Poszukuję dobrych rozszerzeń do Safari.
W związku z tym, że nie mogę poradzić sobie z Operą - muszę stworzyć substytut. W Operze najważniejsze dla mnie były rzeczy wymienione w temacie, czyli:
- obsługa haseł podobnie jak operze (zapamiętujesz i potem tylko naciskasz "kluczyk")
- gesty myszy, w Operze są rewelacyjne i tego baardzo mi brakuje w Safari, próbowałem MouseGestures, ale chodzi to tragicznie jak dla mnie, może jest coś lepszego?
- przydałby się też jakiś bardzo prosty praktyczny Speed Dial
Czy da się te efekty uzyskać przez rozszerzenia? Co możecie polecić?

Safari - menedżer haseł, gesty, speed dial
Started by
JaBo
, 30 Jan 2013 17:51
8 replies to this topic
Posted 30 January 2013 - 17:51
Posted 30 January 2013 - 22:27
W kwestii managera haseł nie ma chyba lepszego rozwiązania od 1password ([url]https://agilebits.com/onepassword[/url]). Integracja nie tylko z safari, submitowanie haseł przez skrót klawiaturowy lub ikonę (wspomniany "kluczyk"). Oprócz tego wiele innych przydatnych funkcjonalności (generacja haseł, trzymanie informacji o licencjach, etc.)
Mam. Używam. Polecam.
Mam. Używam. Polecam.
Posted 31 January 2013 - 13:55
Ale cena troche powalająca. Prawie 45 euro.
A co do reszty?
Posted 31 January 2013 - 14:52
Nie ma nic lepszego niz 1password (zwlaszcza jak sie ma pare komputerow i/lub urzadzen iOS, wtedy synchronizacja dropbox/icloud jest nie do opisania swietna
). Zainstaluj triala i czaj sie na jakas promocje
Co do reszty nie wiem, uzywam od dluzszego czasu Chrome - 1pass uzywam wlasnie z powodu dlugoletnich przyzwyczajen Operowych.

Posted 31 January 2013 - 20:17
Promocja była przed świętami i niestety przespałem
Ale nie ma tego złego bo w promocji kupiłem wersję na iOS'a, a na stronie https://agilebits.com zapisałem się na newsletter i cierpliwie czekam na promocję. Zapewne będzie, jak wypuszczą wersję 4.0. Tak jak piszą koledzy, do haseł nie ma nic lepszego.

Posted 01 February 2013 - 00:48
W takim razie czekamy na promocję 1pass'a. A możecie napisać dokładniej jak on się spisuje? Z jakimi programami współpracuje? Jak to wygląda np. we współpracy z Safari (ew. Chrome)? Tworzy jakiś przycisk w przeglądarce?
W takim razie będę używał na razie Chrome + FoxTab + Gestures for Chrome Plus (choć daleko mu do gestów z Opery).
Posted 01 February 2013 - 11:44
Mówisz i masz... właśnie jest promocja
Najpierw pobierz sobie triala ze strony i będziesz widział z czym to się je. Odpowiadając na szybko na Twoje pytanie. Działa z Safari, Firefoxem i Chrome. Po zainstalowaniu rozszerzenia dodaje przycisk "kluczyk" do przeglądarki, dzięki któremu logujesz się na odpowiednie strony. Oczywiście wcześniej musisz wszystko sobie ogarnąć w samym programie. Jak będziesz kupował to tylko i wyłącznie przez Mac App Store. Jak kupisz przez stronę nie będziesz miał darmowego upgrade'u do wersji 4.

Posted 03 February 2013 - 14:20
Ok, kupiłem. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Mam tylko wielką nadzieję, że za darmo zrobi się upgrade do wersji nr 4.
PS. Czy do "Your Data Storage In" używacie DropBoxa? Czy to bezpieczne?
Posted 06 February 2013 - 16:54
Jeśli w kupiłeś Mac App Store, to napewno będzie darmowy upgrade do wersji 4.0. Tak przynajmniej zapewniają na oficjalnym forum programu
. Co do DropBoxa to ja używam, bo mam wersje na iOS, więc potrzebuję synchronizacji. DropBox jest zabezpieczony raczej solidnie no i sama baza haseł jest konkretnie szyfrowana. Oczywiście jeżeli ktoś ma hasło typu 123456 to bezpiecznie czuć się nie może

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users