Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gwarancja iPhone 5 Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 22:11

Witam, od jakiegoś czasu posiadam problem z POWER BUTTON w moim iPhonie, zamierzam go oddać na gwarancję. Telefon był brany na umowę w Orange i czy konieczne jest oddawanie go do operatora czy mogę oddać za granicą w apple store? Ponieważ zależy mi na czasie, a wiem, że przez operatora wymiana na nowy trwa koło dwóch tygodni. Jeszcze taki mały off topic, czy przy mojej białej 32gb jest szansa na wymianę na nowy czy raczej jestem skazany na refurbished? Pozdrawiam

#2 lolo999

lolo999
  • 1 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 22:28

Przyłączam sie do pytania. Przejrzalem wiele postow na tym forum jednak nie znalazlem jednozacznej odpowiedzi na moj problem. Ponad tydzien temu odebralem czarnego iphona 5 16gb rowniez w orange. Wady ktore zauwazylem to jeden odprysk na tylnej krawedzi, luzny przycisk power, glosnosci oraz wyciszania oraz szczelina na gorze miedzy wyswietlaczem a ramka. Wiem ze sa ta standardowe problemy jednak mam pare pytan. Czy jest w ogole sens isc z tym do salonu orange, czy gwarancja obowiazuje mnie tylko w orange czy np w ispocie czy apple storze, i jak post wyzej czy orangu wymieniaja tylko na modele naprawiane a nfe na nowe fabrycznie?? Podrawiam

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 23:15

Obojętnie gdzie oddasz, dostaniesz refurba. Jak masz iPhone z orange to tylko orange, bądź regenersis.

#4 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 23:31

To jest sprawa dla rzeczika konsumentów

#5 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 23:58

oczywiście wymieniony na refurbished ma gwarancje tylko przez 90 dni?

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 00:05

To jest sprawa dla rzeczika konsumentów

A na jakiej podstawie tak twierdzisz?

oczywiście wymieniony na refurbished ma gwarancje tylko przez 90 dni?

Nie, ma gwarancję przepisaną z urządzenia, które dałeś na gwarancję.

#7 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 00:42

dla mnie temat do zamknięcia, dzięki wielki OleYek!

#8 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 lutego 2013 - 09:24

czy mogę oddać za granicą w apple store? Ponieważ zależy mi na czasie, a wiem, że przez operatora wymiana na nowy trwa koło dwóch tygodni.

Możesz oddać za granicą nawet jeśli pochodzi od polskiego operatora. Ja w u nas w PL w serwisie autoryzowanym wymieniałem telefony pochodzące z zagranicznych sieci, nie przyjmują tylko od polskich operatorów. Powiedziano mi, że dokładnie tak samo działa to w drugą stronę i w innym kraju można wymienić telefon od polskiego operatora.

czy przy mojej białej 32gb jest szansa na wymianę na nowy czy raczej jestem skazany na refurbished?

Wymienią Ci na inny egzemplarz wyglądający jak nowy ale na 99% będzie to refurbished.

#9 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 23:56

Czyli będąc w Dreźnie w Apple Store powinni mi go przyjąć i wymienić na nowy?

#10 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 00:38

Czyli będąc w Dreźnie w Apple Store powinni mi go przyjąć i wymienić na nowy?

Na refurba, tak.

#11 piwan

piwan
  • 48 postów
  • SkądRumia

Napisano 14 sierpnia 2013 - 04:36

ma ten sam problem nie działa mi przycisk sleep/wake. Jestem obecnie i pracuje w niemczech a iPhona pochodzi z orange. Opakowanie od iPhona zostawiłem w Polsce czy jest szansa ze wymienia mi iPhona w apple store bez opakowania ? dziekuje za opowiedz.

#12 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 postów

Napisano 14 sierpnia 2013 - 05:31

Tak Zawsze Iphone daje sie bez opakowani. Zastanawia mnie dlaczego sie wszyscy uparli na refaby? Chyba lepiej mieć refaby który jest naprawiany przez Apple niż iść ze swoim popsutym i użerać sie z serwisem który jedno naprawi a drugie zepsuje, a obudowy napewno nie wymieni. A gwarancja zostaje od poprzedniego chyba ze zostało jej mniej niż 90 dni

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych