Witam
Od kilku dni mam problem z moim MacBookiem Pro. Pewnego dnia go odpaliłem a w miejscu baterii zamiast ilości procent ujrzałem krzyzyk a w informacjach "Brak baterii, Źródło zasilania: zasilacz". Ponadto w komputerze wentylator pracuje strasznie głośno jak nigdy, a dioda na ładowarce Megasafe minimalnie świeci na zielono. Nie mam pojęcia co może być przyczną tej awarii. Mac działa po odłączeniu łądowarki wiec bateria musi działać. Mam wrażenie, że ostatni aktualizacje mogły coś zepsuć. Ktokolwiek jest w stanie doradzić? Próbowałem resetować PRAM, ale to nic nie pomogło. Mam wrażenie, że sama wymiana baterii nic nie pomoże, gdy wentylator sam sie nie naprawi. Z góry dziękuje za jakąkolwiek odpowiedz!!
Pozdrawiam,
Piotr Maciejewski

MacBook Pro 13" Mid 2010 - brak baterii, problem z ładowaniem
Rozpoczęty przez
PMP
, 26 lut 2013 14:59
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 lutego 2013 - 14:59
Napisano 26 lutego 2013 - 15:40
Wygląda na problem z komunikacją po 1-wire. Czy macbook nie był czasem zalany? Do sprawdzenia ja innej baterii i innym zasilaczu. Jak nic się nie zmieni to układ zasilania trzeba pomierzyć, ale to już w serwisie.
Napisano 26 lutego 2013 - 19:27
PROBLEM ROZWIĄZANY! Rozkręciłem laptopa, odłączyłem i ponownie podłączyłem baterie i po ponownym włączeniu komputer widział baterie. Normalnie ładuje, wiatrak chodzi prawidłowo - cicho, Megasafe ładuje. Mam wrażenie, że kabel od bateri sie delikatnie poluzował i laptop jej nie wykrywał (choć nie mam pewności). Dla potomnych, może ktoś zna inne rozwiązanie tej awarii? W razie czego temat można zamknąć
Pozdrawiam,
Piotr Maciejewski

Napisano 26 lutego 2013 - 19:36
OK.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych