Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z drukowaniem plików PDF

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fasol_85

Fasol_85
  • 32 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 06 lutego 2013 - 21:39

Witam
Jak sama nazwa wskazuje mam problem z drukowaniem plików PDF. A mianowicie.. Mam w pracy drukarkę Ricoh Aficio MP C2500 PCL5c to urządzenie wielofunkcyjne. Jest podłączone do sieci bezprzewodowej. Podałem adres drukarki i system sam dograł oprogramowanie. Oczywiście oprogramowanie to było bezużyteczne. Więc pobrałem z poniższego linka trzy następujące paczki i zainstalowałem.

The Linux Foundation
Ghostscript for Mac OS X 10.3.x (Panther) - Mac OS X 10.8.x (Mountain Lion)
Foomatic-RIP for Mac OS X 10.3.x (Panther) - Mac OS X 10.8.x (Mountain Lion)
pxlmono 1.9 for Mac OS X 10.3.x (Panther) - Mac OS X 10.8.x (Mountain Lion)

Drukarka zaczęła działać. Mogę drukować z Word'a i Excel'a (z innych programów nie sprawdzałem). Ale PDF już nie. Okno ustawień wygląda normalnie. Wszystko jest ustawione "teoretycznie" poprawnie. Nawet na podglądzie wszystko jest ok. A drukarka rozgrzewa się pobiera papier i wypluwa czyste kartki. Nie wiem co jest nie tak.
Dołączona grafika

P.s. Na screenie jest A4 to tylko nazwa profilu nic więcej.. Dziś jakimś dziwnym trafem wydrukowałem pdf'a ale tylko drugą i trzecią stronę bo pierwsza wyszła biała. Próbowałem odtworzyć cały proces ale dalej mam tylko białe strony.

Tak więc za każdą pomoc i wskazówki dzięki. :wink:

#2 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 lutego 2013 - 21:47

a spróbuj w ustawieniach samego wydruku opcji - drukuj jako obraz. U mnie na HP LJ1080 tylko w ten sposób mogę drukować PDF-y

Pozdrawiam

#3 Fasol_85

Fasol_85
  • 32 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 06 lutego 2013 - 21:52

Możesz mi powiedzeć bardziej dokładnie gdzie tego szukać bo jakoś tej opcji nigdzie nie widzę :roll:

#4 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lutego 2013 - 22:53

Ja mam to w zaawansowanych ustawieniach drukarki przed samym drukowaniem [ATTACH=CONFIG]13643[/ATTACH]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych