Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Wifi, a czas działania na baterii.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 17:03

Witam Mój 5-letni iphone trochę już przeszedł. Ostatnio zaczęła mi właściwie z dnia na dzień bateria trzymać jeden dzień podczas gdy zawsze trzymała 3 dni. Pomyślałem jest stara, więc wymienię. Po wymianie baterii problem pozostał. To znaczy bateria rozładowuje się podczas gdy telefon jest w stanie czuwania. Stara bateria trzymała tak samo jak nowa. Kiedyś miałem coś takiego i po wyłączeniu telefonu na 24h wszystko wróciło do normy, jednak nie teraz. Przypomniało mi się, że problem pojawił się gdy z niedziałającego, ale aktywnego wifi, zrobiło się nieaktywne wifi (szare). Wygląda to tak jakby telefon ciągle szukał modułu wifi, ale ten jest zepsuty. Próbowałem już wszystkiego: -zmiana firmware (po zmianie na 4.2.1 wifi zaskoczyło i nawet się łączyło, ale po resecie znowu było szare) -zmiana basebandu -odpoczynek 24h -czyszczenie styków -wymiana baterii też nie pomogła Tu mam pytanie. Czy można z softu jakoś wywalić sterowniki od wifi, żeby telefon nie wiedział, że jest coś takiego jak wifi? W iFunbox wpisałem wifi i wywaliłem wszystkie pliki które znalazł, ale bateria dalej nie trzyma tak jak powinna. Przez noc schodzi 20%. Wszystko oczywiście powyłączane. Moje obecne czasy na nowej baterii jak i starej to: 4h - użycie 17h-czuwanie Jeśli bym nie używał, również wytrzymałby 17h. Paradoksalnie mogę być w użyciu 15h i też padnie po 17h. Proszę o pomoc. Jak go ogłupić by nie wiedział, że telefon w ogóle ma moduł wifi? Chyba że to co innego zjada baterię. Dodam, że trzymał 3 dni i miałem b.dużo aplikacji z cydii, teraz mam tylko ultrasn0w a słabo trzyma.

#2 Jonvac

Jonvac
  • 1 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 08:39

Mam podobny problem. Mój 4S działa od listopada. Na początku nie było problemów. Miałem wifi i bateria wystarczała przy wielu rozmowach na 24 godz. Po wgraniu nowego IOS 6.01 zaczęły się problemy. Nie było to odrazu. Pojawił się problem wyszarzenia wifi. Po kilku próbach zał/wył Samolot czy zerowanie ustawień sieciowych wifi uaktywniło się. Po kilku dniach ponownie padło. Czekałem na nowy iOS 6.1. Wgrałem go w dn 28.01. ale niestety problemy pozostały. Bateria wystarcza na 12 godz, mogę nawet nie rozmawiać. Obawiam się że może być to co mówi rudi40, że mói IP szuka cały czas wifi i zużywa dużo energii. Poradzcie, co mam zrobić teraz. Chyba nie czekać na wersje 7 czy 8. T-Mobile poradził mi przywrócenie ustawień fabrycznych[ATTACH=CONFIG]13481[/ATTACH]

#3 ronn

ronn
  • 41 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 11:00

W iP 4S mojej dziewczyny było dokładnie tak jak u was, szare wifi i bateria znikala w pól dnia w stanie czuwania, czytałem sporo o tym i obawiam sie ze to problem mechaniczny a nie programowy. Telefon jest z UK w poniedziałek jesteśmy umowiony na reklamacje, zobaczymy czy uwzględnią wymiane

#4 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 22:31

Wywaliłem wszystko od wifi przez iFunbox. Sterowniki, managery itd, ale problem pozostał. Jak schłodzę telefon to wifi się uaktywnia, lecz po resecie znów się wyłącza. Spróbuję uaktywnić wifi i nie resetować telefonu. Zobaczę, czy bateria zacznie lepiej trzymać.

#5 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 01 lutego 2013 - 22:43

Wygrzej moduł wifi na płycie głównej i pozostaw je wyłączone, pomoże

#6 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 00:15

Po 30 minutach spędzonych w worku ryżu w zamrażalniku Wifi zaczęło działać, nawet po resecie. Teraz sprawdzę , czy to że wifi działa, spowoduje brak spadku baterii w trybie czuwania.

#7 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 00:48

Masz tego samego iPhone'a od 5 lat? To chyba rekord swiata. Ja wymieniam na nowy co rok. Tym samym nigdy nie mam żadnych problemów z funkcjonowaniem tel, a jednocześnie dostaję za stary model korzystną cenę.

#8 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 01:11

Nie. Kupiłem używanego 2 lata temu. Po co kupować nowe, jak są takie same? Inna obudowa tylko.

#9 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 lutego 2013 - 01:21

Obawiam się, że nowy model to nie tylko inna obudowa ale mogę się mylić. Odnośnie twojego problemu to masz uszkodzony układ WiFi i to powoduje takie zachowanie telefonu. W iPhone 3G jest to częsta usterka. Żadne mrożenie i grzanie na dłuższą metę nic nie da. Jedyne co może ten telefon naprawić to wymiana modułu WiFi na płycie co niestety jest drogie i mało kto to robi. Najbardziej rozsądnym wyjściem z tej sytuacji jest zmiana na innego iPhone chociaż 3GS, w którym taki problem nie występuje.

#10 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 12:14

Wygrzałem moduł i wifi działa, choć czasami zrywa. Dla mnie najważniejsze jest to by było aktywne. Nawet nie musi działać. Chcę sprawdzić czy to od tego tak znika bateria. michał1985 Dla mnie to tylko nowa obudowa. Mnie tam mało interesuje lepszy aparat itd. Jedyne czego mi brakuje to Retina. Na pewno w przyszłości kupię ip4 i on zaspokoi moje potrzeby na kolejne parę lat.

#11 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 21:58

Po naprawieniu wifi bateria spadla przez caly dzisiejszy dzien o 4%. Czyli szare wifi powoduje rozladowywanie. Mam nadzieje ze moje bedzie juz teraz dzialac, bo to ratuje baterie.

#12 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 03 lutego 2013 - 20:36

Sprzedaj go póki jeszcze jest jako tako sprawny i kup minimum 3GS-a nie pożałujesz.

#13 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 03 lutego 2013 - 20:59

E tam... Szkoda zachodu. Zerowa różnica. Się rozleci to kupię 4 albo 4S. Wsadziłem nową baterię, więc jeszcze mi posłuży. Poza tym w 4 albo 4S jak pęknie digitizer to naprawa 250zł. A tu pękł mi już dwa razy i dałem 30zł za digitizer i sam wymieniłem. Ma dzwonić i grać muzykę oraz neta, a będzie git.

#14 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lutego 2013 - 22:49

No to zbieraj kasę na 4 albo 4S, bo temu po wygrzaniu daję jakiś miesiąc. Wiem co mówię.

#15 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 04 lutego 2013 - 00:55

No to zbieraj kasę na 4 albo 4S, bo temu po wygrzaniu daję jakiś miesiąc. Wiem co mówię.

Mój 3g trzyma ponad rok po wygrzaniu modułu ;)

#16 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 04 lutego 2013 - 10:40

Kiedyś też się tak zagrzał, a nawet gorzej i to sam z siebie. GPS i +40 stopni na dworze zrobiło z niego kuchenkę xD Nieśmiertelny on jest.

#17 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:02

8h użycia i 3dni 10h czuwania. Wszystko jest w normie odkąd jest aktywne wifi.

#18 huboo

huboo
  • 3 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 15:20

Powiem szczerze, ze tez mam 3gs, i przy normalnym korzystaniu czyli sluchaniu muzyki okolo 2 godzin dziennie i jakies gry 1 godzina + internet 2 godzinki i esemski itp. to ledwo co starcza do wieczora. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych