Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Photoshop chce Javy

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Jess

Jess
  • 391 posts
  • SkądWilanów

Posted 02 March 2013 - 21:48

Panowie lub Panie pomóżcie. Zainstalowałem wersje próbne CS6 Photoshopa i Illustratora. Ku mojemu zdziwieniu programy nie otwierają się, tylko wyskakuje oto taki komunikat: "Aby otworzyć Adobe Photoshop CS6 należy zainstalować środowisko uruchomieniowe Java, lecz teraz nie ma połączenia z internetem". Niby wszystko jasne, tylko internet hula aż miło (dowodem na to jest ten post) i Java jest zainstalowana już na Macbooku w wersji 7. Ponad to na Macu Pro z tym samym systemem 10.7 wszystko śmiga i już dawno temu taka sama operacja przebiegła bez problemów. Zna ktoś może lekarstwo na tą przypadłość?

#2 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 03 March 2013 - 12:49

Zaktualizuj Jave do najnowszej wersji, było ostatnio głośno, ze Apple blokuje każdą starą wersję, na 10.7 tego nie ma bo nie masz gatekeepera.

#3 Jess

Jess
  • 391 posts
  • SkądWilanów

Posted 03 March 2013 - 15:38

O to chodzi, że mam zaktualizowaną Javę. Nawet 2 razy na nowo ją instalowałem.

#4 Laupheer

Laupheer
  • 1034 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 06 March 2013 - 00:10

Zobacz tutaj: https://discussions....tart=0&tstart=0

Katalog /Library/Internet Plug-Ins/

Co prawda dotyczy Flasha i niby internetu, ale cholera wie – ja miałem zablokowanego Flasha i mimo instalacji najnowszych wersji nadal był zablokowany. Po usunięciu jakiegoś śmiesznego pliku i instalacji na nowo flasha wszystko śmiga. Możliwe, że to zdalne "blokowanie" Javy coś nie wyszło i zostały śmieci mimo aktualizacji.

#5 Jess

Jess
  • 391 posts
  • SkądWilanów

Posted 06 March 2013 - 08:30

Coś może być na rzeczy bo o ile na macu pro po przesiadce z javy 6 na javę 7 ikonka z filiżanką z folderu "narzędzia" zniknęła o tyle na macbooku ta ikonka pozostała. To znaczy, że pewnie jakiś śmieć został. Dzięki

#6 Jess

Jess
  • 391 posts
  • SkądWilanów

Posted 06 March 2013 - 10:15

Swoją drogą czy jest jeszcze możliwość ściągnięcia skądś Javy 6?

#7 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 06 March 2013 - 10:16

Swoją drogą czy jest jeszcze możliwość ściągnięcia skądś Javy 6?

Where can I get the latest version of Java 6?
"For Java versions 6 and below, Apple supplies their own version of Java."

#8 Jess

Jess
  • 391 posts
  • SkądWilanów

Posted 08 March 2013 - 10:08

Problem rozwiązany. Znalazłem w system/biblioteki folder Java. Porównałem pliki z Mac Pro na którym wszystko śmiga i okazało się, że w Macbooku brakuje jednego folderu o nazwie "Java Virtual Machines". Skopiowałem ten folder i wrzuciłem do Macbooka, po tym zabiegu Photoshop i Illustrator włącza się bez problemu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users