Jak dodać profil drukarki, a raczej jak wkleić plik .icc do folderu Libraries/ColorSync/Profiles.
W Win było to proste... mac ma jeszcze dużo tajemnic przede mną :-(

Dodawanie profilu drukarki
Started by
rotate
, 01 Mar 2013 09:52
8 replies to this topic
Posted 01 March 2013 - 09:52
Posted 01 March 2013 - 11:40
A nie działa systemowe przeciągnij/upuść myszką? Możesz też za pomocą kopiuj/wklej.
Posted 01 March 2013 - 14:01
Niestety nie działa.
Posted 01 March 2013 - 14:30
Co to znaczy nie działa? Nie można pliku skopiować, czy co? Dostajesz jakiś komunikat?
Wrzuć to nie do systemowego Colorsync, tylko do swojego profilu urzytkownika: /Users/twoje_konto/Library/ColorSync/Profiles
Posted 01 March 2013 - 16:14
Mam taki komunikat:
plik nie może być kopiowany ... masz niewystarczające uprawnienia (the item plik.icc could not be copied. Insufficient acces privileges for item i nazwa katalogu).
Posted 02 March 2013 - 18:19
To zaloguj się jako administrator, a nie użytkownik z ograniczonymi uprawnieniami lub gość. Jeśli jesteś zalogowany jako jakiś-tam użytkownik, to masz przecież wystarczające uprawnienia, by skopiować plik do Library/ColorSync/Profiles znajdującym się w teczce Twojego użytkownika (nie systemu!).
Posted 02 March 2013 - 20:00
Wielkie dzięki za pomoc. Muszę poszukać jakiejś książki, tutoriala czy innej publikacji o systemie Mac OS X.
Posted 13 October 2013 - 09:36
Witam.
To może i ja o coś spytam. Po przeczytaniu tego posta poszukałem trochę w systemie i okazało się że katalog colorsync/profiles znajduje się w dwóch lokalizacjach biblioteki i system. Natomiast nie mam katalogu colorsync/profiles w katalogu users/moje konto. I tu pojawia się moje pytanie. Posiadam w domu profil icc labu do wydruku zdjęć i nie wiem dokładnie do jakiej lokalizacji mam go wstawić? Może ktoś miał już taki problem? Z góry dzięki za pomoc.
Posted 13 October 2013 - 12:10
Przecież masz wyjaśnione 2 posty wcześniej.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users