MacBook Pro 15 retina - czy warto?
Rozpoczęty przez
EyesOnly
, 06 mar 2013 17:29
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 06 marca 2013 - 17:29
Cześć,
Niedługo znajomy jedzie do Australii i może mi nabyć maca w dużo korzystniejszej cenie niż w pl. Ogólnie napaliłem się na retinę 15 w najmocniejszej konfiguracji. Niestety czytając o nim natrafiłem na posty użytkowników, którzy skarżą się na takie problemy jak przegrzewanie grafiki, problemy z baterią, czy efektem suszarki - wentylatory bez przyczyny wkręcają się na najwyższe obroty.
Mój cały kontakt jaki miałem z retiną, był tylko w Apple Store za granicą, gdzie zakochałem się w jakości obrazu co jest głównym czynnikiem, dla którego chciałbym zmienić swojego Macbooka Pro late 2008. Chciałbym również, aby bateria była lepsza, jednak czytając opinie, zastanawiam się czy tak właśnie będzie.
Aktualnie na Macu nie gram, jednak w przypadku zakupu retiny, chciałbym ją również podpiąć pod monitor i mieć ją zamiast PC aby sporadycznie sobie w coś zagrać na większym ekranie. Dlatego chcę najmocniejszy wariant.
Dodatkowo, czytałem że update z 2013 roku zmienił w jakiś sposób konstrukcję tego maca - czy to prawda? Na ifixit, jeszcze go nie rozebrali z tego co widziałem więc nie mam potwierdzenia. Jeśli tak, to dlaczego dokonali zmiany?
Mając na uwadze to co wyżej, chciałbym prosić o Wasze opinie, osób które mają już ten komputer
Napisano 06 marca 2013 - 17:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty