Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipod touch 5 czy SGS3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 max9615

max9615
  • 6 postów

Napisano 06 lutego 2013 - 19:03

Witam tak jak w temacie glownie chodzi mi o dobra platforme do grania, na drugim miejscu jest muzyka i internet a na trzecim wideo. Prosze o opinie uzytkownikow a nie o to ze SGS3 jest beeee bo tak. Kolejne pytanie jesli ipod 5 to przez ile pociagne na nim (gry beda chodzic dobrze) i czy 32 gb wystarczy (powiem jeszcze ze nie zamierzam instalowac jailbraka).Przyznam ze ostatnio doysc napalilem sie na nowego ipoda a jesli chodzi o to ze jedno to telefon a drugie nie to nie problem. Tak jak mowilem urzadzenie ma sluzyc glownie jako urzadzenie przenosne a nie telefon. Z gory dziekuje za wypowiedzi.

#2 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 06 lutego 2013 - 19:16

No jak do gier to iOS. Więcej gier. 32gb starczy. Ja sam jestem graczem i się mieszczę w 16gb ;) Jednak ja bym miał brać to wziąłbym s3, bo to w końcu telefon ;)

#3 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 lutego 2013 - 19:30

Trochę dziwnie porównywać mp4 do telefonu. Rozumiem, że wybór ipoda 5 padł pewnie pod względem większego ekranu ? Bo dlaczego nie np. Phone 4s ? Masz i telefon i iPoda w w cenie takiej jaka bys musiał zapłacić za nowego ipoda5.

#4 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 06 lutego 2013 - 19:34

Bierz SGS3, zawsze sobie pamięć rozszerzyć o kartę SD, będzie działać znakomicie, wiem - bo sam użytkowałem. ;)

#5 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 06 lutego 2013 - 19:41

- Do muzyki w tym też we FLAC lepszy SG3 bo wsadzisz kartę 64GB i ma dobry procesor dźwięku, iPod zresztą też. Jak masz maka i lubisz iTunes to wygodniej będzie się zarządzało muzyką w iPodzie. - Do filmów lepszy będzie SGS3 bo otworzysz każdy film bez konwertowania, pobierzesz napisy z napi projekt, masz też aplikacje do torrentów itp. obojętnie w jakim programie. Do iPoda trzeba mieć JB albo zgrywać jeszcze raz ten sam film do innego programu jak będzie problem z odtworzeniem albo napisami. SGS3 ma też większy ekran. - Do gier lepszy będzie iPhone większy wybór a gry są lepiej dopracowane i zoptymalizowane. Chociaż w GTA VCS na SGS3 działa bardzo dobrze na full detalach.

#6 Szaaran

Szaaran
  • 19 postów
  • SkądKielce

Napisano 06 lutego 2013 - 19:44

Do tych potrzeb wydaje mi się lepszy iPod. Ale ja pomyślałbym też o iPhone 4s lub 5. Wybór zależy też jeszcze od tego jaki masz telefon aktualnie. Jeśli on Ci wystarcza, a do wyboru jest tylko iPod i SGS3 to wybrałbym iPoda, ze względu na więcej aplikacji no i iOS :)

#7 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 06 lutego 2013 - 20:09

z iPfoda nie zadzfonisz :/ .... Ale według mnie jeśli masz coś z czego zadzwonisz i wyślesz esa to na luzie bierz iPoda . 32 GB wystarczą .... ja na swoim ipadzie 32 właśnie trzymam seriale jakieś gry , zdjęcia etc. Apfel ma Appstore . Appstore jest super cool , duży wybór gier i aplikacji..... ale wybór należy do Ciebie .

#8 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 06 lutego 2013 - 21:01

Hej, Musisz sie liczyć z tym, ze kupując duża ilośc gier na iPoda - zainwestujesz w ios (bo nie chcesz tak jak mowisz sciagac nielegalnie), po np. 3 latach znudzi Ci sie ios lub przestanie podobać (w co wątpię) będziesz stratny trochę kasy bo na sgsiii (na androida) wiele gier jest za darmo. To tez ważny element wyboru, jesli po raz pierwszy wybierasz system Apple - sam taki wybór przechodziłem ,ale mi sie zwrócił (jak widać po mojej stopce) i wszystko mam na wszystkich iUrzadzeniach. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru

#9 czach

czach
  • 169 postów
  • SkądWrocław/Gdańsk

Napisano 06 lutego 2013 - 21:15

z iPfoda nie zadzfonisz :/

Ja czasami ze swojego iPoda 4G dzwonię. ;-) (upc)

A co do meritum - pamiętaj, że iPod to odtwarzacz, a S3 to także telefon. Jeżeli masz dostęp do WiFi to iPod. :-)

#10 max9615

max9615
  • 6 postów

Napisano 06 lutego 2013 - 23:05

Wlasnie jednym z glownych powodow dla ktorego od razu nie wzialem sgs3 to gry, jesli wezme ipoda to bedzie moje pierwsze urzadzenie ios. Teraz mam telefon HTC Desire Z i musze powiedziec ze kiedy wybieralem go to zrezygnowalem z doplaty i nie wzialem iphona 4 czego zaluje gdyz moglem go miec za 600 zl,a wlasnie pod wzgledem gier ios to chyba duzo lepsza opcja. Nie wezme iphona 5 bo to dla mnie za duzy wydatek (roznica 2000zl) a iphone 4s to chyba tylko 16 gb czego nie jestem pewien ale jest to za malo dla mnie.Jesli mam miec prawie to samo biorac ipoda tylko gorszy aparat i majac drugi telefon (tzw cegle tylko do dzwonienia i pisania) to mimo ze jest to dosc nieporeczne to wole miec te 2000 w kieszeni. Najwazniejsze sa dla mnie gry mimo wszystko i pytanie jak wyglada z tym sprawa na SGS3, czy wiekszosc produkcji na iosy tez jest na androida czy jest to duza roznica jesli chodzi o ilosc gier i jakos wporownaniu androida do iosa

#11 OlekRechte

OlekRechte
  • 122 postów
  • SkądSzczecin, Meksyk Europy (PL)

Napisano 06 lutego 2013 - 23:56

Teraz już większość gier wychodzi równolegle na Androida i iOS jednak developerzy bardziej cenią sobie iOS w kwestii zarobku na grze więc de facto więcej gier będzie właśnie na tej platformie. Jakość gier - nie wiem czy SGSIII ma tegrę (raczej nie) ale wszystkie gry trzymają raczej ten sam poziom wizualny.

#12 czach

czach
  • 169 postów
  • SkądWrocław/Gdańsk

Napisano 07 lutego 2013 - 00:19

ehlo, Jeszcze jedna sprawa: aktualizacje - z czasem okaże się, że S3 nie dostanie aktualizacji Androida (bo tak! - jak mawia moja żona, gdy ją zapytam w czasie okresu, dlaczego gotuje obiad w siedmiu garnkach) a taki iPod to i owszem. :-)

#13 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 07 lutego 2013 - 07:56

ehlo,

Jeszcze jedna sprawa: aktualizacje - z czasem okaże się, że S3 nie dostanie aktualizacji Androida (bo tak! - jak mawia moja żona, gdy ją zapytam w czasie okresu, dlaczego gotuje obiad w siedmiu garnkach) a taki iPod to i owszem. :-)

- To sobie wgra nowego, czystego CM
- iPod z czasem nie będzie aktualizowany bo będzie za stary, a iPody miały krótszą żywotność iż iPhone.

Do SGS3 wsadzisz kartę Aero2 i bodziesz miał darmowy internet offline. :D

#14 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 lutego 2013 - 11:37

Internet offline?? Piekny oksymoron.

- - - Połączono posty - - -

- To sobie wgra nowego, czystego CM

W ktorym nie bedzie dzialac radio fm i pewnie pare innych rzeczy.

#15 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 07 lutego 2013 - 11:46

A iPod ma radio FM? Jakich rzeczy? Chodziło mi o internet bez wifi.

#16 max9615

max9615
  • 6 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 14:37

Tak mniej wiecej przez ile lat pociagne na takim ipodzie? a przez ile na sgs3?

#17 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 07 lutego 2013 - 14:43

Moim zdaniem dłużej pociągniesz na SGS3, z racji jego lepszych dwukrotnie parametrów - SGS3 można porównać do iPhone 5, zaś iPod'a do iPhone 4S'a. Gdy iPod przestanie być supportowany to niestety - będzie odchodzić do lamusa, zaś SGS3 będzie mieć aktualizacje nawet, jeżeli nie otrzyma ich oficjalnie, to będą nieoficjalne, równie dobre. :>

#18 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 lutego 2013 - 14:54

bo na sgsiii (na androida) wiele gier jest za darmo.

??????????? Możesz to wyjaśnić, bo na iOS również wiele gier jest za darmo.

#19 max9615

max9615
  • 6 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 15:36

no to teraz odwrotnie i troche bardziej przychylam sie do sgs3 ... a co z grami? te bardziej wymagajace jak np gta vc lepiej pojdzie gdzie?

#20 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 07 lutego 2013 - 15:47

Niektóre gry wcześniej ukazują się na iOS. Czasem są też exclusivy tylko na tę platformę. Do odtwarzania większości filmów też nie trzeba konwertera, o ile kupisz sobie appkę VLC Player, czy inną tego typu. Ostatecznie brałbym S3, bo to również telefon, ma większy moim zdaniem ładniejszy ekran, zwłaszcza, że względem iPoda dopłacasz tylko kilka stówek i masz kombajn. Moim zdaniem touch jest fajny, ale dla kogoś kto ma już telefon z innej stajni niż Apple i chciałby mieć również kontakt z iOS.

#21 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 07 lutego 2013 - 15:55

GTA VC chodzi niesamowicie dobrze, widziałem u mojego znajomego ze dwa dni temu, na najwyższych ustawieniach.

#22 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 07 lutego 2013 - 16:12

no to teraz odwrotnie i troche bardziej przychylam sie do sgs3 ... a co z grami? te bardziej wymagajace jak np gta vc lepiej pojdzie gdzie?

Gta wygląda super na dużym ekranie sgs3, zobacz na YT :) iPod pewnie ma słabszy procesor graficzny od iPhone 5 więc może być gorzej.

#23 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lutego 2013 - 17:08

Chłopie kup psp vite i po sprawie bedziesz mial jeszcze kaski na akcesoria itp i koniec

#24 max9615

max9615
  • 6 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 17:11

ten filmik mnie powalil [url=http://www.youtube.com/watch?v=IlnD3hrN5Xk]GTA Vice City on Samsung Galaxy SIII before release date! - YouTube[/url] jeszcze dodatkowo mam ps3
a wiec zdecydowalem sie na SGS3 ... Dzieki wszystkim za wypowiedz :)
Jeszcze jedno : wie ktos moze gdzie dostane taki stojak jak na filmie?

- - - Połączono posty - - -

co do VITY to moim zdaniem beznadziejny pomysl gdyz gry wychodzace na nia mnie nie rajcuja i jeszcze pewnie skonczy jak psp ... jak przenosna konsola to tylko smartfon/inne urzadzenia dotykowe jak ipod lub tablet takie moje zdanie :)

#25 OlekRechte

OlekRechte
  • 122 postów
  • SkądSzczecin, Meksyk Europy (PL)

Napisano 07 lutego 2013 - 17:59

Vita...Proszę was, bądźmy poważni :-) Przecie na to wychodzi tak dużo gier że idzie się pochlastać. Plus cena za karty pamięci... Po prostu nie :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych