Witam. Ostatnio pojawił mi sie problem z kamera. Podczas nagrywania wideo za każdym razem słychać szum. Z początku wydawało mi sie, ze jest to wina case ale po zdjęciu osłony problem wciąż sie pojawia. Mam Iphone 5 z ios 6.1 a dokuczliwy szum pojawia sie tylko i wyłącznie podczas nagrywania filmów (przednia bądź tylna kamera) skype, FaceTime czy rozmowy telefoniczne nadal sa wysmienitej jakości. Kilku znajomych ma dokładnie ten sam problem. Poprosze o informacje w jaki sposób naprawić dźwięk w nagraniach plikach video.

Iphone 5 z ios 6.1nagrywanie wideo z szumem.
Rozpoczęty przez
Krz
, 05 lut 2013 14:42
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 lutego 2013 - 14:42
Napisano 05 lutego 2013 - 16:12
Sprawdź czy działa ci np.dyktafon jeśli tak to zainstaluj program z AppStore dzięki któremu będziesz mógł nagrywać wideo.
Napisano 05 lutego 2013 - 17:29
Dziekuje za odpowiedz na moj post. Nagrywajac dźwięk dyktafonem szum wciąż występuje ale jest znacznie mniej dokuczliwy niz w przypadku aplikacji do rejestrowania wideo (rownież tych z AppStore)
Napisano 17 marca 2013 - 23:40
Ja mam ten sam kłopot co kolega tylko ze z tylnej kamery sam szum z przedniej nagrywa normalnie dyktafon działa pomocy
Napisano 18 marca 2013 - 02:57
kamera używa drugiego mikrofonu umieszczonego na górze telefonu. Wada fabryczna - gwarancja.
Napisano 18 marca 2013 - 10:21
powód bardzo prozaiczny folia kamerka po zerwaniu działa prawidłowo dziwek dobry jednak polecam zainstalować qik video
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych