Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone nie chce się aktywować.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 14:23

witam po aktywacjimojego iphona do 6.1 i wypelnieniu wi-fi kraju jezyka iphone zaczal sie aktywować jednak gdy skonczyl wyskoczyło ze : Iphone nie został aktywowany; serwer aktywacji jest tymczasowo niedostępny. Co zrobić aby był dostępny ? i wgl jakos teraz nie moge połączyć sie z itunes nie wiem co się stało ;(

#2 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lutego 2013 - 15:38

A pamiętasz jaką masz wersję basebandu w tym telefonie. Pewnie iPadowy 6.15 ?

#3 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:40

Kurcze , nawet nie wiem co to jest ja zielony w tych sprawach jestem . Gdy wszedłem dzis na Itunes zobaczylem ze moge aktualizowac do 6.1 co mnie bardzo ucieszyło bo myslalem ze tylko 5tki moga miec ta wersje. Wiec szybko update zrobiłem , jak sprawdzic ten baseband? I jeszcze jedno ja chyba narazie probowałem tylko aktywować przez itunes jak aktywować przez wi-fi ?

#4 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:40

Prexif tematu : [3G-4.0.1] gratuluje wgrania na iPhone 3g softu wyższego niż 4.2.1. Temat kosz.

#5 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:42

4.1 miałem jak jeszcze Iphone działał ja nic nie wgrywałem takiego juz kupiłem.

#6 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:43

4.1 miałem jak jeszcze Iphone działał ja nic nie wgrywałem takiego juz kupiłem.

Na iPhone 3g nie da się wgrać wyższego softu niż 4.2.1. Więc automatycznie musisz mieć inny model.

#7 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:49

mam Iphone 3gS mała pomyłka ;p a więc ponawiam pytanie narazie probowałem tylko aktywować przez itunes jak aktywować przez wi-fi ?

#8 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:51

mam Iphone 3gS mała pomyłka ;p a więc ponawiam pytanie
narazie probowałem tylko aktywować przez itunes jak aktywować przez wi-fi ?

Tak da, ale skoro przez iTunsa nie przechodzi aktywacja jest mała szansa na to że przez wi-fi ci się uda.

#9 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:54

To co mam zrobić ? w ogole go chyba nie czyta w Itunesie co prawda pojawia sie tam w prawym górnym Iphone ale jak klikam na to to odrazu znika nie otwierają sie informacje o iphone ani nic. Co mogę zrobić ?

#10 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:55

To co mam zrobić ? w ogole go chyba nie czyta w Itunesie co prawda pojawia sie tam w prawym górnym Iphone ale jak klikam na to to odrazu znika nie otwierają sie informacje o iphone ani nic.
Co mogę zrobić ?

http://myapple.pl/ip...do-ios-6-a.html poczytaj ten temat i wyciągnij wnioski.

#11 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:57

Nie ogarniam tych wszystkich programów softów jailbreaków nie chcę pogorszyć sprawy , nie mozesz mi napisać napewno wiesz.

#12 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:58

Nie ogarniam tych wszystkich programów softów jailbreaków nie chcę pogorszyć sprawy , nie mozesz mi napisać napewno wiesz.

Nie, nie mogę tam masz wszystko co jest ci potrzebne aby ożywić telefon. Nie mam najmniejszego zamiaru pisać drugi raz to samo.
Pozdrawiam.

#13 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:00

*** mać , ludzie to jednak są chamscy. Czytałem to juz zanim załozyłem temat nic nie ogarniałem jakies snowbreeze jailbreaki nie wiadomo *** co. Dzięki za pomoc.

#14 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lutego 2013 - 16:02

To oddaj go do serwisu skoro nie ogarniasz.

#15 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:02

Nie mam tyle czasu , niedługo wyjeżdżam i potrzebuje mieć sprawny telefon.

#16 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lutego 2013 - 16:04

Serwis zrobi Ci to w godzinę, a sam to będziesz robił tydzień skoro nie ogarniasz, więc nie wiem dlaczego o czas Ci się rozchodzi. Poza tym tutaj już nikt Ci nie pomoże, bo nie masz za grosz kultury.

#17 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:08

Wybacz. Skoro nie masz pojecie o podstawach takich jak Basaband czy obsługa snowbrezza (która de facto jest opisana w temacie do którego link podałem) to jak mamy ci pomóc ? Dodatkowo czekasz na gotowe i wykazujesz zero własnej inicjatywy. Jak kolega wyżej napisał z takim podejściem i wiedzą serwis to najlepsze rozwiązanie.

#18 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:14

No to idealna sytuacja aby się nauczyć co nie co ;o

#19 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:15

No to idealna sytuacja aby się nauczyć co nie co ;o

http://myapple.pl/ip...1-sim-lock.html post indu ,masz instrukcje z którą powinieneś sobie poradzić.
W opcja expert w snobrezze zaznacz hactivaction i dziwki temu ominiesz użycie redsnowa. A jailbreaka możesz zrobić http://evasi0n.com/

#20 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:22

A sa jakieś minusy wgrywania tych wszystkich programów ? i czy jak powróce do stanu fabrycznego to ich nie będzie ? bd wszystko tak jak bym kupił nowego iphona mhm? Pytam bo nie za bardzo mi się swieci wgrywać jakieś syfy ;/

#21 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:24

A sa jakieś minusy wgrywania tych wszystkich programów ?
i czy jak powróce do stanu fabrycznego to ich nie będzie ? bd wszystko tak jak bym kupił nowego iphona mhm?
Pytam bo nie za bardzo mi się swieci wgrywać jakieś syfy ;/

Ty to źle pojmujesz. Nie wgrywasz żadnego programu po za Cydia. Dzięki której pozbędziesz się simlocka którego najprawdopodobniej masz. Jeżeli chcesz mieć telefon na "czystym sofcie" musisz zdjąć simlocka u operatora lub przez strony typu simlock.pl

#22 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:29

Hm , czemu musze zdejmować simlocka abym miał czysty soft ? Przecież simlock to chyba tylko to ze nie wchodzi inna karta a wchodzi tylko np orange. Sam nie wiem czy mam ten Simlock, kuzyn kupił ten telefon na allegro a jak mu się znudził to mi go sprzedał. Gdy wkładałem kartę to nie było zadnego problemu

#23 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:34

Hm , czemu musze zdejmować simlocka abym miał czysty soft ? Przecież simlock to chyba tylko to ze nie wchodzi inna karta a wchodzi tylko np orange.
Sam nie wiem czy mam ten Simlock, kuzyn kupił ten telefon na allegro a jak mu się znudził to mi go sprzedał. Gdy wkładałem kartę to nie było zadnego problemu

I tu właśnie objawia się po raz kolejny brak podstawowej wiedzy. Aby mieć dostęp do menu iPhona musisz go aktywować przez iTunes lub Wi-Fi. A możesz to zrobić albo haktywacją albo kartą sieci macierzystej (tej na którą jest założona blokada SIMLOCK). Wnioskujemy że masz simolcka dlatego że telefon nie chce się aktywować dowolną KARTĄ SIM (gdyby się aktywował tzn. że nie masz Simlocka). Przy sofie 4.1 i zachowanym BB z niższych simlocka zdjęto programem ultrasn0w z Cydii dlatego przed aktualizacją nie miałeś problem (ewentualnie wgrano BB od ipada 06.15.00 i w sumie działa to podobnie). Jeżeli chcesz poczytać więcej na temat Basebandów i Simlocka polecam http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#24 Thariel

Thariel
  • 22 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 16:47

Przy IPSW Downloaderze mam ios wybrać 4.1 czy 6.1 ? Przed aktualizacją miałem 4.1 ale zrobiłem do 6.1 tyle ze robiłem pare ''Odtworz'' w Itunes wiec nie wiem. WYbrałem 6.1 chyba chodzi o to które oprogramowanie chce zainstalowac ;p

#25 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 17:03

6.1 wybierasz soft który jest podpisywany przez apple (zawsze jest to najnowszy dostępny w iTunes).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych