Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Prezentacja z iPada

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Łukasz20

Łukasz20
  • 19 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 February 2013 - 14:26

Witam, mam do zrobienia prezentację multimedialną, zawsze robiłem ją w power poincie ale od niedawna mam macmini i chciałbym zrobić prezentację w Keynote. Na uczelni mamy rzutnik i laptop (win) wiec nie ma mowy o odtworzeniu mojej prezentacji. Pomyślałem że może zrzucę moją prezentację na iPada i ipada podłączę do rzutnika, tylko nie wiem czy to w ogóle możliwe i wykonalne. Kolejne pytanie to czy gdy wrzucę prezentację na iPada to nie stracę jakichś informacji czy animacji, bo przecież na Macu jest więcej możliwości. Proszę o wyrozumiałość i pomoc.

#2 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 23 February 2013 - 14:37

Można bez problemu podłączyć iPada do projektora, wystarczy, że kupisz odpowiednia przejściówkę, zwykle 30 pin -> vga, koszt ok 100 zł

#3 Łukasz20

Łukasz20
  • 19 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 February 2013 - 14:42

a czy istnieje możliwość włączenia keynote na windowsie ?

#4 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 23 February 2013 - 15:11

Pewnie tak, ale raczej na pewno bedą jakieś niedogodności. Np możesz próbować eksportować prezentacje do PDF i w ten sposób ją pokazać. Nie posiadam Maca i nie wiem czy Keynote pozwala na zapis w formacie ppt, jakoś wątpię. Zawsze możesz wziąć ze sobą na uczelnie miniaka, jest mniejszy i lżejszy niż laptop więc to chyba nie jest jakiś wielki problem.

#5 Netty

Netty
  • 123 posts
  • SkądŁódź, Poland

Posted 24 February 2013 - 08:55

Hej Wiele razy robiłem prezentacje z iPada. Jeśli chodzi o praktyczne uwagi, to lepiej robić prezentację od razu na iPadzie, bo przeniesiona z Keynote zwykle wymaga wielu poprawek, sam wspomniałem ze Macowa wersja ma wiecej możliwości. Jeśli masz iPhone to bardzo praktyczny jest program Remote. Sterujesz sobie prezentacja z telefonu swobodnie przemieszczajac sie po sali a przy okazji masz podgląd następnego śladu i notatek. Wspomniany wyżej kabelek jest niezbędny.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users