Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z aktywacją iPhona po wgraniu softu 6.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jakub15

Jakub15
  • 6 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 12:29

Witam, dzisiejszego poranka postanowiłem zaktualizować mojego iPhona 4 do softu 6.1 (ze softu 5.1.1). Warto nadmienić, iż jest to iPhone używany, kupiony na allegro, posiadający simlocka z kanadyjskiej sieci Fido. Był aktywowany, więc używałem go dotychczas jako iPoda, gdyż z powodu braku gotówki, nie stać mnie było na oficjalne odblokowanie simlocka. Podpiąłem swoje iUrządzenie do mojego PC, włączyłem iTunsa, wszedłem zakladkę iPhone, wybrałem Uaktualnij, wszystko elegancko. Poczekałem na ściągnięcie się softu, zaakceptowałem regulamin i rozpocząłem aktualizacje. Gdy pasek procesu zatrzymał się na 75% wyskoczył bład. Problem powtórzył się 2 razy, podczas odtwarzanie iPhona, które było jedyną opcją. Wreszcie, za 3 razem, udało mi się postawić go na nogi. Wszystko ładnie, wybieram język polski, kraj - Polska. Dochodzę do aktywacji. Próbuje przez iTunsa. Telefon pokazuje, że połączył się z iTunsem, iTunes się włącza... i w zakładce "iPhone" pokazuje znaczek Apple'a w prawnym górnym rogu i puste szare pole. Żadnego tekstu, nic. Próbuje przez Wi-Fi. "Please try again later, or contact customer care." Moje pytanie brzmi: Czy to wszystko z powodu simlocka? Skoro tak, to czemu w iTunsie pokazuje się białe pole? I jeszcze jedno: Czy jest jakikolwiek sposób na ominięcie aktywacji, lub powrócenia do softu 5.1.1 bez plików SHSH? Z góry dziękuje, i przepraszam jeśli temat o podobnym zagadnieniu istnieje- nie znalazłem, nie zauważyłem.

#2 sivienki

sivienki
  • 207 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 15:08

Jesli masz simlocka to do aktywacji iphona potrzebujesz oryginalna karte operatora. Mozna go haktywowac robiac jailbreak. Metody jailbreak-u znajdzie dokladnie opisane na tym forum. Powodzenia

#3 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 15:17

Robisz JB na uwięzi najnowszym redsnow co aktywuje telefon , potem dogrywasz z cydii pakiet evasi0n i masz trwały JB i aktywowany telefon.

#4 Jakub15

Jakub15
  • 6 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 16:31

Robisz JB na uwięzi najnowszym redsnow co aktywuje telefon , potem dogrywasz z cydii pakiet evasi0n i masz trwały JB i aktywowany telefon.

Paf, chodzi Ci o RedSn0w 0.9.10b4 czy RedSnow 0.9.10b5?

#5 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 16:36

Czego w słowie najnowszy nie rozumiesz ?
http://blog.iphone-dev.org/ w sumie nie wiem nawet skąd brałeś te b4 i b5 skoro na blogu dev-teamu jest b3.

#6 Jakub15

Jakub15
  • 6 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 16:42

[url=http://www.redsn0w.us/2010/03/download-direct-links-jailbreak-guides.html]Download (Direct links), Jailbreak Guides, And Mac OS X - Redsn0w, Redsnow Jailbreak 6.1 untethered - iOS 6 - 5.1.1 - iOS 5[/url] - stąd.

Pytałem z prostego powodu - często udostępnianie są wcześniejsze wersje beta, nie zawsze w pełni funkcjonujące.

#7 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 16:46

Download (Direct links), Jailbreak Guides, And Mac OS X - Redsn0w, Redsnow Jailbreak 6.1 untethered - iOS 6 - 5.1.1 - iOS 5 - stąd.

Pytałem z prostego powodu - często udostępnianie są wcześniejsze wersje beta, nie zawsze w pełni funkcjonujące.

redsn0w 0.9.15b3 (Windows) NEW

#8 Jakub15

Jakub15
  • 6 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 17:25

Mam teraz jeszcze tylko jeden problem, trochę innej natury - odpalam redsn0wa, klikam Jailbreak, wprowadzam iPhona w DFU... ale redsn0w go "nie widzi". Windows wykrywa iUrządzenie w trybie DFU, w przeciwieństwie do redsn0wa. Czy ktoś z Was wie, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? EDIT 1: Problem rozwiązany - wystarczyło zainstalować iTunsa.

#9 Jakub15

Jakub15
  • 6 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 21:07

Do zrobienia JB, muszę sciągnąć soft 6.0, tak?

#10 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 21:16

Do zrobienia JB, muszę sciągnąć soft 6.0, tak?

Tak.

#11 Jakub15

Jakub15
  • 6 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 09:06

Udało mi się zażegnać problem. Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia.

#12 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 09:42

OK.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych