Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dodawanie profilu drukarki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 rotate

rotate
  • 12 postów
  • SkądToruń, Londyn

Napisano 01 marca 2013 - 09:52

Jak dodać profil drukarki, a raczej jak wkleić plik .icc do folderu Libraries/ColorSync/Profiles. W Win było to proste... mac ma jeszcze dużo tajemnic przede mną :-(

#2 Jaras

Jaras
  • 568 postów

Napisano 01 marca 2013 - 11:40

A nie działa systemowe przeciągnij/upuść myszką? Możesz też za pomocą kopiuj/wklej.

#3 rotate

rotate
  • 12 postów
  • SkądToruń, Londyn

Napisano 01 marca 2013 - 14:01

Niestety nie działa.

#4 Jaras

Jaras
  • 568 postów

Napisano 01 marca 2013 - 14:30

Co to znaczy nie działa? Nie można pliku skopiować, czy co? Dostajesz jakiś komunikat? Wrzuć to nie do systemowego Colorsync, tylko do swojego profilu urzytkownika: /Users/twoje_konto/Library/ColorSync/Profiles

#5 rotate

rotate
  • 12 postów
  • SkądToruń, Londyn

Napisano 01 marca 2013 - 16:14

Mam taki komunikat: plik nie może być kopiowany ... masz niewystarczające uprawnienia (the item plik.icc could not be copied. Insufficient acces privileges for item i nazwa katalogu).

#6 Jaras

Jaras
  • 568 postów

Napisano 02 marca 2013 - 18:19

To zaloguj się jako administrator, a nie użytkownik z ograniczonymi uprawnieniami lub gość. Jeśli jesteś zalogowany jako jakiś-tam użytkownik, to masz przecież wystarczające uprawnienia, by skopiować plik do Library/ColorSync/Profiles znajdującym się w teczce Twojego użytkownika (nie systemu!).

#7 rotate

rotate
  • 12 postów
  • SkądToruń, Londyn

Napisano 02 marca 2013 - 20:00

Wielkie dzięki za pomoc. Muszę poszukać jakiejś książki, tutoriala czy innej publikacji o systemie Mac OS X.

#8 lomiarz.wroc

lomiarz.wroc
  • 1 postów

Napisano 13 października 2013 - 09:36

Witam. To może i ja o coś spytam. Po przeczytaniu tego posta poszukałem trochę w systemie i okazało się że katalog colorsync/profiles znajduje się w dwóch lokalizacjach biblioteki i system. Natomiast nie mam katalogu colorsync/profiles w katalogu users/moje konto. I tu pojawia się moje pytanie. Posiadam w domu profil icc labu do wydruku zdjęć i nie wiem dokładnie do jakiej lokalizacji mam go wstawić? Może ktoś miał już taki problem? Z góry dzięki za pomoc.

#9 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 13 października 2013 - 12:10

Przecież masz wyjaśnione 2 posty wcześniej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych