Witam,
szukałem na forum i znalazłem tylko zapytania z wejściem liniowym audio odnośnie mikrofonu, a mi nie o to chodzi.
Podłączyłem swoje ps3 kablem 3,5 jack do wejścia liniowego audio (minijack, cyfrowe/analogowe) w mac mini 2012.
Chciałbym móc dźwięk z konsoli odtwarzać na głośnikach podłączonych do maca mini.
Niestety dźwięku w głośnikach nie ma, w preferencjach dźwięku w zakładce wejście liniowe, poziom wejściowy reaguje na dźwięk (skala się porusza przy dźwięku) ale nic niestety nie słychać w głośnikach.
Na PC dźwięk przy takim podłączeniu działał bezproblemowo. W czym może być problem?

Wejście liniowe audio mac mini i przesłanie dźwięku z ps3 na głośniki.
Rozpoczęty przez
GregoryMc
, 01 lut 2013 19:01
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 lutego 2013 - 19:01
Napisano 03 lutego 2013 - 15:46
Rozwiązanie na szybko: włącz QuickTime Player, Plik --> Nowe nagranie dźwięku i poruszaj suwakiem pod przyciskiem nagrywania. Powinieneś usłyszeć wtedy dźwięk z wejścia liniowego na głośnikach.
A jeśli nie chcesz włączać za każdym razem QuickTime'a, wypróbuj program LineIn: Rogue Amoeba | Freebies: Free Software for Mac OS X
A jeśli nie chcesz włączać za każdym razem QuickTime'a, wypróbuj program LineIn: Rogue Amoeba | Freebies: Free Software for Mac OS X
Napisano 07 lutego 2013 - 17:51
Dzięki!
Pobrałem LineIn i wszystko świetnie działa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych