Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

XBMC i airplay na ATV2 i na... Raspberry Pi, TV i DLNA

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 11:44

Witam, przepraszam za wątek nieco niemakowy, ale zastanawiam się nad jedną rzeczą: Zainstalowałem sobie imediashare na iPad, żeby móc streamować przez DLNA materiały na telewizor LG 660LM. W drugim pomieszczeniu na innym TV miałem aktywne ATV1 z włączonym XBMC. No i w tej aplikacji na ipadzie obok spodziewnego TV i iPada w oknie wyboru docelowego urządzenia do streamowania pokazało się "XBMC on appletv.local" Kliknąłem z ciekawości i poszło na xbmc na ATV1. Oczywiście poszły tylko divx i lekkie mp4, mkv i mp4 z lustrzanki się zacięły. Przejdę do sedna: Uruchomiłem potem XBMC w laptopie na Win7 i tego XBMC iPad nie zobaczył jako "celu" do streamowania. Pytanie: czy to jest DLNA i XBMC, czy musi w tym uczestniczyć również Airplay? Jeśli kupię Raspberry Pi, które podobno obsługuje XBMC to zestreamuje mi czy nie? Na 100% ten sam imediashrae zadziałał z iPodem Touch i nowym TV samsunga obsługującym DLNA. Ktoś jest pewny co musi być spełnione, żeby te różne kombinacje zadziałały? Czy ktoś oprócz ATV1 lub ATV2 miał do czynienia z innym "streamerem" z XBMC (np Raspberry Pi lub innym, o którym nie mam pojęcia, że istnieje)? Pozdrawiam

#2 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 24 lutego 2013 - 15:02

A masz odpalone Bonjour na tym win7? Bo bez tego xbmc nie zobaczy się z ipadem. (oczywiście w xbmc włączyłeś opcję udostępniania ekranu dla airplay?)

#3 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 16:12

Aha, faktycznie, teraz działa. Ponawiam pytanie: a co z innymi streamerami?

#4 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 06 marca 2013 - 22:43

Dobra, zamykam wątek, bo to forum Apple TV. Kilka uwag: XBMC Frodo działa na Raspberry Pi. Działa dobrze na linuksie Openelec. Weeb TV działa bez zastrzeżeń: płynnie i wszystko, na gotowej dystrybucji wgranej na kartę SD. Działa także Airplay.

#5 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 06 marca 2013 - 23:24

No to zamykamy:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych