Witam
Mam problem ze swoim jabłkiem 4s
Otóż rozmawiam z kimś minute, dwie i zaraz ten ktoś przestaje mnie słyszeć
Zasięg nie ucieka
Więc to na pewno wina mikrofonu
I teraz moje pytanie
Czy za to że mnie ktoś słyszy odpowiada taśma? czy ten czarny element?
Załączam linki do allegro w których są fotki
iPhone 4S Taśma Dock Złącze USB Ładowanie Mikrofon (3003100525) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a może to?
antena zasięg Wi-Fi złącze taśma do iPhone 4Gs 4S (3026154402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a moze wogole kupić całość?
ORYG. ZŁĄCZE ŁADOWANIA BUZZER MIKROFON IPHONE 4S B (3020185092) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

mikrofon iphone 4s raz działa a raz nie
Rozpoczęty przez
chelmik21
, 21 lut 2013 15:48
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 lutego 2013 - 15:48
Napisano 21 lutego 2013 - 20:28
Zmierz czas odłączania mikrofonu podczas dwóch rozmów i podaj czasy. Nie mam jednak dobrych wieści. Najcześciej takie objawy są spowodowane układem audio. Wymień taśmę flex. Jeżeli nie pomoże, to zajmij się zaznaczonym układem.
[ATTACH=CONFIG]13888[/ATTACH]
Możesz próbować podlać go fluxem i wygrzać. Tylko nie zapomnij zabezpeczyć reszty elementów chociaż jakąś taśmą kapton i nie przesadzić z temperaturą.
Napisano 21 lutego 2013 - 20:45
Dokładnie tak jak Kolega napisał. Możesz próbować wymienić taśmę z mikrofonem ale prawdopodobnie uszkodzony jest element na płycie głównej. Możesz to sprawdzić włączając dyktafon, jeśli nagrywa dźwięk, a nie działa tylko w czasie rozmowy to tym bardziej wskazuje to na uszkodzenie na płycie.
Mikron znajduje się na taśmie ładowania, ten pierwszy link - część za 9,99. Tylko nie spodziewaj się cudów po takiej taśmie, bo z taką ceną obok oryginału to nawet nie leżało, a jakość to prawdopodobnie najniższa z możliwych.
Napisano 22 lutego 2013 - 01:21
Miałem wiele taśm za nawet 7.99, aktualnie w 4s mam za 16.99zł i działa jak należy, u mnie występowało zanikanie dźwięku podczas rozmowy a po paru sekundach wracało do sprawności
Napisano 23 lutego 2013 - 17:14
możesz mi podać link do takiej taśmy?
jeśli kupię u tego samego sprzedawcy z tego samego źródła sprawdzoną wiadomo że będzie pasowała wejściami (miałem taką sytuację że nie pasowało wejście)
Napisano 01 maja 2013 - 14:52
Witam,
mam ten sam problem w swoim 4s.
W pewnym momencie rozmowy rozmówca przestaje mnie słyszeć, poza tym mikrofon działa.
Restore nie pomógł.
Czy możecie polecić jakis sprawdzony serwis który zna ten problem i jest w stanie go naprawić?
Napisano 02 maja 2013 - 22:03
A z kad jesteś bo w całej Polsce jest kilka dobrych serwisów.
Napisano 03 maja 2013 - 09:46
Jestem z Puław (lubelskie). Mogę wysłać telefon.
Najlepiej jakby ktoś polecił firmę, która naprawiła opisywaną usterkę, bo z tego co się orientowałem nie każdy serwis zna ten problem.
Po prostu nie chcę trafic na serwis, który nie wie jak to naprawić i będzie sie "uczył" na moim egzemplarzu.
Napisano 03 maja 2013 - 14:54
MacSupport , iSense , iClinic - najlepsze serwisy w Polsce

Napisano 29 sierpnia 2013 - 16:41
Do MacSupport i Applemobile.pl, jaką temperatura grzać ten układ ? Podgrzewać preheaterem od dołu ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych