Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wgrywanie zdjęć z PC (Linux) na iPad (JB)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Makovchenko

Makovchenko
  • 1 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 02:03

Witam, Jako, że nie ma odpowiednika ani wersji iTunes (co z resztą nie zmienia faktu, że nie darzę sympatią tego programu) na systemy Unix, wykonałem Jailbreak pełen nadziei, że będę mógł wygodnie wymieniać pliki z urządzeniem za pomocą kabla i metody "z dysku na dysk". Problem polega na tym, że i owszem, kopiować mogę, jednak rolka (na czym najbardziej mi zależy) nie widzi skopiowanych zdjęć. Zainstalowany z Cydii eksplorator plików jest dość niewygodny, ponieważ przypomina trochę Commandera z Windowsa, poza tym, jest to wersja dla iPhone'ów, efektem czego pojawia się ramka i konieczność powiększania obrazu, przez co zdjęcia drastycznie tracą na jakości. Próbowałem też programów z AppStore które podobnie jak np. OPlayer mają własne biblioteki plików, jednak wgranie tam zdjęć daje ten sam efekt co rolka. Czy jest jakiś sensowny sposób na "zmuszenie" iOS do wyświetlania zdjęć na rolce? Może być to jakiś inny program ze swoją biblioteką, ale broń Boże dropbox czy Google Drive, gdyż bardzo często pracuję w terenie a dostęp do internetu zapewnia mi iPlus - przy zdjęciu ważącym ok. 6 MB transfer skończyłby mi się po dwóch dniach. Przejście na Windows i iTunes też niestety nie wchodzi w grę. Bardzo proszę o poradę. Tablet to moje narzędzie pracy a póki co jest kulą u nogi...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych