Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie ładują się niektóre strony Safari i Firefox

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 pmarzena

pmarzena
  • 50 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 20:55

Jak zwykle liczę na Waszą wyrozumiałość i wsparcie. Od dziś nie ładuje mi się strona Facebook'a zarówno w Safari jak i Firefoxie. Inne strony ładują się bez problemu. Screen w załączeniu. Nie dokonywałam żadnych zmian w systemie (Mac OS X 10.5.8 Leopard), usunięcie cookies też nie pomogło, dodatkowo sprawdzając na telefonie, przez tą samą sieć WiFi, strona FB działa. O co chodzi? Pomożecie pls ? :)

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 22:05

Wrzuć większy screen i/lub przepisz komunikat błędu.

#3 pmarzena

pmarzena
  • 50 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 22:20

to dość standardowy komunikat "Safari nie może otworzyć strony"https://www.facebook.com/", ponieważ serwer nieoczekiwanie utracił połączenie, co się czasami zdarza przy dużym obciążeniu serwera. Spróbuj połączyć się z tą stroną później". Help! Nie wiem czemu tutaj pojawia się taki mały screen :/

#4 alansa

alansa
  • 3 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 stycznia 2013 - 01:59

mam dokładnie ten sam problem, dodatkowo sparwdziłam czy nie mam wirusów i czysto, o co może chodzić? naprawiłam, zmieniłam DNSy i działa.

#5 pmarzena

pmarzena
  • 50 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 08:35

mam dokładnie ten sam problem, dodatkowo sparwdziłam czy nie mam wirusów i czysto, o co może chodzić?

naprawiłam, zmieniłam DNSy i działa.

Gdzie znajdę jakąś instrukcję która mi pomoże dokonać tych zmian? Niestety nie mam pojęcia o czym piszesz :/

#6 alansa

alansa
  • 3 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 stycznia 2013 - 09:36

wchodzisz w prefernecje systemowe, w części internet i sieć wybierasz sieć (ja mam kabel podpięty i mam ethernet) tam masz serwer DNS. Ja zmieniłam na dns google czyli 8.8.8.8

#7 pmarzena

pmarzena
  • 50 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 09:47

Działa! :) Dziękuję za pomoc :)

#8 alansa

alansa
  • 3 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 stycznia 2013 - 20:08

nie ma problemu :)

#9 ladynia2

ladynia2
  • 4 postów
  • SkądPraga, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 02 lutego 2013 - 02:35

ja mam ten sam problem, zmieniałem DNS na 888, 8884 i wiele innych, i na żadnym nie działa co począć?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych