Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie ma możliwości ustawienia PUSH dla konta z gmaila - aplikacja MAIL

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 michalmikula86

michalmikula86
  • 24 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 19:01

Witam Zauważyłem wczoraj, że nie mogę ustawić sposobu pobierania danych jako PUSH dla poczty gdzie mam konto na Gmail'u. W Ustawieniach-Poczta, kontakty, inne mam "Pobieraj nowe dane" PUSH, ale wchodząc dalej w "Dodatkowe" mam dla konta Gmail możliwość wyboru tylko FETCH lub Ręcznie. Dla konta iCloud mam już opcje PUSH, FETCH i Ręcznie. Ktoś wie dlaczego?

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 19:14

Może dlatego, że po pierwsze musiałbyś mieć ustawione kont GMail jako Exchange a po drugie dlatego, że jak nie miałeś wcześniej jako exchange to już nie ustawisz, bo google wyłączyło tę opcję i działa to tylko u tych co mieli wcześniej.

#3 michalmikula86

michalmikula86
  • 24 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 22:12

Od jakiś 2-3 miesięcy używałem Gmail dla iPhone i miałem wyłączone PUSH w MAIL ale teraz postanowiłem wrócić do aplikacji MAIL i juz nie działał PUSH.

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 22:23

Od jakiś 2-3 miesięcy używałem Gmail dla iPhone i miałem wyłączone PUSH w MAIL ale teraz postanowiłem wrócić do aplikacji MAIL i juz nie działał PUSH.

Przecież OleYek napisał... Natywnie dla konta Gmail ( IMAP ) PUSH nigdy nie był dostępny. W ustawieniach zawsze można było wybrać tylko Fetch lub Ręcznie.

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 22:39

j.w. @dyndas napisał, a ja dodam co już wcześniej napisałem, że nawet jak miałeś ustawione jako exchange i nie korzystałeś z tego wcześniej to już nie masz możliwości tego włączenia.

#6 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 29 stycznia 2013 - 23:01

Po za tym to czyste chamstwo że w mail.app na iphone nie ma obsługi komendy 'push' P-IMAP, będącego w standardzie imap od 10 lat.

#7 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 00:08

Chcesz mieć "Push", zainstaluj Gmail z App Store.

#8 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 30 stycznia 2013 - 01:36

Ale mnie gmail nie interesuje, chcę push do mojego serwera gdzie mam dovecot-imap i swoje domeny.

#9 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 08:32

Autora wątku interesuje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych