Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dźwięk multimediów na głośniku nie działa od razu po uruchomieniu iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 pulun

pulun
  • 7 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 24 lutego 2013 - 12:01

Witam Mam pewien problem z dźwiękiem w moim iPhonie. Zaraz po uruchomieniu telefonu dźwięk nie działa między innymi w odtwarzaczu muzyki, nie można regulować głośności, nawet nie pojawia się pasek na dole. Problem występuje tylko na głośniku, na słuchawkach jest w porządku. Po około 3 minutach od uruchomienia telefonu problem ustępuje i wszystko jest ok. Niby nie powinienem się czepiać, bo jednak dźwięk działa, ale nie ukrywam, że jest to trochę wkurzające, że nie działa od początku. Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu, a może jest to normalne w iPhonie? Mam iOSa 6.1.2 (w prefiksie jest 6.1.1, bo nie było wyższego) i JB, ale bez JB problem też występował. Z góry dziękuję za pomoc :)

#2 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 lutego 2013 - 12:58

Wygląda na to że twój ajfon myśli że jest w Docku,jako urządzenie multimedialne...żadna woda tam się nie dostała ? albo wilgoć ? w najgorszym wypadku będziesz miał złącze Dock do wymiany.

#3 pulun

pulun
  • 7 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 24 lutego 2013 - 16:32

Nie wiem czy dostała się woda lub wilgoć, telefon mam dopiero kilka dni, kupowałem używany. Wymiany docka wolałbym uniknąć, bo boję się, że jak już rozkręcę iPhone'a to go potem nie złoże :).

#4 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 lutego 2013 - 16:44

Rozumie że Restore już robiłeś i bez rezultatu ? Jak nic to nie da,i o ile masz gwarancje na to,to byś mógł z tego skorzystać.

#5 pulun

pulun
  • 7 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 24 lutego 2013 - 23:35

Restore robiłem już kilka razy i nic nie pomogło. Gwarancji niestety już nie ma :( Co do zalania to telefon chyba nie miał wcześniej kontaktu z wodą, sprawdziłem czujniki w docku i gnieździe słuchawkowym, są białe.

#6 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 lutego 2013 - 23:42

Dokładnie, iP "myśli", że jest w docku. Nie masz tam żadnego syfu?

#7 dominiquegatto

dominiquegatto
  • 25 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 08:35

mam to samo po aktualizacji ... tylko hmm u mnie jest tak ... uruchamia sie i wtedy dźwięk jest są kliki po wciskaniu jakby klawiszy ... uruchomi sie odblokuje i już nie ma dźwięku i nie reagują przyciski z boku , głośność multimediów = dupa .... w ustawieniach jeśli ustawie żebym przyciskami mógł regulować glośność dzwonka to da sie , przyciski działają ... a czasami jest tak ze zaczynają działać po jakimś czasie ...

#8 pulun

pulun
  • 7 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 26 lutego 2013 - 00:25

W docku żadnego syfu już raczej nie ma, czyściłem gniazdo i ciągle to samo.

#9 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 26 lutego 2013 - 01:25

Przejedź zmywaczem do paznokci dock'a, najlepiej izopropylowym alkoholem/spirytusem oczywiście na wyłączonym telefonie a najlepiej na odpiętej baterii (3 śrubki), następnie osusz docka porządnie suszarką ustawioną na maks w odległości 40-50cm od gniazda (aby ramka od strony złącza była bardzo ciepła ale nie na tyle gorąca byś mógł ją spokojnie dotknąć podczas suszenia) mniej więcej przez 5-10 minut, poczekaj aż wróci do normalnej temperatury i go włącz. Jeśli nie pomoże do wymiany cały dock.

#10 dominiquegatto

dominiquegatto
  • 25 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 05:42

Gdyby jeszcze ip chcial sie u mnie wylaczyc ...

#11 pulun

pulun
  • 7 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 26 lutego 2013 - 17:18

Na razie nie chce bawić się w rozkręcanie iPhone'a. Poczekam aż wyjdzie 6.1.3 i wtedy zobaczę, bo może być to po prostu problem z iOSem, stwierdziłem to po tym jak czytałem jakie niektórzy mają problemy po aktualizacji. Jeśli to nie pomoże to wtedy zajrzę do środka telefonu, a na razie jakoś z tym przeżyje, problem występuje tylko przez kilka minut od uruchomienia telefonu więc nie jest to szczególnie uciążliwe. Dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie się tematem :)

#12 size

size
  • 32 postów

Napisano 06 marca 2013 - 11:03

Jest to wada ostatniego update 6.1.2. Można to obejść jedynie dla użytkowników którzy mają zrobionego Jailbreaka na urządzeniu ponieważ sam to zrobiłem mając iPhone 4S i iPada 2. Pozostali muszą czekać na poprawkę.

#13 haku88

haku88
  • 7 postów

Napisano 06 marca 2013 - 13:09

Miałem ten sam problem wyczyściłem dok według instrukcji i na razie działa i mam nadzieje że będzie działał. pozdrawiam Haku88

#14 pulun

pulun
  • 7 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 06 marca 2013 - 21:23

Jest to wada ostatniego update 6.1.2. Można to obejść jedynie dla użytkowników którzy mają zrobionego Jailbreaka na urządzeniu ponieważ sam to zrobiłem mając iPhone 4S i iPada 2. Pozostali muszą czekać na poprawkę.

Możesz powiedzieć dokładnie jak to obejść? :D

#15 size

size
  • 32 postów

Napisano 12 marca 2013 - 12:31

Naprawa dzwięku po aktualizacji 6.1.2 1. Jailbreak (niezbędny) 2. Program "IFile" z Cydii 3. Otworzyć iFile i wejść do katalogu : / Systems Library LaunchDeamons i skasować (com.apple.iapd.plist) 4. Uruchomić ponownie i dzwięk jest ! 5. Enjoy :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych