Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jailbreak iOS 6.0/6.1 - evasi0n 1.5.3 - Untethered

• This topic is locked This topic is locked
1054 replies to this topic

#801 ihex

ihex
  • 24 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 February 2013 - 18:21

Drodzy Forumowicze!

Temat powiązany z JB i to powiedział bym znacznie, dotyczy on aplikacji nGO telewizji N a mianowicie można na niej (pod warunkiem że jest się abonentem) oglądać programy, póki co do końca lutego ograniczona ilość programów ale za to za darmo, w każdym razie w skrócie,

na iUrządzeniu bez JB działa bez problemu natomiast z JB już pojawia się komunikat:
[ATTACH=CONFIG]13886[/ATTACH]

- widzę że napisów na komunikacie nie widać więc;

Insecure Device

Your device is insecure, it is not possible to run the aplikation

Czyli z JB nici z oglądania...:mad:

Postanowiłem zadzwonić do tv n do działu technicznego odpowiedzialnego za tą aplikację, (po dłuuuugim czekaniu i słuchaniu muzyczki) dowiedziałem się że nic nie wiedzą o takich problemach i że jestem pierwszą osobą zgłaszającą ten fakt, jeżeli my użytkownicy będziemy teraz, przed następną marcową aktualizacją zgłaszali takie problemy to "może" zrobią wersję działającą razem z JB.

- smaku tej rozmowie dodał fakt że musiałem Panu X wyjaśniać co to jest JB :D....

W każdym razie zwracam się z apelem o takie interwencje do działu technicznego, może to coś da?

Pozdrawiam Ł.

Jeżeli post nie w tym dziale (a różnie z tym tu bywa) to proszę o przeniesienie lub ewentualnie przyklejenie...

#802 greggi

greggi
  • 224 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 21 February 2013 - 18:45

Podobnie do powyższego, zauważyłem iż po JB nie działa mi "NEXTPlus". Przed JB na ip 5, działał. Na ip 4 po JB też mi nie działa. Czy ma ktoś podobnie, czy tylko u mnie występuje ten problem?

#803 najman

najman
  • 953 posts

Posted 21 February 2013 - 22:15

Nie wiem czy pisalem tu czy gdzies indziej. Zainstalowac z cydii program xcon ktory oszukuje aplikacje w ten sposob iz "widza" one iphona czystego bez jb. U mnie nextplus zadzialal po zainstalowaniu tego dodatku. Dajcie znac czy dziala.

#804 ihex

ihex
  • 24 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 February 2013 - 22:32

Niestety przy telewizji N to nie działa... wywala cały czas ten sam komunikat

#805 najman

najman
  • 953 posts

Posted 21 February 2013 - 23:07

Moze wylacz i wlacz telefon i najpierw zainstaluj xcon a potem dopiero ten program do N. Jak to nie pomaga to pomysly mi sie skonczyly:/

#806 raftex

raftex
  • 19 posts
  • SkądNiemcy

Posted 22 February 2013 - 08:10

u mnie pomoglo.Dzieki

Nie wiem czy pisalem tu czy gdzies indziej. Zainstalowac z cydii program xcon ktory oszukuje aplikacje w ten sposob iz "widza" one iphona czystego bez jb. U mnie nextplus zadzialal po zainstalowaniu tego dodatku. Dajcie znac czy dziala.

- - - Połączono posty - - -

Witam.
Ze tak zapytam a bylo juz w temacie pare kartek wczesniej z jakiego repo jest ta cydiaPl i pod jaka nazwa?
Dzieki i sory za lenistwo:) przewijania 81 stron

#807 dario13d

dario13d
  • 530 posts

Posted 22 February 2013 - 09:20

Dodaj repo cydia.myiphone.com.pl/ i później z niego CydiaPL + restart iPhone

#808 raftex

raftex
  • 19 posts
  • SkądNiemcy

Posted 22 February 2013 - 09:33

Dzieki.
Wlasnie o to chodzilo

Dodaj repo cydia.myiphone.com.pl/ i później z niego CydiaPL + restart iPhone

#809 gdochu

gdochu
  • 16 posts

Posted 22 February 2013 - 10:08

Witam:) Na swoim iPhone 5 , wgrałem na nowo soft 6.1.2 i wykonałem Jailbreak, ale mam takie dziwne wrażenie, że wydłużył mi się czas pracy na baterii lub jest to spowodowane po przez nie udany jailbreak ?

#810 greggi

greggi
  • 224 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 22 February 2013 - 12:16

Moze wylacz i wlacz telefon i najpierw zainstaluj xcon a potem dopiero ten program do N. Jak to nie pomaga to pomysly mi sie skonczyly:/

Działa:). Dziękuję.

#811 kicko

kicko
  • 20 posts

Posted 22 February 2013 - 17:54

Witam, czy ktos spotkal sie z problemem usuwania powiadomień z paska powiadomień? Po kliknięciu wymaż telefo (a chyba raczej winterboard) się restartuje i telefon włącza się w trybie 'safe mode' Próbowałem usunąć ncsettings oraz winterboard, lecz problem pozostał

#812 degray

degray
  • 27 posts

Posted 22 February 2013 - 20:40

Cześć, zainstaluj z Cydii iCleaner,usunie śmieci z systemu i może problem zniknie:) Pozdrawiam Szanownych kolegów.

#813 Kubix17

Kubix17
  • 53 posts
  • SkądKorczyna, Poland

Posted 22 February 2013 - 20:48

Witam, czy ktos spotkal sie z problemem usuwania powiadomień z paska powiadomień? Po kliknięciu wymaż telefo (a chyba raczej winterboard) się restartuje i telefon włącza się w trybie 'safe mode'
Próbowałem usunąć ncsettings oraz winterboard, lecz problem pozostał

Ja miałem pomogło restore :)

A czy miał ktoś problem z akcesorium nie obsługuje ładowania, a telefon nie jest podłączony do ładowarki? Co to moze być ? Ios 6.1.2 evasi0n

#814 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 22 February 2013 - 21:19

6.2.1 ? Skąd pobrać ? Też chce. Podłączyłeś iphone do czegokolwiek przewodowo/bezprzewodowo ? Czy od ta.

#815 Kubix17

Kubix17
  • 53 posts
  • SkądKorczyna, Poland

Posted 22 February 2013 - 21:20

popierdzieliłęm cyferki :D podłaczam do wifi w domu, ale nigdy mi się nic takiego nie działo.. przewodowo też nie ;) podłączam go w samochodzie do transmitera iTrip, nie posiadam stacji dokującej a ni żadnych tych bajerków ;) jedynie transmiter fm w samochodzie...

#816 Dddabro

Dddabro
  • 38 posts
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Posted 22 February 2013 - 21:26

Mam pytanko, obecnie mam iPhone'a 4s z softem 6.1 i evasi0n 1.0(zrobiłem zaraz po premierze). Jestem z tej grupy osob ktorym nie działa pogoda no i ogolnie chcialem miec nowszy soft czyli 6.1.2 o ile si enie myle + evasi0n 1.4 tylko ze nie chce nic tracic na telefonie, chce zrobic restore, soft 6.1.2, przywrócic kopie zapasowa i jb evasi0n 1.4 tylko ze słyszałem że kopia zapasowa ktora przywracamy powinna byc za czasow kiedy IP był czysty tzn nie bylo na nim JB, i tak tez zrobiłem u siebie, mam backup z 2 lutego zanim zrobiłem JB i do dzisiaj go nie podmienialem. Pytanie teraz brzmi czy powinienem przywrocic ta juz dosc stara kopie zapasowa czy moge spokojnie zrobic teraz nową i sie niczym nie przejmować ?

#817 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 22 February 2013 - 21:38

Mam pytanko, obecnie mam iPhone'a 4s z softem 6.1 i evasi0n 1.0(zrobiłem zaraz po premierze). Jestem z tej grupy osob ktorym nie działa pogoda no i ogolnie chcialem miec nowszy soft czyli 6.1.2 o ile si enie myle + evasi0n 1.4 tylko ze nie chce nic tracic na telefonie, chce zrobic restore, soft 6.1.2, przywrócic kopie zapasowa i jb evasi0n 1.4 tylko ze słyszałem że kopia zapasowa ktora przywracamy powinna byc za czasow kiedy IP był czysty tzn nie bylo na nim JB, i tak tez zrobiłem u siebie, mam backup z 2 lutego zanim zrobiłem JB i do dzisiaj go nie podmienialem. Pytanie teraz brzmi czy powinienem przywrocic ta juz dosc stara kopie zapasowa czy moge spokojnie zrobic teraz nową i sie niczym nie przejmować ?

Nie ma różnicy jaka kopia.

#818 Dddabro

Dddabro
  • 38 posts

Posted 22 February 2013 - 22:02

Ok, dzięki, jeszcze jedno pytanie, jedyne co strace z iPhone'a po tej operacji to dodatki ktore miałem dzieki Cydii, tak ?

#819 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 22 February 2013 - 22:03

Ok, dzięki, jeszcze jedno pytanie, jedyne co strace z iPhone'a po tej operacji to dodatki ktore miałem dzieki Cydii, tak ?

Tak.

#820 Kubix17

Kubix17
  • 53 posts
  • SkądKorczyna, Poland

Posted 22 February 2013 - 22:08

6.2.1 ? Skąd pobrać ? Też chce.
Podłączyłeś iphone do czegokolwiek przewodowo/bezprzewodowo ? Czy od ta.

Po RESTORE nadal ten sam problem, co to może być?

rozwiązane, kurz w docku ;)

#821 Dddabro

Dddabro
  • 38 posts

Posted 22 February 2013 - 23:45

Pomocy zrobiłem Restore i nagle w itunes pojawiła sie infromacja Were sorry, we are unable to continue with your activation at this time. Please try again later, or contact customer care! co mam teraz zrobić ?! Nie do konca wiem jak to naprawilem, mianowicie kiedy w iTunes byla ta informacja o tym ze nie moga go aktywowac to ja zaczalem ustawiac IP, nagle złapał siec, i zapytal sie jaki sposob przywracania kopii wybrac. Jak wybrąłem iTunes to nie działało, bo tam nadal byla ta informacja ze nei da sie go aktywowac ale iCloud juz działał. Po zrobieniu backup z chmurki, IP znowu sie wyłaczy i pojawil sie pasek wczytywania pod jabłuszkiem i pozniej juz wsyztsko zaczelo dzialac, pojawil sie w iTunes i juz nie ma problemow, nie wiem o co chodzilo, ale serce mi zabilo szybciej przez chwile :D

#822 David1554

David1554
  • 337 posts
  • SkądToruń, Poland

Posted 23 February 2013 - 01:43

Jeśli masz problem z pogoda otwórz ten link http://cl.ly/313v292X1C2T w safari na iphone przez ifile zainstaluj

#823 Kubix17

Kubix17
  • 53 posts
  • SkądKorczyna, Poland

Posted 23 February 2013 - 11:26

Iphone podczas przechodzednia z zasięgu sieci Edge do 3G i na odwrót rozłącza rozmowe i traci połączenia bezprzewodowe, co może być nie tak? 3GS evasi0n bb05.13.04

#824 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 23 February 2013 - 11:33

Iphone podczas przechodzednia z zasięgu sieci Edge do 3G i na odwrót rozłącza rozmowe i traci połączenia bezprzewodowe, co może być nie tak? 3GS evasi0n bb05.13.04

To, że rozłącza rozmowę jest naturalne i nie można z tym nic zrobić. Jeśli przez "połączenia bezprzewodowe" masz na myśli Bluetooth albo WiFi to to jest dziwne. Aczkolwiek BB iPada może mieć z tym wiele wspólnego.

#825 Kubix17

Kubix17
  • 53 posts
  • SkądKorczyna, Poland

Posted 23 February 2013 - 11:38

no nic robie już pewnie 10 restore na iOS 6 ;) ale na 5.1 nie miałem takich problemów ;) a jeszcze ostatnio pojawiła sie aktualizacja iTunes, po zainstalowaniu przy uruchomieniu iTunes pojawia się bład -42110, wszystko synchronizuje itp, ale coś musi być nie tak, ktoś miał? [ATTACH=CONFIG]13909[/ATTACH]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users