Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak dźwięku w słuchawkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 engance

engance
  • 16 postów

Napisano 27 lutego 2013 - 10:29

Witam. Wczoraj przestały działać moje słuchawki w iPhone 3GS. Telefon miałem podłączony pod AUX przez jack i do ładowarki w samochodzie. Telefon zrestartował się i od tamtego czasu nie słychać dźwięku w Słuchawkach. Telefon rozpoznaje kiedy słuchawki są podłączone, a kiedy nie. Posiadam ADDIEM i sprawdziłem ze mikrofon działa, dyktafon nagrywa dźwięk. Zmieniłem Softa w telefonie z 6.0 na 6.1.2 nadal nic. Czyściłem gniazdo sprężonym powietrzem, nadal nic. Prosił bym o pomoc. Chcę dodać że próbowałem już wyłączania i włączania telefonu ze słuchawkami w gnieździe, próbowałem kilku par słuchawek z mikrofonem, oraz bez mikrofonu i pilota. iPhone reaguje na pilot z ADDIEM, wyłącza i włącza muzykę z pilota, działa również regulacja głośności. Teraz zrobiłem kolejne restore na 6.1.2, nadal nic.

#2 engance

engance
  • 16 postów

Napisano 01 marca 2013 - 08:27

Nikt nie potrafi zaradzić mojemu problemowi? Sądzę że problem leży w sofcie, ale mam iPhone 3G w fatalnym stanie, i gdybym podmienił taśmy z 3GS na tę z 3G, czy miało by to szansę działania? Nie chcę próbować i rozbierać telefonu bez opinii kogoś kto ma o tym większe pojęcie niż ja. ps. Jestem świadom tego iż napisałem posta pod moim postem, ale wątek spadł na 3 stronę a ja nadal zostałem bez odpowiedzi. Nie stać mnie żeby wysłać telefon do iClinic, ponieważ jeśli znajdzie się ktoś kto mnie trochę pokieruje w tej sprawie myślę że będę w stanie zrobić to bez serwisu.

#3 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 marca 2013 - 13:05

Pewnie gniazdo od słuchawek padło.
iFixit: The free repair manual tu masz dobre tutki co do iUrządzeń.

#4 engance

engance
  • 16 postów

Napisano 01 marca 2013 - 14:49

wymieniłem taśmę. muzyka nadal nie leci ze słuchawek, a działa dyktafon i sterowanie pilotem, więc to nie wina taśmy. jakieś inne sugestie ?

#5 engance

engance
  • 16 postów

Napisano 02 marca 2013 - 12:59

Dzwoniłem do iClinic, powiedzieli mi że to najprawdopodobniej jest taśma i wymiana kosztuje 170 zł, za 170 zł mam melanż życia a oni chcą żebym dokładał tyle do telefonu. Co jeśli wyślę go do iClinic i wykaże mi usterkę płyty głównej za którą zapłacę 500 zł? Miał by ktoś jeszcze jakieś sugestie co do tego problemu? Prosił bym o pomoc.

#6 engance

engance
  • 16 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:01

Wymieniłem teraz taśmę na całkiem nową, kupiłem za 30 zł z allegro i nadal nie działa. Naprawdę żadnych pomysłów?

#7 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 10 marca 2013 - 13:10

Moze problem lezy w samym wejsciu na sluchawki.

#8 freeak.klo

freeak.klo
  • 88 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:20

Czy iPhone odtwarza inne dźwięki typu dźwięk klawiatury czy dźwięk blokowania??? Jeśli nie to myśle ze padł Ci buzzer a dokładniej glosnik w buzzerze. Z tego co piszesz gniazdo sluchawkowe jest sprawne, taśmy tez bo na sluchawkach możesz słuchać muzyki. Pomysl nad wymiana buzzera

#9 engance

engance
  • 16 postów

Napisano 10 marca 2013 - 14:03

Na głośniku odtwarza wszystko. Na słuchawkach nic, pomyślałem ze może to być wina wzmacniacza słuchawkowego bo muzyka leci również przez stację dokującą.

#10 freeak.klo

freeak.klo
  • 88 postów

Napisano 10 marca 2013 - 16:18

Rozbierales go? Moze jedna z taśm HF jest uszkodzona czy tez niedokręcona?

#11 engance

engance
  • 16 postów

Napisano 10 marca 2013 - 21:18

No wymienilem taśmę dziś rano i na pewno jest dokrecona. To jest trzecia taśma w tym miesiącu która nie działa.

#12 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 10 marca 2013 - 21:30

A samo wejscie? Sprawdzales czy wszystko gra?

#13 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 postów

Napisano 11 marca 2013 - 00:48

Mam podobny problem z iphonem 4

#14 engance

engance
  • 16 postów

Napisano 11 marca 2013 - 07:40

Jak mam sprawdzić samo gniazdo ? Zmieniłem taśmę hf na nową więc sądzę ze wyklucza to jakiekolwiek uszkodzenia taśmy i gniazda

#15 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 postów

Napisano 11 marca 2013 - 07:44

Skoro wymienił taśme, pilot z słuchawek działa to dla mnie ewidentnie wskazuje na uszkodzenie płyty głównej.

#16 engance

engance
  • 16 postów

Napisano 11 marca 2013 - 07:49

I dlatego bałem sie wysłać telefon do iClinic. Bo jeśli to wzmacniacz słuchawkowy, to w iClinic zapłacę jak za zboże

#17 freeak.klo

freeak.klo
  • 88 postów

Napisano 12 marca 2013 - 18:06

Sprawdź wszystkie aplikacje które odtwarzania jakiekolwiek dźwięki i probuj poglasniac dźwięk w tych aplikacjach mnie to pomagało. Jeśli nie to zrób restore i sprawdź czy pójdzie czy nie. W ostateczności wymiana płyty głównej:( mam nadzieje ze nie będzie potrzebna:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych