The Witcher: Enhanced Edition via Steam
Rozpoczęty przez
lutek14
, 07 lut 2013 18:04
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 lutego 2013 - 18:04
Witam.
Posiadam MacBook Pro 13" (najnowszego, ale nie Retina) z 2012 roku. Zakupilem poprzez Steam grę Wedzmin: Edycja Rezyserska. Mam dziwny problem - kiedy próbuje włączyć grę pojawia sie czarny ekran a po chwili wywala do biurka. Czy komputer nie spełnia wymagań? Według opisu spełnia je w zakresie maksymalnej jakości. Raz jednak jak udało mi sie grę włączyć i próbowałem działać na najwyższych ustawieniach przyznam, ze gra aż tak wspaniale nie działa (chyba ze za dużo oczekuje).
Jestem tez ciekaw w jaki sposób mógłbym odinstalowac ja gdybym chciał - nie ma jej bowiem w launchpad a Finder po wpisaniu wiedźmin tudzież witcher także nie moze jej znaleźć. Ja odpalam ja poprzez program Steam.
Jeszcze przeczytałem ze do tej edycji dodawane są jakieś bonus (np. edytor przygód), w jaki sposób mogę je znaleźć, jeżeli Finder nie znajduje nawet gry?
Pozdrawiam

Napisano 08 lutego 2013 - 01:42
Czesc. Mam ten sam problem. Wynika on z tego ze pewnie tez posiadasz OS X 10.8.2 a wersja steamowa jest na tyle uposledzona ze nawet oficjalnej latki od CD Projekt RED nie mozna zainstalowac. W internecie znajdziesz rozwiazanie tylko niestety u mnie ono zadzialalo doraznie ale nie na dlugo bo dzisiaj juz znowu nie moge tej gry uruchomic :/
Dodatkowo dopisze jeszcze ze gra to wersja pc dzialajaca na zasadzie emulacji wiec to juz w ogole farsa
mnie na MBP 2011 dziala na srednich detalach i od czasu do czasu przytnie.

Napisano 08 lutego 2013 - 10:52
Dzieki za opowiedz. Chodzi pewnie o sposob z wykorzystaniem Wineskin? A niby wydana jako wersja na OSX.
A powiedz jeszcze, czy D'Jinni jest w wersji na Maczki dostępna czy też nie. Otwierając w SteamApps pakiet "Wiedźmin" mam tylko DigitalComic, Making of Movies, manual, 2 mapy, poradnik, soundtracks i odpalanie gry.
A pytam się o ustawienia i wydajność, bo po swoim nowym Macu oczekiwalbym wysmienitego dzialania gry z... 2008 roku
Napisano 08 lutego 2013 - 11:05
Jak wyłączysz potrójne buforowania i inne bajery - to gra działa dobrze
Napisano 16 lutego 2013 - 13:38
Hmhm... Pograłem, doszedłem do Wyzimy Handlowej, gdzie nawet na najniższych detalach gra laguje... No cóż... WIdocznie to przez Wineskin
Napisano 13 marca 2013 - 16:21
Witam
mam ten sam problem z grą wiedźmin CDPROJECT. Posiadam maca 13', który w zupełności, a nawet nadto spełnia wymagania- po odpaleniu gry włącza mi się czarny ekran i widać tylko kursor myszki. Nic więcej nie można zrobić - niż pomarzyć o tym, że kiedykolwiek ujrzę menu gry.
Czy wie ktoś może jak to rozwiązać? Bo jednak szkoda aby płytka leżała i się kurzyła!
Napisano 22 lutego 2014 - 22:33
Czy ktoś może rozwiązał problem? Bo ja się dałem naciągnąć i kupiłem na steamie dwa wiedźminy za 6 eurosów i grałem pierwszego dnia bez problemu, a drugiego już nie działa. tzn wiedźmin się uruchamia (pojawia się ikona w docku i nic poza tym) a po jakimś czasie się wyłącza.
Napisano 08 sierpnia 2014 - 13:17
zaktualizuj wineskina bo silnik emulatora jest przestarzaly i trzeba go zaktualizowac
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych