużej conajmniej na rok, i sam już nie wiem heh Niech się wypowie ktoś kto go miał albo dalej ma;) opisze go jak się użytkuje i wgl, byłbym wdzięczny

#10 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:32

Ja na Twoim miejscu poczekałabym i uzbierała do 4S, ponieważ 4 już czasami naprawdę zamula (koleżanka ma), nie ma prawie porównania do mojej 5, a z tego, co widziałam na testach szybkości, to 4S nie jest o wiele wolniejsze od 5.
Więc moja rada: wytrzymaj jeszcze trochę z HTC i wtedy kup lepszego iPhona :)

Porównywanie iP 4 do 5. Gratuluje wyobraźni.

#11 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:47

Paf skoro masz iphone 4 to może opisz mi jak Ci się sprawuje i wgl jak działa,co?;)

#12 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:55

Mam iP4 od końca listopada (odkupiony dwuletni), przesiadka z SGSa. Jeszcze nie udało mi się go zamulić.

#13 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 10 marca 2013 - 13:58

@up, no już nie przesadzaj. Mam 4 od ponad roku i kilka razy została przymulona, ale nie miało to miejsca tak często jak na SGSie którego wcześniej posiadałem.

#14 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 10 marca 2013 - 14:05

Ale co mam nie przesadzać? Piszę jak jest W MOIM PRZYPADKU, a nie ogólnie. Chyba wiem lepiej jak działa mój egzemplarz i co na nim robię?

#15 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 10 marca 2013 - 14:06

czyli wzgledem sgs dużo lepszy iphone 4? bo sgs jest podobny do desire hd także zależy mi na odpowiedzi;)

- - - Połączono posty - - -

no to jeżeli MC_ możesz to opowiedz jakie czynności na nim wykonujesz i jak iphone sie przy nich zachowuje? bo każda odpowiedź mi pomoże w podjęciu decyzji;)

#16 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 marca 2013 - 14:11

Z DHD na 4 nie ma sensu sie przesiadac. Obecnie iPhone 4 nie prezentuje najlpiej slynnej plynnosci i szybkosci iOS. Owszem, jest lepiej niz na Androidzie 2.3.6, ale to jest w ogole nie warte zachodu. Do tego jeszcze bys musial doplacic ze 300/350 zl. Granie na iP 4 to juz dzis w zasadzie marzenie swietej glowy, chyba ze zatrzymasz sie na infinity blade 1. Cala reszte bedzie robil rownie sprawnie co Twoj obecny DHD. Przegladanie neta, muzyka (troche lepiej), mail, zdjecia, filmy. Reasumujac dopiero 4S da Ci poczucie dobrze wydanych pieniedzy. To kwestia kolejnych 300 zl w stosunku do 4, ale tu juz po prostu warto bo 4S to strzala w stosunku do 4'rki i DHD.

#17 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 10 marca 2013 - 14:15

czyli wzgledem sgs dużo lepszy iphone 4? bo sgs jest podobny do desire hd także zależy mi na odpowiedzi;)

no to jeżeli MC_ możesz to opowiedz jakie czynności na nim wykonujesz i jak iphone sie przy nich zachowuje? bo każda odpowiedź mi pomoże w podjęciu decyzji;)

Jak dla mnie różnica jest wręcz kolosalna. SGS na 2.3.6 ciął się jak dziecko emo, aplikacje w tle się wywalały, często nawet z klawiatury telefonu mnie wyrzucało. A telefon ze 2 razy w tygodniu był wyłączany i włączany.
iP wyłączyłem może 3-4 razy od końca listopada, ale raczej ze względu na okoliczności niż lagi, których nie doświadczyłem. Dużo słucham muzyki, trochę YT, tapatalk, strony www. Z gier mam tylko FruitNinja i też chodzi płynnie. Gram bardzo sporadycznie, bo nie mam na to czasu.

#18 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 10 marca 2013 - 14:20

Wg. mnie jak chcesz na rok się przesiąść to ip4 styknie. Jednak później może zacząć brakować mocy :) Myślę, że nie będziesz zawiedziony. Co do gier to na pewno lepiej będą chodzić na ip4 niż na dhd.

#19 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 10 marca 2013 - 15:26

no i już sam nie wiem;/ no bo każdy chwali iphone i nie wiem co zrobić, czy wyjdę na tym dobrze jak zamienię na 4 chciałbym spróbować ios żeby nie wywalało z gier tylko wszystko smigało a iphon'y są przecież pod tym wzgledem podobno dobre

#20 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 10 marca 2013 - 16:26

Na to pytanie musisz sam sobie odpowiedzieć. Nikt tej decyzji nie podejmie za Ciebie. Możesz zmienić, a jak nie będzie Ci pasował zawsze sprzedasz. Ja mam 4 i jestem zadowolony, będę zmieniał dopiero na kolejnego iPhone czyli pewnie 5s. Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz.

#21 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 marca 2013 - 17:53

no i już sam nie wiem;/ no bo każdy chwali iphone i nie wiem co zrobić, czy wyjdę na tym dobrze jak zamienię na 4
chciałbym spróbować ios żeby nie wywalało z gier tylko wszystko smigało a iphon'y są przecież pod tym wzgledem podobno dobre

Chcesz grać w gry ? Kup sobie konsole.

#22 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 10 marca 2013 - 20:56

z konkretnych pytań to to jak działa na nim wczytywanie stron? jak jest z płynnością i z grami? i aparat?

paf ale to nie jest kwestia tego ze chce na nim grac nie wiadomo ile tylko poprostu za te pieniądze chciałbym od czasu do czasu w coś zagrać, bo wiadomo że na androidzie czasem z gierki wywali nie wiadomo czego i wgl. nie jestem jakimś maniakiem gier ale poprostu sporadycznie od czasu do czasu w jakąś lepszą zagrać by się chciało

#23 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 10 marca 2013 - 21:06

Wczytywanie stron jest ok. Nie jest tak szybkie jak na 4s a co dopiero 5, ale nie jest źle. Płynność też na całkiem niezłym poziomie. Jak chcesz mieć lepszą to szukaj iPhone na 5.1.1, zrób JB i wgraj sobie tweaki które dadzą Ci funkcjonalności iOS 6. W jakieś wymagające gry nie gram, większość to gry platformowe, logiczne lub zręcznościowe. Przeszedłem na swoim iP Infity Blade, grałem w GTA III także nie jest najgorzej. Co do aparatu to wygoogluj sobie zdjęcia.

#24 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 10 marca 2013 - 21:45

szkodnikPL dzięki za odpowiedź,a co do JB to nie chciałbym go robic w iphone bo chciałbym bezproblemowe aktualizacje od apple i wgl smigac bez kombinowania bo jakbym sie chciał bawic to bym na mojego htc wgrał jakiś rom ale poprostu nie chcę kombinować, chcę kupić i żeby śmigało;)

a jeszcze jakby ktoś powiedział jak to jest z tą retiną??

#25 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 postów

Napisano 11 marca 2013 - 11:47

Czy mógłby jeszcze jakiś użytkownik iPhone 4 się wypowiedzieć o nim tak jak w codziennym użytku się go używa wygodnie z tym 3.5 cala? Bo wyświetlacz to jedna z ważniejszych elementów dla mnie ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych