Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac OS błędnie określa folder: "0kB skrót" - kod błędu -43

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 black_lady

black_lady
  • 1 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 13:02

Witam, Jestem użytkownikiem mac os 10.6 i przez bootcampa mam windows7. Wybieram system Mac, następnie wchodzę na partycję bootcampa, wybieram interesujący mnie folder i kopiuję pliki na partycję maca. Część plików kopiuje się bezbłędnie a część nie może zostać skopiowana (nie mogę też edytować, usunąć itd). Co więcej, Mac Os śmie mi pisać że rozmiar folderu to 0 kB i że to jest "skrót". Oczywiście pliki te to ważne pliki, a nie skróty! (Raz "zaufałam" macowi i myśląc, że to tylko skróty pozbyłam się mega ważnych plików :evil: ). Przez tą sprawę mam ochotę wywalić ten system w .... . Nevermind. Prześledziłam fora itp, doczytałam się, że te pliki mogą zawierać groźnie brzmiące "iilegal characters", czyli po prostu polskie znaki. Owszem, te pliki zawierają polskie znaki. Czy jest jakiś sposób na normalne skopiowanie danych z jednej partycji na drugą, czy muszę zmieniać nazwy pod windowsem kilku tysiącom plików..? Przepraszam za niezbyt przychylny ton wypowiedzi, ale jestem już sfrustrowana pewnymi sprawami w mac os. Będę bardzo wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

#2 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 05 lutego 2013 - 14:17

Przenoszę do innego działu. Chyba tu bardziej pasuje.

#3 lewele

lewele
  • 25 postów

Napisano 16 lutego 2013 - 13:20

Witam,
Jestem użytkownikiem mac os 10.6 i przez bootcampa mam windows7.
Wybieram system Mac, następnie wchodzę na partycję bootcampa, wybieram interesujący mnie folder i kopiuję pliki na partycję maca.
Część plików kopiuje się bezbłędnie a część nie może zostać skopiowana (nie mogę też edytować, usunąć itd). Co więcej, Mac Os śmie mi pisać że rozmiar folderu to 0 kB i że to jest "skrót". Oczywiście pliki te to ważne pliki, a nie skróty! (Raz "zaufałam" macowi i myśląc, że to tylko skróty pozbyłam się mega ważnych plików :evil: ). Przez tą sprawę mam ochotę wywalić ten system w .... . Nevermind.
Prześledziłam fora itp, doczytałam się, że te pliki mogą zawierać groźnie brzmiące "iilegal characters", czyli po prostu polskie znaki. Owszem, te pliki zawierają polskie znaki. Czy jest jakiś sposób na normalne skopiowanie danych z jednej partycji na drugą, czy muszę zmieniać nazwy pod windowsem kilku tysiącom plików..?
Przepraszam za niezbyt przychylny ton wypowiedzi, ale ludzka inteligencja przegrywa z komputerami i naprawdę jestem już sfrustrowana pewnymi sprawami w mac os.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Jaki masz system plików na tej partycji? Próbowałaś defragmentacji tejże partycji?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych