Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Tutorial] Zmiana dźwięku klikania klawiatury

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 divao

divao
  • 24 postów

Napisano 16 lutego 2013 - 10:46

Czy kiedykolwiek nie myśleliście jakby to było fajnie zmienić sobie dźwięk klawiszy na Wasz własny, który słychać choćby podczas pisania SMS'ow? Mnie również taka wizja przypadła do gustu dlatego zacząłem grzebać i odkryłem, że jest taka możliwość - wystarczy podmienić pliki, zaczynamy:

Odszukujemy oryginalny plik
1. Używamy do tego jakiegokolwiek programu do wchodzenia w surowy system plików, osobiście korzystam z iFunBox
2. Szukamy pliku, który znajduj się w lokalizacji /System/Library/Audio/UISounds/Tock.caf i zrzucamy go na pulpit

Konwertujemy plik, który będziemy podmieniać do formatu .caf
1. Ja mój plik wyciągnąłem z aplikacji RemoteX, bo spodobał mi się dźwięk klikania w tej aplikacji, a wy możecie użyć jakiegokolwiek, krótkiego dźwięku - mój był w formacie .wav
2. Gdy już mamy plik - ściągamy program AudaCity, bądź jakikolwiek inny program do konwertowania/obróbki muzyki
3. Otwieramy program i przeciągamy nasz dźwięk, następnie klikamy Plik>Eksportuj i zapisujemy jaki typ: 16 bitowe PCM AIFF (Apple)
4. Gdy plik sobie zapiszemy zmieniamy mu nazwę i ROZSZERZENIE z dzwiek.aiff na Tock.caf
5. Nadpisujemy plik w iPhonie i resprigngujemy/rebootujemy
6. Cieszymy się z oryginalnego TAP'nięcia podczas pisania :)

#2 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 lutego 2013 - 14:19

Dobry tutorial.......komuś na pewno się przyda coś takiego.

#3 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 16 lutego 2013 - 15:26

Zrobiłem sobie dla jaj, teraz przy każdym kliknięciu mam dźwięk logowania się windows'a xp :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych