Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Fotografia] Photoshop Elements

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 syfon

syfon
  • 125 postów
  • SkądJersey (the old one)

Napisano 15 grudnia 2005 - 16:49

Witam Panie i Panow. Zanim zdecydowalem sie na i'maca (zakup w drodze) kupilem sobie kilkanascie tygodni temu PE 4.0 na mojego laptopa. Zgodnie z minimalnymi wymaganiami nie przypuszczalem, ze bede mial jakiekolwiek problemy na AMD 2800 z 768MB Ram. A tu muli przerazliwie - nawet przywolanie aplikacji po zminimalizowaniu okna powoduje kilkusekundowe (ok 7) opoznienie w pelnym pojawieniu sie interfejsu programu. Nie wspomne o bardziej skomplikowanych operacjach :evil: . Mysle oczywiscie o wyposazeniu mojego przyszlego maczka w PE i nie chcialbym sie takze rozczarowac. Poprosze o uwagi od obecnych uzytkownikow. Oczywicie laptop, o ktorym wspominam to Acer + XP.

#2 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 15 grudnia 2005 - 16:57

Zgodnie z minimalnymi wymaganiami nie przypuszczalem, ze bede mial jakiekolwiek problemy na AMD 2800 z 768MB Ram

Rozmawiamy o PieCu? Jak tak to dla PE norma. Ja u siebie na procesorze G4 450MHz 768MB Ram nie odczuwałem- jak miałem PE żeby coś sie waliło ;) A wersje mam nieco wcześniejszą. W ogóle to PE dziwnie się na Windowsie zachowuje, tak jak by "mu się wydawało" że jest większy od PS...

Jednak jako moderator musze cię upomnieć o opcji szukaj na forum. Swoje pytanie spokojnie mogłeś zadać w istniejącym już wątku dotyczącym Photoshop Elements

#3 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 15 grudnia 2005 - 21:51

hehehe w sumie powinno chodzić płynnie, niestety pakiety graficzne są pamięciożerne ja na PieCyku amd 2500@3200 kolo 70o ram odpaliłem niedawno traiala cs2 .. i jakie było moje zaskoczenie program muli, dokładnie działo sie to co u ciebie, czasami tez soft ma tendencje do chwilowego zacinania sie .. może za mało ramu - nie wiem miałeś jakieś inne aplikacje otwarte w tym czasie offisy lub cuś co zżera zasoby i ram / ? .. mam na maczku Cs i pięknie chodzi .. hehe nawet na 256 MB ramu chodził :P ... zamulając co jakiś czas :D hehehe polecił bym ci do maczka od razu jakąś pamięć dokupić ( najlepiej dedykowana i nie w sadzie ;)

#4 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 15 grudnia 2005 - 23:36

Do pakietu adobe ma też sporo szybkość dysku... niestety mini ma 5400 (albo 5200obrotów) ale za to ma sporawo MHz... mój cube nadrabia MHz właśnie ramem i szybkością dysku ;) czyli na odwrót niż mini ;)

#5 sagat

sagat
  • 350 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 16 grudnia 2005 - 23:39

z PE a kurat nie mam doswiadczenia ale cs2 zarowno na moim maku jak i na laptopie pc z 512 mb ramu (dysk 4200)chodzi wysmienicie

#6 FStyl

FStyl
  • 66 postów
  • Skądsloonsk

Napisano 24 stycznia 2006 - 14:38

PM G4 800 i 1,2 APE3-chodzi bezproblemowo, można powiedzieć, że gładko.

#7 zahar

zahar
  • 10 postów
  • SkądOchocza Warszawa

Napisano 24 stycznia 2006 - 15:13

Hej! Zakupiłem właśnie g3 600mhz z 512mb i się zastanawiam czy da rade... jak sądzidzie?

#8 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 24 stycznia 2006 - 15:55

PSE? bez żadnych problemów używał byś na nim CS2 całego pakietu :) bo to przyzwoita maszyna jest :)

#9 PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER
  • 25 postów
  • SkądWOŁOMIN

Napisano 22 października 2006 - 01:41

Hm Co ja mogę dodać tak sę poczytałem i myślę że na moim macu MYNI :) PE 4 z 512 Ram i PC 1, i coś tam Mh chodzi sobie jako tako, pamięci napewno by się przydała było by lepiej, ale nie jest żle

#10 teodozjusz

teodozjusz
  • 190 postów

Napisano 05 grudnia 2006 - 10:37

Moje doświadczenia... PE 2 na PC nie zwalnia. PE 3 na PC zaczyna zwalniać. PE 4 na PC zwalnia i to bardzo. Nie zwalnia na PIV z 3Ghz i 2GB Ramu. PE 4 na mini zwalnia ale nie tak jak na pc. A tak w ogóle to już nie kupię nowszych wersji PE tylko kolejnego CS. PE ma dla mnie zbyt dużo ograniczeń. Nie powiem to doskonały program , myślałem że wystarczy dla moich zastosowań , ale okazało się że zbyt często sięgam po CS.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych