Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 5 iOs 6.1.2 po 15-20-25 min użytk. wyłącza się i włącza , restartuje się

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 02 March 2013 - 18:26

Witam, Na początku może zacznę od tego że, jestem świeżo upieczonym użytkownikem apple i jest to mój pierwszy sprzęt tej firmy. iPhona 5 kupiłem 5 dni temu , jako używanego . Z racji tej że, mieszkam i pracuje w uk iPhone posiada sim lock na brytyjską sieć VODAFONE. Mój problem polega na tym że, podczas słuchania muzyki na youtube , podaczas serfowanaia po internecie , grania czy robienia czego koliwiek dłużej niż 15-25 min mój iPhone wyłącza się i uruchamia ponownie. Podczas tego wyłączania obraz na ekranie dosyć dziwnie się załamuje i po chwili pojawia się jabłko .Gdy telefon nie jest używany (w sensie nie gram itp.) sprawuje się normalnie. Jako że , już wyżej pisałem nie miałem wcześniej styczności z Iphonem nie wiem co mam robić i na czym polega mój problem. Szperając troche w internecie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem ani kogoś z podobnym problem. Znalazłem kiedys artykuł że, iPhone po aktualizacji do iOS 6.1 przegrzewają się, czy na tym polega mój problem ? Dodam jeszcze że mojaa aktulana wersja iOS to 6.1.2 Będę bardzo wdzieczny zaa pomoc. Pozdrawiam Cz

#2 x X x

x X x
  • 427 posts
  • SkądRzeszów, Poland

Posted 02 March 2013 - 19:02

iOS ogólnie nie restartuje się sam z siebie, dlatego nie znajdujesz informacji o tym w sieci. Głównie przyczyna restartów leży po stronie jailbreak i błędu w użytkowanej aplikacji/tweaku. Na samym wstępie pronuję odtworzyć go w iTunes (wgrać oprogramowanie od nowa), jeśli to nie pomoże myślę, że czeka Cię serwis, bo to może być problem związany z baterią lub płytą główną. Co do przegrzewania, a czy Twój znacząco nagrzewa się podczas użytkowania?

#3 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 02 March 2013 - 19:52

Dzieki wielkie za odpowiedź, Jak wgrać iOs od nowa, po otworzeniu iTunes co należy zrobić? Na podstawie czaego uwzgledzniana jest grwanacja serwisowa? Co do przegrzewania to mój Iphone nie nagrzewa się prawie wcale , wyczuwalne są drobne zmiany temperatury na tylnej cześci obudowy aale, wydaje mi się że to od dłoni. Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś udzieli mi szczegółowej instrukcji na moje piewsze pytanie bo, jak pisałem wyżej jestem jeszcze zielony w sprawach iOs , iTunes itp. Pozdrawiam

#4 rain86

rain86
  • 619 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 March 2013 - 20:11

Dzieki wielkie za odpowiedź,
Jak wgrać iOs od nowa, po otworzeniu iTunes co należy zrobić?
Na podstawie czaego uwzgledzniana jest grwanacja serwisowa?

Co do przegrzewania to mój Iphone nie nagrzewa się prawie wcale , wyczuwalne są drobne zmiany temperatury na tylnej cześci obudowy aale, wydaje mi się że to od dłoni.

Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś udzieli mi szczegółowej instrukcji na moje piewsze pytanie bo, jak pisałem wyżej jestem jeszcze zielony w sprawach iOs , iTunes itp.
Pozdrawiam

Wszelkie tego typu porady znajdziesz przecież w:
a) instrukcji obsługi
B) na stronie apple

Żebyś jednak nie musiał już szukać to proszę iTunes: Restoring iOS software

#5 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 02 March 2013 - 20:20

Dzięki za pomoc, W jaki sposob mogę powrócić do poprzedniej wrtsji Ios np 6.0 ?

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 02 March 2013 - 20:42

Używając wyszukiwarki.

#7 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 02 March 2013 - 20:47

Dzięki za pomoc,
W jaki sposob mogę powrócić do poprzedniej wrtsji Ios np 6.0 ?

Nie jest to możliwe.

#8 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 02 March 2013 - 22:49

W takim razie co polecacie mi zrobić z tym fantem ??

#9 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 02 March 2013 - 22:59

W przypadku problemów z funkcjonowaniem telefonu należy wykonać tzw Clean Install-tj Restore iOS bez przywracania Backupu z iTunes. iPhone należy skonfigurować jako nowy.

#10 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 02 March 2013 - 23:07

W jaki sposób mam tego dokonać?

#11 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 02 March 2013 - 23:11

W iTunes musisz wybrać opcję-Restore.

#12 x X x

x X x
  • 427 posts
  • SkądRzeszów, Poland

Posted 03 March 2013 - 01:48

Kolego pytasz o podstawowe czynności związane z tym telefonem, na które odpowiedzi bez problemu znajdziesz w sieci, przykładowo na stronach apple (poradnik jak wyżej, również w języku polskim). Robisz odtwarzanie i po wykonanym odtwarzaniu telefon konfigurujesz jako nowe urządzenie. Aczkolwiek ja najpierw spróbował bym po prostu go odtworzyć i przywrócić dane z kopii zapasowej. Jeśli to nie pomoże musisz przetestować go na świeżym oprogramowaniu. Opcję - Restorę, po Polsku - Odtwórz iPhone'a - nie wszyscy muszą to wiedzieć czy rozumieć :)

#13 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 03 March 2013 - 10:18

Witam dokonałem restore Iphona i skonfigurowałem go jako nowy telefon. Niestety to nie pomogło po, 25 minutach słuchania muzyki w sieci telefon wyłaczył sie i właczył. Brak mi juz pomysłów co dalej robic . Bardzo prosił bym, o jakieś wskazówki. Pozdrawiam Cz.

#14 x X x

x X x
  • 427 posts
  • SkądRzeszów, Poland

Posted 03 March 2013 - 11:34

Jak dla mnie kwalifikuje się to pod serwis, jeśli nie pomogło odtwarzanie - telefon sam z siebie nie powinien się restartować, tak jak pisałem wcześniej w 90% przypadków winny jest jailbreak - którego Ty nie posiadasz.

#15 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 03 March 2013 - 11:51

Chyba pogodziłem się już z tym że Iphona będę musiał oddać do serwisu;(( Mam jeszcze kilka pytan co do serwisu telefonu: 1 Czy serwis w polsce bez problemu przyjmie telefon z anglii? W nastepnym tygondniu przyjeżdzam do polski i myślałem o serwisie właśnie w PL 2 Czy do serwisu telefonu potrzebne mi jest pudełko do telefonu itd? 3 Jezeli ktoś wczesniej dokonywał Jailbreak na moim iPhone na skutek czego telefon restertuje się teraz , czy apple może odmówić mi serwisowania Iphone ? P.S Będę bardzo wdzięczny za wszelkie zwskazówki zwiazane z serwisowaniem Iphone . Dziękuje wszytkim za pomoc w zdiagnozowaniu problemu. Pozdrawiam Cz.

#16 x X x

x X x
  • 427 posts
  • SkądRzeszów, Poland

Posted 03 March 2013 - 11:58

Wcześniejszy jb nie jest przyczyną. Nawet jeśli, pod odtwarzaniu nie ma po nim śladu. Ja osobiście poszedł bym do sklepu/serwisu Apple w Anglii, możliwe, że wymienili by Ci go szybciej niż w Polsce (od ręki). Nie jest Ci potrzebne pudełko do serwisu, aczkolwiek jest wskazane (dla bezpieczeństwa telefonu w transporcie np.).

#17 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 03 March 2013 - 14:18

Jeżeli Jailbreak nie jest przyczyną restartowania się mojego iPhona , w takim razie gdzie jest problem?

#18 x X x

x X x
  • 427 posts
  • SkądRzeszów, Poland

Posted 03 March 2013 - 14:25

Ja stawiał bym na baterię, ale tak czy inaczej czym tu się przejmować? Jeśli oddasz go do serwisu najprawdopodobniej dostaniesz nowy. Inna sprawa, jeśli telefon był np. zalany czy zawilgocony. Przyczyną może też być płyta główna, któryś z jej podzespołów.

#19 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 03 March 2013 - 14:32

Jeżeli zdecyduje się na serwis telefonu w PL (serwis wysyłkowy) jak długo trwa cała transakcja? i Czy pudełko na pewno nie jest potrzebne do uwzględnienia gwaracji ? Pytam poniwaz, ma ograniczoną ilosc miejsca w bagazu. Dziekuje , pozdrawiam Cz.

#20 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 04 March 2013 - 20:25

Witam, Jakie dokumęnty potrzebne do oddania iPhone do serwisu gwarancyjnego. Znajomy powiedział mi że, bez dowodu zakupu nawet nie mam się co wybierać. Bardzo proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Cz

#21 x X x

x X x
  • 427 posts
  • SkądRzeszów, Poland

Posted 04 March 2013 - 21:23

Może być potrzebny, a może nie być. Jak masz to po prostu weź. Pudełko nie jest potrzebne bo i tak jak już wymienią telefon to wymienią sam telefon.

#22 Czesiuu

Czesiuu
  • 12 posts

Posted 04 March 2013 - 21:32

No właśnie takowego nie posiadam. Czytałem trochę w sieci, na temat autoryzowanych serwisów apple w polsce i chyba zdecyduje się na iSource, o ile mój iPhone kwalifikuje się do serwisu (mówię tu o sim locku)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users