Kupno iPada w Kanadzie
Posted 16 February 2013 - 20:17

Posted 16 February 2013 - 20:32
- - - Połączono posty - - -
Co do podatku to zależy w jakiej prowincji.
Posted 16 February 2013 - 22:21
Witam.
Zamierzam w przyszłym tygodniu, w Kanadzie, kupić nowego iPada z wyświetlaczem Retina Wi-Fi + 4g.
Przeczytałem wiele postów i informacji na ten temat, lecz nie były one wystarczające bądź były pisane parę lat temu i nie wiem czy coś się nie zmieniło. Dlatego chciałbym zadać Wam kilka pytań:
1. Czy ceny podane w apple.ca są cenami bez podatku? Jeżeli tak to ile wynosi podatek?
2. Czy iPad zakupiony w Apple store lub w BestBuy posiada simlocka?
3. Czy zakupiona karta Prepaid (np. Orange Free) będzie działała bez problemów na iPadzie z Kanady ? (chodzi oczywiście o internet 3g bo z tego co się dowiedziałem na sieć 4g nie ma co liczyć)
4. Czy iPada można ładować bez przeszkód przy naszym napięciu ?
5. Czy ewentualne naprawy na gwarancji będą realizowane w Polsce ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i poświęcony czas
1. Nie wiem
2. Ipady nie mają simlocków
3. Tak
4. Tak
5. Tak
Posted 17 February 2013 - 13:52

Posted 17 February 2013 - 14:08
Posted 17 February 2013 - 14:24
Z tego co pamiętam w Kanadzie było dość dużo podatku w porównaniu do USA, jakiś rok temu znajomy kupował iPada to miał 13%
Zależy w ktorórej prowincji będzie adres docelowy.
Podaj miasto.
Posted 18 February 2013 - 18:55
Posted 18 February 2013 - 19:00
Posted 23 March 2013 - 21:21
Posted 23 March 2013 - 22:48
Posted 24 March 2013 - 10:58
Jeżeli kupujesz w apple store ipad raczej ma simlocka ( na stronie pisze jakie sieci obsługuje )
A skąd te rewelacje masz?
Gwarancja jest światowa
Taaaaak?
Mam nadzieje że pomogłem
Polemizowałbym ;P
Posted 24 March 2013 - 11:41
Posted 31 March 2013 - 15:18
Zależy w ktorórej prowincji będzie adres docelowy.
Podaj miasto.
1. Czyli cena na Official Apple Store Canada - Buy new iPad mini, iPad, iPhone 5, MacBook Pro, Mac mini and more - Apple Store (Canada) nie jest ceną ostateczną? Trzeba doliczyć jeszcze podatek?
2. Gdzie można poczytać o tych stawkach?
3. Ew. jak jest w Ontario?
4. Kiedy doliczają kwotę podczas zamówienia?
5. Jeżeli chodzi o płatność, to można dokonać zamówienia z Polski, zapłacić swoją kartą kredytową, a adres dostawy podać Kanadyjski? Czy to wiąże się z jakimiś dodatkowymi kosztami?
Posted 31 March 2013 - 15:26
Posted 31 March 2013 - 16:52
1.Trzeba1. Czyli cena na Official Apple Store Canada - Buy new iPad mini, iPad, iPhone 5, MacBook Pro, Mac mini and more - Apple Store (Canada) nie jest ceną ostateczną? Trzeba doliczyć jeszcze podatek?
5. Jeżeli chodzi o płatność, to można dokonać zamówienia z Polski, zapłacić swoją kartą kredytową, a adres dostawy podać Kanadyjski? Czy to wiąże się z jakimiś dodatkowymi kosztami?
2/3. Jeżeli dobrze teraz kojarzę to 13%
4.Tak,podczas zamówienia.
5.Powinno być okey. Dodatkowe koszty to ewentualnie bankowe.
- - - Updated - - -
Czyli np. Jak będę kupował iPT w USA lub Kanadzie, to będę musiał płacić dodatkowy podatek?
Tak,ceny są netto.
Btw.było wiele razy na forum,wystarczy poszukać;x
Posted 31 March 2013 - 22:45
1. Czyli cena na Official Apple Store Canada - Buy new iPad mini, iPad, iPhone 5, MacBook Pro, Mac mini and more - Apple Store (Canada) nie jest ceną ostateczną? Trzeba doliczyć jeszcze podatek?
Tak
Google Twoim przyjacielem.
13%
Jak podasz adres wysyłki
Można. Żadnych dodatkowych kosztów nie zapłacisz, poza tym, jak Ci bank przeliczy dolary kanadyjskie na złotówki.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users