Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Instalacja iOS, niezgodna karta SIM

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 kubuh

kubuh
  • 4 posts

Posted 15 February 2013 - 23:09

Witam, jestem posiadaczem iPhone 3G w wersji 3.1.3 od whited00r. Zakupilem ten telefon niedawno od znajomego, w tym systemie kompletnie nie ogarniam i postanowilem zaktualizowac iOS z wersji 3.1.3 na najnowszą z tego co mi wiadomo 6. Probowalem zrobic to ze strony whited00r ale cos mi nie pyklo i postanowilem zaktualizowac urzadzenie przez iTunes. Wszystko poszlo ok, pobral sie nowy system, iPhone sie zresetowal, pojawilo sie slynne jabluszko a pod nim pasek ładowania, a potem.. logo iTunes i kabel USB, a w iTunes pojawil sie komunikat o nieodpowiedniej karcie SIM. Probowalem z tymi jailbreakami itd ale kompletnie sie na tym nie znam, nie wiem co i jak, z telefonem nie mogę nic zrobic, nie moge go odpalic bo sie pojawia te g***. Powiedzcie mi jak zaktualizowac ten telefon i przywrocic do porzadku? Bylbym wdzieczny za pomoc, pozdrawiam

#2 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 15 February 2013 - 23:26

Hhahahahahhaha. Tak to jest jak się porywa z motyka na słońce nie mając pojęcia co się będzie robić.
Otóż:
1. iPhone 3G nie ma softu >6. >5 z resztą też nie. Ma 4.2.1, który to jest dramatem w pełni tego gatunku: komedia i tragedia naraz, przynajmniej na trójce
2. Ze ściągnięciem whited00r jest problem czasami, ale zapewniam, że dla posiadacza niewspieranych urządzeń jest on niemal koniecznością. Bez niego urządzenie niemiłosiernie muli.
3. Twój iPhone ma simlocka. Przez wgranie whited00r unlocked programowo obejdziesz simlocka i po problemie, innym rozwiązaniem jest redsnow 0.9.4 zdajsie, który go "hacktywuje".
Tak więc radzę po prostu ściągnąć soft whited00ra:) Na ich stronie znajdziesz instrukcję co i jak zarówno na Macu, jak i Windows:)

#3 kubuh

kubuh
  • 4 posts

Posted 15 February 2013 - 23:43

tak myslalem, mowilem,ze sie kompletnie nie znam.. Mam kolejny problem, jak odpalam ten plik Unlocked od whited00r to pojawia sie nadal ten komunikat odnosnie karty SIM w iTunes, jak to pominac? Ogolnie to caly czas moj telefon jest w tym recovery mode..

#4 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 15 February 2013 - 23:57

Jeśli masz Windows:
Podlaczasz iPhone
W oknie iTunes, przytrzymujac shift kilkasz "odtworz"
Wybierasz wypakowany z archiwum rar soft whited00r
That's all(;)
Jeśli Mac to zamiast Shift klikasz control

- - - Połączono posty - - -

Ps: proponuje wyjąć sim to iTunes powinien o nią przestać wyc.

#5 kubuh

kubuh
  • 4 posts

Posted 16 February 2013 - 00:05

coś musiałem namotać próbując instalować oprogramowanie z iTunes bo jak podłączam iPhone'a nawet bez karty SIM to próbuje wyskoczyć ten komunikat w oknie iTunes ale nie wyskakuje, a poza tym nic nie mogę z iPhonem zrobić przez iTunes, dosłownie 0 opcji... Wczesniej tak nie bylo.. jak to pominąć..?

#6 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 16 February 2013 - 10:36

Może wprowadź iPhone'a w DFU, i wtedy wgraj soft:)

#7 kubuh

kubuh
  • 4 posts

Posted 16 February 2013 - 10:50

wprowadziłem iPhone'a w DFU, naciskam na odtwórz iphone'a z wciśniętym shiftem i wybieram plik iPhone3G_Unlocked_WD6 i wyskakuje komunikat, że nie można było odtworzyć iPhone'a, ponieważ oprogramowanie nie jest z nim zgodne, o co chodzi? :/

#8 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 16 February 2013 - 13:53

Pobrałeś soft do odpowiedniego iPhone'a?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users