Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zmiana adresu iCloud.com na gmail.com

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 CybulPL

CybulPL
  • 9 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 31 January 2013 - 14:53

Witam,

zostałem szczęśliwym posiadaczem iphone 4. Kupiłem od znajomego, który musiał dac mi swoje konto iCloud(jednoczesnie jest to apple ID), gdyż dostawałem info, że została już utworzona maskymalna ilość darmowych kont icloud na tym telefonie. Zmieniłęm wszystkie dane jednak nie mogę zmienić adresu xyz@icloud.com na abc@gmail.com w apple id. Chciałem połączyć te konta w gmailu jednak iCloud nie obsługuje POP. Jak mogę zmienić ten adres? Jest taka możliwość?

#2 naughtydog

naughtydog
  • 132 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 January 2013 - 20:30

Fatygowałeś się, żeby założyć konto na forum, a nie poszukałeś odpowiedzi w googlach? Często zadawane pytania dotyczące konta Apple ID

#3 CybulPL

CybulPL
  • 9 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 31 January 2013 - 23:59

Nie założył bym takie tematu jakbym tego nie czytał ;)
Może nie do końca się zrozumieliśmy. Otrzymałem od kumpla u którego kupiłem ip adres iCloud (który jednocześnie był też APPLE ID) xyz@icloud.com. Logować muszę się nim wszędzie mimo, że dane mam pozmieniane. PRÓBOWAŁEM zmienić email na abc@gmail.com w sekcji Apple ID, jednak jest to nie możliwe. Strona poprostu się nie przeładowuje i nie reaguje. Czy to oznacza, ze takiej możliwości nie ma?

#4 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 01 February 2013 - 00:47

Czy to oznacza, ze takiej możliwości nie ma?

Dokładnie. +10pkt to wiedzy,-1000 pkt do łatwości w szukaniu informacji....

#5 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 posts

Posted 01 February 2013 - 11:39

Można chyba zresetować konta przypisane do urządzenia.

#6 CybulPL

CybulPL
  • 9 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 02 February 2013 - 00:14

W jaki sposób, bo za dużo na ten temat nie mogę znaleźć.

#7 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 posts

Posted 02 February 2013 - 16:51

Kontakt z supportem Apple.

#8 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 02 February 2013 - 17:00

Kontakt z supportem Apple.

I co im powie? Przecież zabronione jest przekazanie komuś apple id !

W jaki sposób, bo za dużo na ten temat nie mogę znaleźć.

Wejdź do iTunes Store-Account-Manage Device-Remove... . ( z głowy piszę więc może się troszkę różnić)

#9 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 29 July 2015 - 07:15

Witam,

zostałem szczęśliwym posiadaczem iphone 4. Kupiłem od znajomego, który musiał dac mi swoje konto iCloud(jednoczesnie jest to apple ID), gdyż dostawałem info, że została już utworzona maskymalna ilość darmowych kont icloud na tym telefonie. Zmieniłęm wszystkie dane jednak nie mogę zmienić adresu xyz@icloud.com na abc@gmail.com w apple id. Chciałem połączyć te konta w gmailu jednak iCloud nie obsługuje POP. Jak mogę zmienić ten adres? Jest taka możliwość?

Chyba nie rozumiem. Albo logujesz się do swojego konta iCloud, albo zakładasz nowe. Po co Ci konto kolegi??

#10 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2015 - 08:05

Wylogowujesz się z iCloud kolegi, usuwasz, odpinasz telefon od tego konta. 

Zakładasz nowe.

Iphona stawiasz jako nowego.

Logujesz się sowim ID.

Jest.

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#11 Kuba2000

Kuba2000
  • 2043 posts
  • SkądKielce/Wrocław

Posted 29 July 2015 - 13:40

Ale po co odswiezacie temat sprzed ponad 2 lat? Wasze porady byłyby przydatne gdyby temat był z teraz. I tak nikt nowy na forum w takiej sytuacji nie skorzysta. Sam wiem ze zanim troche ogranalem forum to wcale nie szukalem, tylko zakladalem nowy temat.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#12 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 29 July 2015 - 15:32

Ale po co odswiezacie temat sprzed ponad 2 lat? Wasze porady byłyby przydatne gdyby temat był z teraz. I tak nikt nowy na forum w takiej sytuacji nie skorzysta. Sam wiem ze zanim troche ogranalem forum to wcale nie szukalem, tylko zakladalem nowy temat.

Mariusz się dzisiaj bawi w archeologa. Wykopał paręnaście tematów sprzed 2-3 lat.

Edited by kracek, 29 July 2015 - 15:32.

• Kuba2000 likes this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users