Witam, mam do zrobienia prezentację multimedialną, zawsze robiłem ją w power poincie ale od niedawna mam macmini i chciałbym zrobić prezentację w Keynote. Na uczelni mamy rzutnik i laptop (win) wiec nie ma mowy o odtworzeniu mojej prezentacji. Pomyślałem że może zrzucę moją prezentację na iPada i ipada podłączę do rzutnika, tylko nie wiem czy to w ogóle możliwe i wykonalne.
Kolejne pytanie to czy gdy wrzucę prezentację na iPada to nie stracę jakichś informacji czy animacji, bo przecież na Macu jest więcej możliwości.
Proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Prezentacja z iPada
Rozpoczęty przez
Łukasz20
, 23 lut 2013 14:26
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 lutego 2013 - 14:26
Napisano 23 lutego 2013 - 14:37
Można bez problemu podłączyć iPada do projektora, wystarczy, że kupisz odpowiednia przejściówkę, zwykle 30 pin -> vga, koszt ok 100 zł
Napisano 23 lutego 2013 - 14:42
a czy istnieje możliwość włączenia keynote na windowsie ?
Napisano 23 lutego 2013 - 15:11
Pewnie tak, ale raczej na pewno bedą jakieś niedogodności. Np możesz próbować eksportować prezentacje do PDF i w ten sposób ją pokazać. Nie posiadam Maca i nie wiem czy Keynote pozwala na zapis w formacie ppt, jakoś wątpię. Zawsze możesz wziąć ze sobą na uczelnie miniaka, jest mniejszy i lżejszy niż laptop więc to chyba nie jest jakiś wielki problem.
Napisano 24 lutego 2013 - 08:55
Hej
Wiele razy robiłem prezentacje z iPada. Jeśli chodzi o praktyczne uwagi, to lepiej robić prezentację od razu na iPadzie, bo przeniesiona z Keynote zwykle wymaga wielu poprawek, sam wspomniałem ze Macowa wersja ma wiecej możliwości. Jeśli masz iPhone to bardzo praktyczny jest program Remote. Sterujesz sobie prezentacja z telefonu swobodnie przemieszczajac sie po sali a przy okazji masz podgląd następnego śladu i notatek. Wspomniany wyżej kabelek jest niezbędny.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych