Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Duże zużycie pamięci ram

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 17 lutego 2013 - 11:36

Mój iPhone(3Gs 6.1 JB 16 GB) zuzywa prawie maksymalnie pamięć ram. Nawet w przypadku gdy mam wyłączone wszystkie aplikacje i nic nie działa w tle. Da się coś z tym zrobić? [ATTACH=CONFIG]13782[/ATTACH]

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 11:48

Daje głowe że aplikacje JB zawalają pamięć.

#3 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 lutego 2013 - 12:18

Tak jak OleYek wyżej :)

#4 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 17 lutego 2013 - 12:38

A tu was zmartwie. Przed JB było to samo:-)

#5 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 12:42

Ja w 4S też tak mam, ale spoko, iOS bardzo dobrze radzi sobie z kontrolą RAMu. Wszelkiej maści oczyszczacze pamięci to jedna wielka pomyłka, nie warto się w to bawić. Aczkolwiek jailbreak, szczególnie na tak - w gruncie rzeczy - leciwym sprzęcie, może mieć w tym swoje zasługi, i zżerać RAM

#6 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 17 lutego 2013 - 13:06

Robię JB od pierwszych dni z tym iPhone i dopiero na 6.X sie spotkałem z takim czymś. A jak juz o JB to jedyne co z niego mam obecnie to NCSettings oraz aplikacje do wyciszenia bo Suwak mi nie działa i nie sadze by potrzebowało to aż tyle ramu

#7 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 23 lutego 2013 - 17:29

Mam podobny problem z 4s-ką. Średnio wolnej pamięci mam miedzy 20 a 40mb, po wyczyszczeniu w iCleaner, sbsettings (free up memory), zabiciu aplikacji mam maks wolnego 82mb. Oczywiście JB mam i zainstalowane; sbsettings, killbackground, springtomize 5/6 oraz bitesms co raczej eliminuje winę jailbreake. Restore robiłem już naście razy bez i z różnymi kopiami zapasowymi z różnych modeli, dalej to samo. Dodam jeszcze, że kiedy wolnego ramu spada poniżej 17mb to zaczyna telefon głupieć, system próbuje sam odzyskać pamięć przez co wyłącza mi aplikacje, procesy a nawet restartuje się po informacji "Not enough memory, device will reboot" na niebieskim tle. Po restarcie mam około 280mb wolnej pamięci i jest dobrze do czasu kiedy wartość pamięci spadnie poniżej 100mb. w 5-tce również mam 6.1.2, ta sama kopia zapasowa (z 4-ki w obu), te same aplikacje zakupione w cydii i poziom wolnego ramu nie spada poniżej 400mb..
Jakaś sugestia ?

- - - Połączono posty - - -

W tym momencie zgłupiał mi do końca. Pamięć ram spadła do 14mb, zrobił się respring po którym postawiał mi ikony w inny sposób niż miałem, w pasku zadań wszystko wyłączone a sbsettings wywala błąd, że nie ma żadnych aplikacji by oczyścić pamięć ram do tego stracił mi się gdzieś dock pod ikonami i odbicie/cienie... Telefon zamula niemiłosiernie, ma zwiechy nawet na 10 sekund.. Poniżej zdjecie z pokazaną pamięcią.
ps. Restart telefonu nic nie dał, dalej mam maks 20mb rolnej pamięci ram..
Dołączona grafika

#8 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 04 czerwca 2013 - 14:13

Mam podobny problem z 4s-ką. Średnio wolnej pamięci mam miedzy 20 a 40mb, po wyczyszczeniu w iCleaner, sbsettings (free up memory), zabiciu aplikacji mam maks wolnego 82mb. Oczywiście JB mam i zainstalowane; sbsettings, killbackground, springtomize 5/6 oraz bitesms co raczej eliminuje winę jailbreake. Restore robiłem już naście razy bez i z różnymi kopiami zapasowymi z różnych modeli, dalej to samo. Dodam jeszcze, że kiedy wolnego ramu spada poniżej 17mb to zaczyna telefon głupieć, system próbuje sam odzyskać pamięć przez co wyłącza mi aplikacje, procesy a nawet restartuje się po informacji "Not enough memory, device will reboot" na niebieskim tle. Po restarcie mam około 280mb wolnej pamięci i jest dobrze do czasu kiedy wartość pamięci spadnie poniżej 100mb. w 5-tce również mam 6.1.2, ta sama kopia zapasowa (z 4-ki w obu), te same aplikacje zakupione w cydii i poziom wolnego ramu nie spada poniżej 400mb..
Jakaś sugestia ?

- - - Połączono posty - - -

W tym momencie zgłupiał mi do końca. Pamięć ram spadła do 14mb, zrobił się respring po którym postawiał mi ikony w inny sposób niż miałem, w pasku zadań wszystko wyłączone a sbsettings wywala błąd, że nie ma żadnych aplikacji by oczyścić pamięć ram do tego stracił mi się gdzieś dock pod ikonami i odbicie/cienie... Telefon zamula niemiłosiernie, ma zwiechy nawet na 10 sekund.. Poniżej zdjecie z pokazaną pamięcią.
ps. Restart telefonu nic nie dał, dalej mam maks 20mb rolnej pamięci ram..
Dołączona grafika

Mam dokładnie to samo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych