Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[HOTSPOT OSOBISTY] Telefon jest gorący.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 skoczek12

skoczek12
  • 530 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 10:40

Witam. Zauważyłem że podczas włączonego 3G (2-3 kreski zasięgu, prędkości średnio 6 mb/s) telefon robi się gorący. Nie dość, że ramka jest dosyć ciepła, to telefon również. Chciałbym zapytać czy to normalne i występuje u was, czy nie ma to negatywnego wpływu na baterię(oczywiście, gdy używam hotspotu, telefon podłączony jest do ładowania) i czy telefon jest bezpieczny?

#2 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2013 - 12:37

normalne, chyba że go zalałeś :P

#3 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 21 lutego 2013 - 12:48

Az tak goracy jak w opisie raczej nie powinnien byc. Moim zdaniem, jak najbardziej moze miec to negatywny wplyw na baterie i nie chce wiedziec co taka temp. potrafi zdzialac w okresie letnim przy temp. 30 C. Na gwarancje z nim;)

#4 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2013 - 12:52

Przecież z opisu nic nie wynika, czy parzy czy jest letni, po prostu jest ciepły, a to normalne. Moja 4ka była bardzo ciepła i wszystko z nią w porządku, 5tką jeszcze nie używałem hs

#5 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 21 lutego 2013 - 12:54

Przecież z opisu nic nie wynika, czy parzy czy jest letni, po prostu jest ciepły, a to normalne.

Dokładnie, dla jednych 90 stopni to będzie ciepło, a dla innych 20 stopni to będzie ciepło, pojęcie względne.

#6 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 21 lutego 2013 - 13:10

Grzanie się telefonu podczas używania tej funkcji jest normalne. Jeśli iPhone przekroczy bezpieczną temperaturę, to czujniki w nim umieszczone nakażą zablokowanie urządzenia i wyświetlenie komunikatu "schłodź urządzenie, by móc je dalej używać". Nie ma powodu do obaw, jeśli ten komunikat się nie pojawia albo telefon się sam nie wyłącza. Najwyraźniej iPhone nie jest na tyle gorący, by mu to szkodziło w jakiś sposób.

#7 skoczek12

skoczek12
  • 530 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 14:33

Przecież z opisu nic nie wynika, czy parzy czy jest letni, po prostu jest ciepły, a to normalne. Moja 4ka była bardzo ciepła i wszystko z nią w porządku, 5tką jeszcze nie używałem hs

Czytaj dokładnie. "Nie dość, że ramka jest dosyć ciepła, to telefon również."
Myślę, że dla większości osób jest to ta sama wartość. Nie będę się bawił w mierzenie temperatury telefonu termometrem ;)

Chciałem się upewnić czy występuje to u Was i jest bezpieczne. Odpowiedź na swoje pytania uzyskałem, więc temat do zamknięcia. :wink:

#8 wlochatyjoe

wlochatyjoe
  • 114 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lutego 2013 - 17:06

Przeciez sama nazwa HOTSPOT sugeruje ze telefon będzie gorący :P

#9 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 21 lutego 2013 - 17:11

Shit happens. Moj blad. Zle sie wyrazilem. Rozumiem iz funkcja HotSpot doprowadza do lekkiego grzania sie iP ale jesli odrazu ramka jest tez goraca, to moim zdaniem jest cos nie halo. Do autora: Co znaczy pojecie "gorace" w twoim przypadku? Bo tak jak koledzy wyzej wspomnieli- dla kazdego cos innego.

#10 skoczek12

skoczek12
  • 530 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 17:50

Moim zdaniem ramka nagrzewa się, ponieważ pełni rolę anteny. Gorące - czuć w ręce mocne ciepło.

#11 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2013 - 19:27

Metale przewodzą ciepło, szkło bardzo słabo. Siłą rzeczy po kilkunastu minutach działania hotspot'a telefon będzie ciepły, a najbardziej ramka.

#12 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 22 lutego 2013 - 01:42

Normalne, używasz hotspot'u oraz go od razu ładujesz co przyczynia się na temperaturę.
Używasz przez Wifi czy usb ?
Sam dużo korzystam i zauważyłem, że na hotspot'cie przez usb dużo bardziej się grzeje, w batteryDetective wskazuje mi średnio 65*C baterii jak jest ładowany+usb oraz około 55*C gdy jest ładowany+internet przez wifi i 45*C samo wifi bez ładowania gdzie w normalnym używaniu telefonu w pomieszczeniu 20-23*C temperatura baterii wynosi około 30*C :)

- - - Połączono posty - - -

Normalne, używasz hotspot'u oraz go od razu ładujesz co przyczynia się na temperaturę.
Używasz przez Wifi czy usb ?
Sam dużo korzystam i zauważyłem, że na hotspot'cie przez usb dużo bardziej się grzeje, w batteryDetective wskazuje mi średnio 65*C baterii jak jest ładowany+usb oraz około 55*C gdy jest ładowany+internet przez wifi i 45*C samo wifi bez ładowania gdzie w normalnym używaniu telefonu w pomieszczeniu 20-23*C temperatura baterii wynosi około 30*C :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych