GoPro HD Hero2 vs GoPro Hero 3 - porównanie nagrywania
Posted 04 February 2013 - 12:36
Posted 04 February 2013 - 12:49
Posted 04 February 2013 - 15:02
Posted 04 February 2013 - 15:42
Posted 04 February 2013 - 18:44
Jak dla mnie, to w tym Hero 3 źle ustawiłeś balans bieli (a jeżeli był ustawiony automatyczny balans, to działa fatalnie).
Ustawienia obu kamerek są takie same oprócz ilości klatek na sekundę. Hero2 - 720p@50fps, Hero3 - 720p@100fps. Pomiar światła punktowy, a balansu bieli chyba nawet nie można zmieniać.
Posted 04 February 2013 - 19:23
GoPro słynie z zażółconych obrazów, ale te tutaj, na tle poprzedniego modelu biją wszelkie rekordy.
Posted 05 February 2013 - 09:33
- - - Połączono posty - - -
Oczywiscie te filmy, ze go pro hero hd 3 black tak super kreci to tylko chwyt marketingowy w rzeczywistosci nie wyglada juz tak kolorowo no chyba, ze nalozymy przy montowaniu podkrecimy wszystko na maxa to i kolorki ladne sie zrobia

Posted 05 February 2013 - 11:44

Posted 06 February 2013 - 14:05
Posted 06 February 2013 - 17:30
Posted 12 February 2013 - 14:45

Posted 12 February 2013 - 15:03

- - - Połączono posty - - -
Te 45 minut może być prawdziwe, bo producent podaje 1h 10min, a na to, jak wiadomo, trzeba brać poprawkę.
Posted 12 February 2013 - 16:12
Posted 12 February 2013 - 18:59
Posted 20 February 2013 - 19:06

Posted 27 February 2013 - 12:50
Posiadam GoPro Hero 2 już ok 2 lata i czytając coś takiego tylko się uśmiecham:
- nie jest potrzebna dodatkowa obudowa….
jeżdżę na motorze, nurkuję i skaczę ze spadochronem. Ta obudowa ma właśnie zadanie ochronne i co najważniejsze? można ją wymienić!! sytuacja- kamera na kasku, który leży na moto, kolega trąca i spada na asfalt - rysuje się głęboko na wysokości soczewki…wymiana i jest ok. Co zobisz w JVC?
- montaż? jeszcze nie zabrakło mi możliwości konfiguracji.
- dostęp do wszystkich przycisków bez wyciągania z "jakiegoś pleksi"?
przyjrzyj się temu pleksi i zobacz gdzie brakuje dostępu - nawet pod wodą

bateria - jadąc na moto cały dzień i nagrywając co jakiś czas ciekawe widoki wystarczała na cały dzień. Mój test - ustawienia na full - 2,5h. (wifi ma swoją baterię)
ps. pisząc opinię o jednym produkcie nie powinno się bezsensownie negować konkurencyjnego produktu nie mając jakiejkolwiek praktyki

Pozdrawiam
Posted 27 February 2013 - 12:56

Posted 27 February 2013 - 14:10
Posted 14 March 2013 - 14:43
"Dlaczego jvc: nie jest potrzebna dodatkowa obudowa, do tego ma ciekawą budowę przy kasku motocyklowym mogę ją zamontować wzdłuż nie tak jak gopro, które nie wiedzieć czemu jest produkowana niby do sportu a obiektyw ma na największym boku.Do tego w JVC dostęp do wszystkich przycisków bez wyciągania z jakiegoś pleksi."
Posiadam GoPro Hero 2 już ok 2 lata i czytając coś takiego tylko się uśmiecham:
- nie jest potrzebna dodatkowa obudowa….
jeżdżę na motorze, nurkuję i skaczę ze spadochronem. Ta obudowa ma właśnie zadanie ochronne i co najważniejsze? można ją wymienić!! sytuacja- kamera na kasku, który leży na moto, kolega trąca i spada na asfalt - rysuje się głęboko na wysokości soczewki…wymiana i jest ok. Co zobisz w JVC?
- montaż? jeszcze nie zabrakło mi możliwości konfiguracji.
- dostęp do wszystkich przycisków bez wyciągania z "jakiegoś pleksi"?
przyjrzyj się temu pleksi i zobacz gdzie brakuje dostępu - nawet pod wodą
bateria - jadąc na moto cały dzień i nagrywając co jakiś czas ciekawe widoki wystarczała na cały dzień. Mój test - ustawienia na full - 2,5h. (wifi ma swoją baterię)
ps. pisząc opinię o jednym produkcie nie powinno się bezsensownie negować konkurencyjnego produktu nie mając jakiejkolwiek praktyki
Pozdrawiam
No przecież negujesz nie posiadając jvc w praktyce. Zastanów się nad swoim wywodem, w przeciwieństwie do Ciebie ja nie porównywałem w jakiś "praktyczny" sposób tej kamery z innymi, gdzieś przeczytał, że robiłem porównanie? Nie polecałem, nie informowałem że jest najlepsza, napisałem swoje uwagi i to co mi w niej odpowiada, czy też nie odpowiada. Gdzie napisałem, że bateria lepiej trzyma niż w go pro czy innych po co ta uwaga? Mi i tu jeszcze raz podkreślam MI nie odpowiada jakaś dodatkowa obudowa i sama budowa, konstrukcja gopro, w sumie to fatalnie wygląda to przy kasku. Nie wiem napisz może jak wygląda wymiana baterii cz karty pamięci w gopro, można to uczynić bez wyciągania z pleksi? W jvc jeden przycisk, i dostęp do tych podzespołów. Co du upadków itp. wszystko może się zniszczyć ja krasztestów nie będę robić mnie na to nie stać jak Ty jesteś "praktyk" to czekam na relacje z takowych testów tych kamer wówczas to twoja "praktyczna" wiedza będzie czymś podparta, bezsensownie negujesz sam siebie.
Pozdrawiam.
aaa dodam link z pierwszego wyjazdu na moto w tym roku tak na szybko sklecony ala zwiastun z iMovie tu proszę się nie śmiać

Jak widać od kasku kamerka odstaje i tak łapie trochę szybkę przy nagrywaniu, ale nie ma źle, oryginalny uchwyt przyklejony trzyma jak diabli, ale dodatkowo kamerkę dla bezpieczeństwa jeszcze przypinam małą smyczą do kasku.
Posted 10 July 2013 - 06:17
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users