Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Battlefield 3 na iMac mid 2011

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 lemon8754

lemon8754
  • 24 postów
  • SkądMonachium/Białystok

Napisano 06 lutego 2013 - 18:58

Witam! Otóż kilka dni temu zakupiłem grę Battlefield 3. Gram na Bootcampie : Windows 8 PRO x64. Gra działała przez 2 dni elegancko... na rodzielczosci 1920x1080 na średnich ustawieniach. Natomiast dzisiaj to jest jakaś masakra... właczam grę a tu 9FPS :(. Miałem 40-70 FPS. jak ustawie na najmniejszą rozdzielczość to nic nie daje :( Na kampanii jest tak samo. Proszę o pomoc. Dodam ,że mam Kartę Radeon HD 6750m 512mb. do grafiki mam aktualne sterowniki.

#2 daro16

daro16
  • 169 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 07 lutego 2013 - 13:06

Może twój iMac się przegrzewa? Niestety, iMac komputerem do długotrwałego grania za bardzo się nie nadaje, bo ma mobilną kartę graficzną i niezbyt przewiewną obudowę... Ale do rzeczy - sprawdź temperatury procesora i karty graficznej, zdaje się że program SpeedFan się do tego nada, jeśli nie to niech ktoś inny z forum mnie poprawi, bo nie próbowałem go używać na maku. Jeśli temperatury są wysokie - masz odpowiedź dlaczego gra się "tnie". A zanim sprawdzisz temperaturę - używałeś iMaca przed uruchomieniem BF3, czy komputer stał wyłączony przez godzinę, dwie?

#3 lemon8754

lemon8754
  • 24 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 16:20

Co do temperatury.. Podczas grania temperatura sięga do 62 stopni. Przy normalnym uzywaniu komputera typu internet itp. to maksymalnie 43 stopnie. Uzywam programu CoreTemp. Ile gram? 1,5 godziny maksymalnie. Czy komputer stał wyłaczony przez godzinę,dwie? - Oczywiście ,że tak! :). Dodam ,że po zainstalowaniu Windows 7 gra działa normalnie.. Nie wiem dlaczego na windows 8 tak jest... może sterowniki do bootcamp'a nie są przystosowane jeszcze do windows'a 8? Wolałbym używać Windows 8 niż tą 7-mkę... :/

#4 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 07 lutego 2013 - 16:56

62 stopnie to jeszcze nie jest "goraco", moj MBPR operuje w 50-65 przy ~20 aplikacjach i z zewnetrznym monitorem. Obstawiam cos w Windowsie, ale sie nie wypowiem, bo sie na tym systemie nie znam :)

#5 lemon8754

lemon8754
  • 24 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 17:54

Tak. To musi być coś z systemem Windows :P. Jeszcze troszkę i Origin będzie na Mac'a :) a później Windows ,auf wiedersehen :D

#6 Gruby King

Gruby King
  • 48 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 kwietnia 2014 - 12:01

W moim iMacu jest dokładnie to samo tyle że pod 7ką i BF4, temperatura sięga nawet pod 89 stopni, macs fan daje radę ale przed formatem maca (mala awaria ;) ) temperatura byla maks 65....nie wiec co sie zwaliło i dlaczego jest wyższa.... :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych