Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 aktywacja w Plusie

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 LawStylez

LawStylez
  • 4 posts

Posted 06 March 2013 - 16:08

Witam! Przeszukałem forum tak jak tylko mogłem, lecz niestety nie udało mi sie znaleźć takiego samego przypadku jak mój ani odpowiedzi na moje pytania w podobnych watkach. Zakupiłem dziś iPhone 5 BEZ SIMLOCKA z allegro (tak podawał sprzedawca). W celu jego aktywacji moja stara karte SIM wymieniłem na karte nano w Plusie. Dostałem karte i informacje ze nowa karta będzie aktywna za 10 minut. Po okolo godzinie próbowałem aktywować iphone, lecz po kilku czynnościach (wybrania jezyku i lokalizacji) i okienku "aktywacja moze potrwać kilka minut" i wyskakuje „Karta SIM włożona do telefonu iPhone nie jest obsługiwana. Aby aktywować telefon iPhone, należy włożyć kompatybilną kartę SIM obsługiwanego operatora. Włóż kartę sim która została dostarczona z Twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora aby wymienić kartę SIM" Moje pytanie brzmi czy jest to wina tego, iż iPhone jest tak naprawde z blokadą sim lock, czy to wina tej karty, która być może jeszcze nie została aktywowana przez Plusa? Dodam, że karta jest karta nano sim z Plusa z napisem "LTE OCP 01" Znalazłem tylko jedna informacje, że wydanie takiej karty mogłobyć pomylka sprzedawcy, ale przyznaje iż kompletnie nie orientuje się w temacie i nie wiem nawet do końca co to LTE, dlatego prosze o wyrozumiałość. Z góry bardzo dziekuję za odpowiedzi.

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 06 March 2013 - 16:24

Komunikat oznacza simlocka.

#3 Adek 22

Adek 22
  • 227 posts
  • SkądKraków

Posted 06 March 2013 - 16:43

LawStylez zacznijmy od tego że aktywacja karty może trwac do 24h więc jest możliwość że karta nie jest aktywna jeszcze. Sprawdzałeś ja na czymś innym czy nie masz jak??

#4 LawStylez

LawStylez
  • 4 posts

Posted 06 March 2013 - 16:56

Właśnie problem polega na tym, iż nie mam jak tego sprawdzić. Nie wiem czy to ważne, ale stara karta zwykla sim jest juz niekatywna.

#5 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 March 2013 - 17:01

Właśnie problem polega na tym, iż nie mam jak tego sprawdzić. Nie wiem czy to ważne, ale stara karta zwykla sim jest juz niekatywna.

Idź do byle jakiego serwisu. Wrzucą Ci nową kartę w adapter i sprawdzą na byle jakim telefonie czy jest karta aktywna. Mimo wszytsko obstaję, że telefon ma simlocka. Co więcej pewnie pochodzi z Play?

#6 Adek 22

Adek 22
  • 227 posts
  • SkądKraków

Posted 06 March 2013 - 17:04

To ta już powinna być aktywna na 100%

#7 LawStylez

LawStylez
  • 4 posts

Posted 06 March 2013 - 17:16

Wyglada wiec na simlocka. Po kontakcie ze sprzedawca podalem mu nr IMEI i takze czekam na odpowiedz.

- - - Updated - - -

Idź do byle jakiego serwisu. Wrzucą Ci nową kartę w adapter i sprawdzą na byle jakim telefonie czy jest karta aktywna. Mimo wszytsko obstaję, że telefon ma simlocka. Co więcej pewnie pochodzi z Play?

Nie mam pojecia tak naprawde skąd pochodzi, dostalem nowy, zapakowany telefon z Allegro jako 'Bez simlockowy', czysty

#8 kuba12331

kuba12331
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 06 March 2013 - 17:29

Również wymieniałem kartę SIM w plusie na nano, po 10 min normalnie działało. Iphone 5 z Orange, od razu zdjęty simlock. Nigdy nie było problemów z aktywacją. Prawdopodobnie simlocka masz.

#9 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 06 March 2013 - 18:50

Ale o czym dyskutujecie czy karta jest aktywna czy nie aktywna, komunikat jasno powiedział, że karta jest zła, ten komunikat wyświetla się tylko i wyłącznie wtedy, jak jest włożona karta z innej sieci, niż telefon ma simlocka. Dalsza dyskusja jest zbędna. Jest simlock i tyle.

#10 LawStylez

LawStylez
  • 4 posts

Posted 06 March 2013 - 18:57

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Mysle, ze temat mozna zamknac.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users