Jaka najlepsza sieć komórkowa w Polsce dla iPhone?
Napisano 19 lutego 2013 - 21:27
Napisano 21 lutego 2013 - 14:31
Napisano 21 lutego 2013 - 15:11

Napisano 21 lutego 2013 - 22:07

Napisano 21 lutego 2013 - 22:18
Może abonamenty mają spoko ale jest bardzo dużo problemów z łapaniem zasięgu, nawet w dużym mieście a jak znajdziesz się na "blokowisku z wieżowcami" to są duże problemy z zasięgiem. Polecam Plusa albo zostań przy Orange. W tych sieciach nie miałem aż tylu problemów co w Play
Jestem w play i mieszkam w "blokowisku" a zasięg mam full.
Zasięgi w tej chwili są porównywalne dla wszystkich sieci, gorzej może być na wsi. Jestem w play i nie narzekam. Jak stracę zasięg to za chwile automatycznie przełącza mnie na nadajniki plusa lub orange więc zawsze jestem dostępny. Popytaj się u Ciebie znajomych jak u nich wygląda sprawa z zasięgiem w innych sieciach.
Zaraz ktoś napisze, że skoro przełącza mnie na inne nadajniki to bateria wytrzymuje mi max 12 godzin. Średnio ładuje telefon co 2-3 dni.
Napisano 21 lutego 2013 - 23:55
Napisano 22 lutego 2013 - 02:49
Napisano 22 lutego 2013 - 05:44
Napisano 22 lutego 2013 - 21:52
W Play właśnie jest i dobra oferta i iPhone 4S w podobnej cenie jak w innych sieciach,a w innych jest podobna cena iPhone,ale np. nie ma nielimitowanych minut do każdej sieci i internetu 2GB,jeśli chodzi o podobną kwotę abonamentu oczywiście,bo jak dopłacę w innych sieciach to będę miał to samo co w Play,tylko drożej.
Tak myślałem właśnie,ze coś za coś,bo w Play są najlepsze ofety,ale np.internet jest już wolniejszy.
- - - Połączono posty - - -
Jeszcze zależy dla którego iPhona.
Dla iPhone 3GS to w sumie bez znaczenia bo on obsługuje HSDPA 7.2 Mbps więc pewnie nie zauważysz różnicy, ale dla nowszych modeli sieć już ma znaczenie.
Play ma bardzo wolny internet w okolicy 3-7 Mbps, więc będzie miał sens dopiero gdzieś za rok gdy uruchomi LTE.
Na dzień dzisiejszy lepszym wyborem będzie Orange lub T-Mobile bo mają działające HSDPA-DC 42 Mbps.
Plus z kolei dysponuje HSDPA 21 Mbps i LTE 150 Mbps, ale to drugie nie działa na iPhonach.
Dużo te prędkości zmieniają? bo w ogóle nie ogarniam tego tematu.
Teraz mam 3GS,ale zamierzam kupić 4 lub 4S,jak to się ma do tych iPhone?
Napisano 22 lutego 2013 - 21:57
Jeszcze zależy dla którego iPhona.
Dla iPhone 3GS to w sumie bez znaczenia bo on obsługuje HSDPA 7.2 Mbps więc pewnie nie zauważysz różnicy, ale dla nowszych modeli sieć już ma znaczenie.
Play ma bardzo wolny internet w okolicy 3-7 Mbps, więc będzie miał sens dopiero gdzieś za rok gdy uruchomi LTE.
Na dzień dzisiejszy lepszym wyborem będzie Orange lub T-Mobile bo mają działające HSDPA-DC 42 Mbps.
Plus z kolei dysponuje HSDPA 21 Mbps i LTE 150 Mbps, ale to drugie nie działa na iPhonach.
Ale powiedz jakie to ma znaczenie w telefonie? Zauważysz różnicę przy przeglądaniu internetu? Bo szczerze wątpie.
Napisano 22 lutego 2013 - 23:18
Tak jak na komputerze, między 5 a 70 Mbps jest duża różnica.Dużo te prędkości zmieniają? bo w ogóle nie ogarniam tego tematu.
4 obsługuje HSDPA 7,2 Mbps, więc raczej nie zauważysz spadku prędkości przez kiepską sieć bo i tak telefon jest wolny.Teraz mam 3GS,ale zamierzam kupić 4 lub 4S,jak to się ma do tych iPhone?
4S z kolej HSDPA+ 14,4 Mbps, więc aby móc korzystać z maksymalnej dla niego prędkości 14 Mbps musi działać w sieci która taką oferuje czyli Orange, T-Mobile lub Plus.
5 ma DC-HSPA 42 Mbps, które jest w Orange i T-Mobile.
Oczywiście, że widać, szczególnie przy oglądaniu filmów czy ściąganiu aplikacji.Ale powiedz jakie to ma znaczenie w telefonie? Zauważysz różnicę przy przeglądaniu internetu? Bo szczerze wątpie.
Do tego dochodzą różnice w czasie pracy na baterii, bardzo wielu narzeka iż iPhone 5 w sieciach 3G działa połowę tego co normalnie w 4G LTE.
Napisano 23 lutego 2013 - 08:02
Napisano 01 marca 2013 - 22:54

Napisano 01 marca 2013 - 23:21
Tak jak na komputerze, między 5 a 70 Mbps jest duża różnica.
4 obsługuje HSDPA 7,2 Mbps, więc raczej nie zauważysz spadku prędkości przez kiepską sieć bo i tak telefon jest wolny.
4S z kolej HSDPA+ 14,4 Mbps, więc aby móc korzystać z maksymalnej dla niego prędkości 14 Mbps musi działać w sieci która taką oferuje czyli Orange, T-Mobile lub Plus.
5 ma DC-HSPA 42 Mbps, które jest w Orange i T-Mobile.
Oczywiście, że widać, szczególnie przy oglądaniu filmów czy ściąganiu aplikacji.
Do tego dochodzą różnice w czasie pracy na baterii, bardzo wielu narzeka iż iPhone 5 w sieciach 3G działa połowę tego co normalnie w 4G LTE.
Jeżeli ktoś ma zamiar korzystać z małych pakietów 0,5-1GB na miesiąc to taka duża prędkość nie robi dużego znaczenia przy przeglądaniu stron internetowych. Ważniejszy jest zasięg i jego jakość.
Napisano 02 marca 2013 - 09:02
- - - Połączono posty - - -
W Play mam ~6,5 Mb/s, natomiast po przełączeniu na Plus/Orange ~2 Mb/s.
Napisano 04 marca 2013 - 14:20
No ale zasięg Play jest kiepski, bo często zrywa połączenia przy przełączaniu między nadajnikami i sieciami.Jeżeli ktoś ma zamiar korzystać z małych pakietów 0,5-1GB na miesiąc to taka duża prędkość nie robi dużego znaczenia przy przeglądaniu stron internetowych. Ważniejszy jest zasięg i jego jakość.
Napisano 04 marca 2013 - 14:33
Napisano 05 marca 2013 - 18:37
Napisano 05 marca 2013 - 19:05

Napisano 05 marca 2013 - 19:31
Napisano 05 marca 2013 - 20:22
Napisano 05 marca 2013 - 20:52
Napisano 10 marca 2013 - 14:52
Ja bym wybrał T-Mobile (jestem nawet ^^). Zasięg jest dobry, a na wsi - jest internet (3G!) i zasięg Full
A mieszkasz tam gdzie już wymienili nadajniki ? Bo ja szczerze powiem jestem strasznie rozczarowany zasięgiem T-Mobile.. 3G nawet jak jest to głównie tylko na dworze i tak nie wszędzie (nawet w centrach miast czasem nie ma), za to w budynkach to spada diametralnie i często są problemy nawet z 2G - mieszkam na śląsku gdzie jak to Pani z salonu powiedziała T-Mobile ma dobre pokrycie HSDPA - śmiechu warte.
Napisano 10 marca 2013 - 22:48
Patrz też na to co ten "INTERNET" w danej sieci obejmuje...z tego co pamiętam, w regulaminie Play, Plusa czy T-mobile wymienione jest co nie podchodzi pod te darmowe 2 GB internetu, i np. streaming wideo nie jest objęty tą ofertą, więc jak sobie jakiś serial zapodasz, albo lachony pooglądasz na you tube, to pójdziesz z torbami. Podobnie chyba jest z czatami itp. Nie mam przed sobą regulaminu, ale sprawdź zanim się zdecydujesz, bo się możesz przy pierwszym rachunku niemiło zdziwić.
Czesto ogladam cos po 3G np tvn player youtube albo ipla i nigdy dodatkowych oplat nie mialem. Jestem w play poltora roku mam pakiet 1GB.
Napisano 12 marca 2013 - 18:55
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych