MacBook z USA - klawiatura
Napisano 20 lutego 2013 - 01:23
Napisano 20 lutego 2013 - 01:27
Witam,
Widziałem już podobne wątki, jednak nie znalazłem w nich jednoznacznej odpowiedzi jak wygląda sprawa z klawiaturą Macbooków sprowadzonych z USA.
Poniżej załączam zdjęcie klawiatury Polskiej i Amerykańskiej, zaznaczyłem kolorem czerwonym różnice jakie zauważyłem. Może ktoś z Was opisać jak to dokładnie funkcjonuje?
[ATTACH=CONFIG]13841[/ATTACH]
Proszę niech ktoś obeznany z tematem napisze, czy warto kupić trochę teniej MacBooka z USA, czy lepiej zapłacić więcej za polską wersję.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pewnie temat wyląduje w koszu... .
Prawdopodobnie wersja US jest lepsza dla większości forumowiczów.
Wg mnie US jest wygodniejsza.
Napisano 20 lutego 2013 - 01:33
Prawdopodobnie wersja US jest lepsza dla większości forumowiczów.
Wg mnie US jest wygodniejsza.
Dla mnie też.
Napisano 20 lutego 2013 - 01:49
Napisano 20 lutego 2013 - 03:40
Amerykańska jest znacznie wygodniejsza (enter i długi shift) Jeśli chodzi o działanie, z tego co się orientuję - działa tak jak jest na danym klawiszu/przycisku.Witam,
Widziałem już podobne wątki, jednak nie znalazłem w nich jednoznacznej odpowiedzi jak wygląda sprawa z klawiaturą Macbooków sprowadzonych z USA.
Poniżej załączam zdjęcie klawiatury Polskiej i Amerykańskiej, zaznaczyłem kolorem czerwonym różnice jakie zauważyłem. Może ktoś z Was opisać jak to dokładnie funkcjonuje?
[ATTACH=CONFIG]13841[/ATTACH]
Proszę niech ktoś obeznany z tematem napisze, czy warto kupić trochę teniej MacBooka z USA, czy lepiej zapłacić więcej za polską wersję.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Napisano 20 lutego 2013 - 05:50
Napisano 20 lutego 2013 - 07:45
Napisano 20 lutego 2013 - 08:39
Nigdy tego chyba nie zrozumiem. ENTER zamiast pionowo jest poziomo, a SHIFT jest dłuższy niż w wersji PL. I co w tym jest o niebo wygodniejszego?
łatwiej jest je dosięgnąć małymi palcami.
Napisano 20 lutego 2013 - 08:45
Twój argument mnie zabił. Bez problemu "małym palcem" w układzie PL można dosięgnąć zarówno SHIFT jak i ENTER, chyba że jesteś dzieckiem i masz malutkie rączki. Może ktoś inny się wypowie czemu dla niego klawiatura z układem US jest tak mega wygodna? Bo chce w końcu zrozumieć fenomen tego układu US.
Chyba dorabiasz ideologię, jakoby jakieś klawisze poza F1... były poza zasięgiem palców.
Napisano 20 lutego 2013 - 08:57
Chyba dorabiasz ideologię, jakoby jakieś klawisze poza F1... były poza zasięgiem palców.
Jaką ideologię ??? Wszystkie klawisze są w zasięgu ręki, co nie zmienia faktu, że lepiej MI się piszę na klawiaturze z długim enterem i shiftem.
Jak wam to nie robi różnicy to wasza sprawa - chyba to jest oczywiste.
Napisano 20 lutego 2013 - 09:00
Jaką ideologię ??? Wszystkie klawisze są w zasięgu ręki, co nie zmienia faktu, że lepiej MI się piszę na klawiaturze z długim enterem i shiftem.
Jak wam to nie robi różnicy to wasza sprawa - chyba to jest oczywiste.
Bo nie podałeś argumentu żadnego, a nie sory, podałeś argument: "łatwiej jest je dosięgnąć małymi palcami" czyli żaden argument. Małym palcem to wiesz co można zrobić

Napisano 20 lutego 2013 - 09:06
Napisano 20 lutego 2013 - 09:14
Bo nie podałeś argumentu żadnego, a nie sory, podałeś argument: "łatwiej jest je dosięgnąć małymi palcami" czyli żaden argument. Małym palcem to wiesz co można zrobić
Ok, uzupełnię MÓJ argument w tej sprawie - zdecydowanie mniej boli mnie nadgarstek prawej ręki, kiedy nie muszę wyginać bardziej małego palca aby uderzyć enter.
Teraz ok ;-)
Napisano 20 lutego 2013 - 09:21
Ok, uzupełnię MÓJ argument w tej sprawie - zdecydowanie mniej boli mnie nadgarstek prawej ręki, kiedy nie muszę wyginać bardziej małego palca aby uderzyć enter.
Teraz ok ;-)
Lepiej. Bo nie pierwszy raz czytam na forum jaka to nie jest wspaniała klawiatura z układem US. Na codzień używam klawiatury z układem PL, a od czasu do czasu pisze na klawiaturze z układem US. I szczerze? Nie widzę żadnej różnicy. Piszę mi się tak samo dobrze i wygodnie na obu klawiaturach.
Napisano 20 lutego 2013 - 09:58

Napisano 20 lutego 2013 - 10:38
Panowie, myślę że jest to kwestia przyzwyczajenia i gustów. Jeden woli blondynki, inny brunetki
Brunet, blondynki, ja wszystkie was dziewczynki...
Do każdej się przyzwyczaisz:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych