Recenzja iMaca 2012 PL
Napisano 21 lutego 2013 - 21:35
http://http://www.yo...h?v=Ysp15H_sn64
Pozdrawiam
Napisano 21 lutego 2013 - 22:00
Napisano 21 lutego 2013 - 22:07
Napisano 21 lutego 2013 - 22:13
Bardzo nie.
A co konkretnie nie pasuje/nie podoba się ??
Napisano 21 lutego 2013 - 23:35
A co konkretnie nie pasuje/nie podoba się ??
Łatwiej napisać co się podoba, mniej pisania ;]
Napisano 21 lutego 2013 - 23:47
Napisano 22 lutego 2013 - 00:29
Wnioskuje po kolejnych zrzutach ekranu przedstawiających użycie ramu:
Oraz procesora:
Na swoim następnym teście pokaż że chociaż kilka z tych aplikacji generuje maksymalne możliwe obciążenie, a następnie wtedy nagraj całą resztę pokazu wydajności swojego nabytku. Z góry przepraszam iż zapomniałem o jednym fakcie - wtedy nie uda Ci się nic nagrać bo komputer będzie walczył z czymś zupełnie innym.
I zapomniałem dodać jedną ważną sprawę, w chwili robienia tych screanów komputer nadawał się w zupełności do pracy bez wyłączania całej reszty, z pełną wydajnością
Następny test pokaż sensowny a nie bzdurę, uruchom coś co komputer obciąży do 100% następnie pokaż jak sobie poradzi z każdą następną czynnością - a powinien sobie poradzić. Uruchom HandBrake z konwertowaniem materiału HD 1080p + VMware z Windows 7 i uruchomioną grą (może być dziecinnie prosta byle by pokazała wydajność sprzętu) do tego kilka innych aplikacji jak się zachowają w takich warunkach. Pokazywanie komputera za 7200zł w idealnych warunkach to dla mnie zupełnie bez sensu
Napisano 22 lutego 2013 - 03:09
Napisano 22 lutego 2013 - 10:04
@matiitam7 nie napiszę tego co myślę po tym nagraniu z racji na datę dołączenia do forum tzn 13.11.2011, ale pierwsza sprawa uruchomione aplikacje nie pokazują nic:
Wnioskuje po kolejnych zrzutach ekranu przedstawiających użycie ramu:
Oraz procesora:
Na swoim następnym teście pokaż że chociaż kilka z tych aplikacji generuje maksymalne możliwe obciążenie, a następnie wtedy nagraj całą resztę pokazu wydajności swojego nabytku. Z góry przepraszam iż zapomniałem o jednym fakcie - wtedy nie uda Ci się nic nagrać bo komputer będzie walczył z czymś zupełnie innym.
I zapomniałem dodać jedną ważną sprawę, w chwili robienia tych screanów komputer nadawał się w zupełności do pracy bez wyłączania całej reszty, z pełną wydajnością
Następny test pokaż sensowny a nie bzdurę, uruchom coś co komputer obciąży do 100% następnie pokaż jak sobie poradzi z każdą następną czynnością - a powinien sobie poradzić. Uruchom HandBrake z konwertowaniem materiału HD 1080p + VMware z Windows 7 i uruchomioną grą (może być dziecinnie prosta byle by pokazała wydajność sprzętu) do tego kilka innych aplikacji jak się zachowają w takich warunkach. Pokazywanie komputera za 7200zł w idealnych warunkach to dla mnie zupełnie bez sensu
Dzięki za poradę na pewno postaram się coś z nich wykorzystać Uwierzycie mi albo nie, ale przypuszczałem że tak się skończy temat wydajności tego komp. bo
1) widziałem wymagania jakie stawiają użytkownicy na tym forum w rozdziale - Rozmowy Ogólne (Mac Hardware)
2) Nie mam jeszcze takich programów jak większość z Was, przez co nie mogłem z niego wycisnąć wszystkich możliwości.
Pozdrawiam
PS Kręciłem tę recenzję z myślą o użytkownikach zaczynających przygodę z Mac/ przymierzających się do swego pierwszego zakupu, bo wiedziałem, że "starych wyjadaczy " mało co zadowoli z tej recenzji
Napisano 22 lutego 2013 - 11:58
Napisano 22 lutego 2013 - 12:04
Napisano 22 lutego 2013 - 18:56
Napisano 22 lutego 2013 - 19:25
Napisano 22 lutego 2013 - 19:37
Błyskotliwe drogi Sherlocku, ale madmaxowi bardziej chodziło chyba o to, żebyś sprawdził czego może dotyczyć recenzja, bo komputera raczej nieszczególnie...@madmax332 może autor recenzji ? -.-
- Crazy Joe lubi to
Napisano 22 lutego 2013 - 19:44
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych