Hej,
Kupiłem dzisiaj telefon iPhone 5 z sieci Three UK. Wlozylem nano sima z Play do niego i dostaje komunikat podczas aktywacji:
"Aby aktywować telefon Iphone należy włożyć kompatybilną kartę sim obsługiwanego operatora. Włóż kartę sim, która została dostarczona z twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora, aby wymienić kartę sim".
Czy to oznacza blokadę simlock ? Na aukcji było wyraźnie zaznaczone, że telefon ma nie posiadać blokady.
Czy z ThreeUK można zdjąć blokade simlock ? Jaki to jest koszt ? Czy magiczne karty sim z allegro działają?
PS. Jeśli nie jestem pewien, na jaką siec założony jest simlock/w jakiej został kupiony telefon - da się to jakoś stwierdzić ?
Pozdrawiam,
Piotr
Problem z aktywacją z karta Play
Rozpoczęty przez
Paul^^
, 26 sty 2013 17:05
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 stycznia 2013 - 17:05
Napisano 26 stycznia 2013 - 18:21
Aby aktywować telefon Iphone należy włożyć kompatybilną kartę sim obsługiwanego operatora.
Wyraznie napisane jest simlock
Napisano 26 stycznia 2013 - 18:41
Czy to oznacza blokadę simlock ? Na aukcji było wyraźnie zaznaczone, że telefon ma nie posiadać blokady.
Czy z ThreeUK można zdjąć blokade simlock ? Jaki to jest koszt ? Czy magiczne karty sim z allegro działają?
PS. Jeśli nie jestem pewien, na jaką siec założony jest simlock/w jakiej został kupiony telefon - da się to jakoś stwierdzić ? tr
Masz iP 5 z SIMlockiem. Jeśli jest to jak piszesz ThreeUK to czeka ciebie duuuży wydatek-rzędu £120.
Napisano 26 stycznia 2013 - 22:55
Dokładnie... Trzeba jeszcze, niestety, dopowiedzieć, że iPhone'y z UK są często na tzw. 'czarnej liście' i wtedy zdjęcie SimLock'a już w ogóle jest abstrakcją (nie tylko cenową)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych