Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kupno iPada w Kanadzie

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 staszek2610

staszek2610
  • 12 posts
  • SkądZakopane, PL

Posted 16 February 2013 - 20:17

Witam. Zamierzam w przyszłym tygodniu, w Kanadzie, kupić nowego iPada z wyświetlaczem Retina Wi-Fi + 4g. Przeczytałem wiele postów i informacji na ten temat, lecz nie były one wystarczające bądź były pisane parę lat temu i nie wiem czy coś się nie zmieniło. Dlatego chciałbym zadać Wam kilka pytań: 1. Czy ceny podane w apple.ca są cenami bez podatku? Jeżeli tak to ile wynosi podatek? 2. Czy iPad zakupiony w Apple store lub w BestBuy posiada simlocka? 3. Czy zakupiona karta Prepaid (np. Orange Free) będzie działała bez problemów na iPadzie z Kanady ? (chodzi oczywiście o internet 3g bo z tego co się dowiedziałem na sieć 4g nie ma co liczyć) 4. Czy iPada można ładować bez przeszkód przy naszym napięciu ? 5. Czy ewentualne naprawy na gwarancji będą realizowane w Polsce ? Z góry dziękuje za odpowiedzi i poświęcony czas :)

#2 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 16 February 2013 - 20:32

Wszystko jest na forum .... Napewno były wystarczające...;x

- - - Połączono posty - - -

Co do podatku to zależy w jakiej prowincji.

#3 TheOktik

TheOktik
  • 405 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 16 February 2013 - 22:21

Witam.
Zamierzam w przyszłym tygodniu, w Kanadzie, kupić nowego iPada z wyświetlaczem Retina Wi-Fi + 4g.
Przeczytałem wiele postów i informacji na ten temat, lecz nie były one wystarczające bądź były pisane parę lat temu i nie wiem czy coś się nie zmieniło. Dlatego chciałbym zadać Wam kilka pytań:
1. Czy ceny podane w apple.ca są cenami bez podatku? Jeżeli tak to ile wynosi podatek?
2. Czy iPad zakupiony w Apple store lub w BestBuy posiada simlocka?
3. Czy zakupiona karta Prepaid (np. Orange Free) będzie działała bez problemów na iPadzie z Kanady ? (chodzi oczywiście o internet 3g bo z tego co się dowiedziałem na sieć 4g nie ma co liczyć)
4. Czy iPada można ładować bez przeszkód przy naszym napięciu ?
5. Czy ewentualne naprawy na gwarancji będą realizowane w Polsce ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i poświęcony czas :)

1. Nie wiem
2. Ipady nie mają simlocków
3. Tak
4. Tak
5. Tak

#4 staszek2610

staszek2610
  • 12 posts
  • SkądZakopane, PL

Posted 17 February 2013 - 13:52

Dziękuje za pomoc :D

#5 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 17 February 2013 - 14:08

Z tego co pamiętam w Kanadzie było dość dużo podatku w porównaniu do USA, jakiś rok temu znajomy kupował iPada to miał 13%.

#6 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 17 February 2013 - 14:24

Z tego co pamiętam w Kanadzie było dość dużo podatku w porównaniu do USA, jakiś rok temu znajomy kupował iPada to miał 13%

Zależy w ktorórej prowincji będzie adres docelowy.

Podaj miasto.

#7 staszek2610

staszek2610
  • 12 posts
  • SkądZakopane, PL

Posted 18 February 2013 - 18:55

Swojego iPada zamierzam kupić w Montrealu.

#8 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 18 February 2013 - 19:00

TO masz chyba 13,5 %. ( 5 i 8,5)

#9 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 posts

Posted 23 March 2013 - 21:21

Pozwolę sobie odkopać wątek. Czy w przypadku Kanadyjskiego iPada w wersji Cellular istotny jest wybrany operator? Pytanie oczywiście w kwestii dalszego używania iPada w Polsce z lokalnymi operatorami. Pamiętam że polski telefon z T-Mobile łączył się z siecią Rogers. Dzięki za podpowiedzi.

#10 Puchałke

Puchałke
  • 3 posts

Posted 23 March 2013 - 22:48

Ceny podane na stronie nie mają wliczonego podatku Jeżeli kupujesz w apple store ipad raczej ma simlocka ( na stronie pisze jakie sieci obsługuje ) Nie mam pojęcia Ładowarka od 100-240V więc możesz ładować w każdym kraju Gwarancja jest światowa Mam nadzieje że pomogłem

#11 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 24 March 2013 - 10:58

Jeżeli kupujesz w apple store ipad raczej ma simlocka ( na stronie pisze jakie sieci obsługuje )

A skąd te rewelacje masz?

Gwarancja jest światowa

Taaaaak?

Mam nadzieje że pomogłem

Polemizowałbym ;P

#12 Puchałke

Puchałke
  • 3 posts

Posted 24 March 2013 - 11:41

Zanim kupiłem ipada w USA to wszystko sprawdziłem ;D

#13 JaBo

JaBo
  • 211 posts

Posted 31 March 2013 - 15:18

Zależy w ktorórej prowincji będzie adres docelowy.

Podaj miasto.

1. Czyli cena na Official Apple Store Canada - Buy new iPad mini, iPad, iPhone 5, MacBook Pro, Mac mini and more - Apple Store (Canada) nie jest ceną ostateczną? Trzeba doliczyć jeszcze podatek?
2. Gdzie można poczytać o tych stawkach?
3. Ew. jak jest w Ontario?
4. Kiedy doliczają kwotę podczas zamówienia?
5. Jeżeli chodzi o płatność, to można dokonać zamówienia z Polski, zapłacić swoją kartą kredytową, a adres dostawy podać Kanadyjski? Czy to wiąże się z jakimiś dodatkowymi kosztami?

#14 Kuby

Kuby
  • 13 posts

Posted 31 March 2013 - 15:26

Czyli np. Jak będę kupował iPT w USA lub Kanadzie, to będę musiał płacić dodatkowy podatek?

#15 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 31 March 2013 - 16:52

1. Czyli cena na Official Apple Store Canada - Buy new iPad mini, iPad, iPhone 5, MacBook Pro, Mac mini and more - Apple Store (Canada) nie jest ceną ostateczną? Trzeba doliczyć jeszcze podatek?
5. Jeżeli chodzi o płatność, to można dokonać zamówienia z Polski, zapłacić swoją kartą kredytową, a adres dostawy podać Kanadyjski? Czy to wiąże się z jakimiś dodatkowymi kosztami?

1.Trzeba
2/3. Jeżeli dobrze teraz kojarzę to 13%
4.Tak,podczas zamówienia.
5.Powinno być okey. Dodatkowe koszty to ewentualnie bankowe.

- - - Updated - - -

Czyli np. Jak będę kupował iPT w USA lub Kanadzie, to będę musiał płacić dodatkowy podatek?

Tak,ceny są netto.
Btw.było wiele razy na forum,wystarczy poszukać;x

#16 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 31 March 2013 - 22:45

Tak

Google Twoim przyjacielem.

13%

Jak podasz adres wysyłki

Można. Żadnych dodatkowych kosztów nie zapłacisz, poza tym, jak Ci bank przeliczy dolary kanadyjskie na złotówki.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users